Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sven Mislintat wilde dat merendeel van nieuwe spelers overstapte naar Arthur Beck'

27 september 2023 00:18 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Sven Mislintat wilde dat merendeel van nieuwe spelers overstapte naar Arthur Beck"; image source: Pro Shots

Sven Mislintat zou hebben gewild dat de meeste van de aanwinsten die afgelopen zomer werden aangetrokken overstapten naar zaakwaarnemer Arthur Beck. De Vereniging van Effectenbezitters laat tegenover de NOS weten dat het daarvoor aanwijzingen heeft. "Er schijnen appjes te zijn aan spelers die vlak voor de transfer te horen kregen dat ze hun droomtransfer niet kunnen maken als ze niet overstappen naar Beck", aldus directeur Gerben Everts. "Dat is in de voetballerij misschien gebruikelijk, maar kan niet bij een beursgenoteerd bedrijf."

De VEB heeft van Ajax nog geen informatie ontvangen over het onderzoek dat gaande is of er sprake was van belangenverstengeling en of er andere ontoelaatbare zaken hebben gespeeld. Daarnaast wil het ook duidelijkheid ontvangen of de Raad van Commissarissen voldoende toezicht heeft gehouden, wil het dat de reden van het ontslag van Mislintat met de aandeelhouders wordt gedeeld en wil het bovendien ook weten of de Duitser via een eventuele afvloeiingsregeling nog geld meekrijgt.

Meer op NOS.nl
Tags

beck mislintat arthur merendeel overstapte aanwijzingen afvloeiingsregeling appjes belangenverstengeling beursgenoteerd droomtransfer effectenbezitters everts gerben meekrijgt nos ontoelaatbare overstapten schijnen toezicht veb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
De beerput gaat steeds verder open. Zal mij niets verbazen als Mislintat expres veel te veel betaalde om er zelf en zijn partners financieel beter van te worden.
Ongelooflijk dat Ajax zo n parasiet heeft binnen gehaald en dat de RVC totaal niks heeft gedaan. En die Pier maar roepen dat die niet zelf opstapt
+4/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Het zou mij verbazen als hij er geen miljoenen aan verdiend heeft. Een criminele clown deze Duitser en dat de rvc dit heeft laten gebeuren is reden genoeg om ze allemaal weg te sturen.
Natuurlijk wist deze clown ook wel dat die 12 spelers die hij gehaald heeft geen echte versterkingen waren voor Ajax. Maar juist deze categorie spelers kon hij zo bewerken dat ze overstapten naar zijn gabbertje zakwaarnemer zodat de miljoenen binnen stroomden. Zeker weten dat hij miljoenen gepikt heeft.
En maar janken dat hij van Susan die speler en die speler niet mocht halen omdat die te duur waren. Maar ondertussen mocht hij van Susan wel 106 miljoen uitgeven. Daar had hij moeiteloos Nico, Hakim en Sanchez voor kunnen halen maar daar hoeft hij niet aan te komen met zijn barbatruc dat de transfer alleen doorgaat als de spelers naar zijn gabbertje overstappen. Deze man hoort in de lik thuis. Wat een bende.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Zou mij niet verbazen als dat de mensen die hem nu onder de bus gooien in het verleden zelf verdienden aan Ajax.
+4/-0

9 maanden geleden
Het is wel typerend voor waar Ajax nu in verkeert, als dit soort figuren al op voorhand naar Ajax wil om dat hij bij Ajax dit voor elkaar krijgt dat de RVC daarintrapt.

Staat Ajax zo bekend in het buitenland?
+3/-0

9 maanden geleden
En wie is / zijn er verantwoordelijk voor dat er een deugdelijke integriteitscontrole wordt uitgevoerd vóórdat een medewerker wordt aangesteld? Precies...het argument "wij wassen onze handen in onschuld" gaat niet op. Er is een rij bestuurders en controleurs verantwoordelijk voor 3 seizoenen mismanagement. Tijd dat de bezem van boven naar beneden gaat en zorgvuldig elk restje van deze amateuristische bende verwijdert uit onze mooie club.
+3/-0

9 maanden geleden
Vol ongeloof hier. Dat dit een club als Ajax kan overkomen. Logisch dat ze bepaalde leden van de RvC die Mislintat moesten controleren eruit willen jagen. Liefst vandaag nog.
+4/-0

9 maanden geleden
Dit soort excessen krijg je zonder algemeen directeur. We hebben veel te lang na het vertrek van Van der Sar stuurloos rondgedobberd. Een B-figuur/clown/zakkenvuller als Mislintat grijpt dan zijn kans wel hoor. Kan je op wachten. Hij had een vrijbrief en de RvC stond er natuurlijk ook te ver vanaf en heeft gefocussed op de processen (wat ook niet lekker is gelopen). Maar juist het uitblijven van een algemeen directeur heeft hier 100% niet bij geholpen en mag je mismanagement noemen voor een instituut als Ajax is, het gaat wel even ergens over! Doodzonde. Op de blaren zitten opnieuw beginnen is wat rest..... Gaat nog effe duren.
+2/-1

9 maanden geleden
Kan Ajax alle geleden schade niet op Mislintat verhalen? Als hij dit bewust heeft gedaan met als doel om zichzelf ermee te verrijken dan moet je hem voor het gerecht slepen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Er wordt niet 1 contract getekend zonder een handtekening vanuit het bestuur. Ajax was de op de hoogte van de spelers en het bedrag dat er voor betaald wordt.
+3/-0

9 maanden geleden
En nu krijg je ook nog dat de VEB een rechtszaak gaat starten als het definitieve bewijs daar is dat dit ook is gebeurd en de mogelijkheid is gegeven door svens managers, dus de RvC.
Ongehoord slecht en bizar. Falen op alle fronten met zoveel mensen tegelijk. Maar die mensen die sven moesten controleren hebben de detailkennis niet, omdat ze geen affiniteit hebben met het voetbal.
Conclusie: ook de rvc moet detailkennis hebben van de voetbalwereld.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst