Transparent
Inloggen
Sluiten

Femke Halsema: 'Het is beschamend wat er gebeurd is'

25 september 2023 23:29 - Nieuwsuur
Foto: Pro Shots

Femke Halsema: "Het is beschamend wat er gebeurd is"; image source: Pro Shots

Tegenover Nieuwsuur heeft burgemeester van Amsterdam Femke Halsema hard uitgehaald naar de gebeurtenissen die zondag tijdens en na de wedstrijd plaats vonden. "Het is beschamend wat er gebeurd is", aldus Halsema. "Het overgrote deel van de fans heeft een kaartje gekocht. Die hebben er de smoor in dat er slecht wordt gespeeld, maar zij willen gewoon de wedstrijd zien. Dat zo'n groep het verpest, dat moet gewoon klaar zijn."

Halsema vindt ook dat Ajax zelf verantwoordelijkheid met nemen voor de veiligheid in de Johan Cruijff ArenA. "De club is zelf verantwoordelijk voor wat er in het stadion gebeurt en heeft daar eigen beveiligingspersoneel voor", zo geeft ze aan. "De afspraak is dat er geen vuurwerk in het stadion mag zijn. Blijkbaar wordt er onvoldoende gefouilleerd, want dit is niet de eerste keer."

De burgemeester gaat verder: "Er moet één-op-één gefouilleerd worden. Ik vind ook dat er bij de F-side netten opgehangen moeten worden en dat er stadionverboden moeten worden afgegeven, desnoods levenslang. En die moeten ook worden gehandhaafd."

Halsema stelt dat ze deze maatregelen zelf kan afdwingen door dit op te nemen in de vergunningsvoorwaarden van Ajax. "Op het moment dat Ajax en de KNVB niet bereid zijn om verregaande maatregelen te nemen, dan zal ik op moeten treden", zegt ze daarover.




Tags

halsema femke gefouilleerd afgegeven arena beveiligingspersoneel kaartje knvb levenslang netten nieuwsuur overgrote side smoor stadionverboden vergunningsvoorwaarden verpest verregaande vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Ze heeft gelijk
Ik vind ook dat de daders de cel inmoeten, maar dat is niet links.
+3/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is absoluut wel links. Denkt u dat links pro criminaliteit is of zo?
+1/-0

8 maanden geleden
Ook ik schaam mij als de telefoon weer overgaat en overzee van mij wil weten wat er aan de hand is met de club waar ik al mijn hele leven mooie verhalen over vertel.
+2/-0

8 maanden geleden
Pfff netten ophangen? Misschien van de f-side een jaar lang gratis een vader/kind vak van maken. Verdelen met loten. Dat zou pas feest zijn.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Dan zou ik voor de kunststof wand gaan als bij ijshockey maar dan zo hoog dat er niks meer over gegooid kan worden.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Dure oplossing verwacht ik tov netten, maar gaat het wel oplossen denk, ook minimale last qua kijken voor de supporters. Nog niet gehoord, maar lijkt me een goede oplossing.
+3/-0

8 maanden geleden
Daar heb je dat deugertje en aandachttrekkertje ook weer.. kan ze weer met die grote kopf in de media verschijnen om te wijzen op het voor de hand liggende.
+4/-7

 
8 maanden geleden
Zij dan niet persoonlijk maar wel als onderdeel van het linkse clubje dat verantwoordelijk is voor deze puinhoop dat je alles kan flikken in dit land onder het motto van "slechte jeugd gehad, taakstrafje geven, heropvoeding van onze belastingcenten en strafregels laten schrijven oh ze kunnen niet schrijven die arme jongens laat ze dan maar gaan".
+4/-3

 
8 maanden geleden
En het rechtse clubje wat al meer dan 10 jaar de premie levert had hier al lang iets aan kunnen doen !
+5/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Alsof dit een links rechts verhaal is. Hele maatschappij is verziekt, zo wel links als rechts.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Kan ik jou alleen naar gelijk in geven, maar er had natuurlijk allang een voetbalwet ala Engeland kunnen zijn. Want de problemen met “ supporters” van deze orde en grootte zijn niet van vandaag of gisteren.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Heb ik even gemist dat we een links kabinet hadden?
+5/-0

 
8 maanden geleden
Onder een steen gelegen?

We hebben alleen maar rechte kabinetten gehad de laatste 20 jaar.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat bedoel ik. 20 jaar? Op 2 korte periodes in de jaren 60 en 70 na hebben we al 60 jaar alleen maar centrum en rechts gehad.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja ZPM, het is best vreemd dat de burgemeester van Amsterdam door Nieuwsuur wordt gevraagd naar de situatie. Het had mij ook meer logisch geleken dat Nieuwsuur de vraag aan de burgemeester van Groningen had voorgelegd.

Als we met zijn allen gewoon normaal doen dan hoeft ook geen mening van de burgemeester te worden gevraagd.

Snel invoeren die voetbalwet als het niet al veel te laat is.
+3/-1

 
reactie verwijderd

8 maanden geleden
Er zijn 4 fakkels op het veld gegooid en 4 ramen ingeslagen. Keur ik het goed? NEE!
Maar ff serieus hoe groot maakt de media dit wel niet man man..typisch Nederland.
+5/-4

 
8 maanden geleden
Mee eens, 0-3 bij rust is beschamend. Drie fakkels en een biertje op het veld is niet netjes, maar zo erg is het nou ook weer niet.
+2/-3

 
8 maanden geleden
Dit geeft maar weer aan hoe verziekt onze maatschappij is .. als we dit goed gaan praten.
Halsema heeft gelijk. De media heeft in dit geval ook gewoon gelijk. Het is toch voor de zotte al dat gedoe om voetbalwedstrijden heen.

We hebben allemaal de bek vol van wat het kost aan inzet van agenten als extinction rebellion een weg blokkeert, zouden eens moeten kijken wat het allemaal kost om de veiligheid rond voetbal wedstrijden te verzorgen.

Moet gewoon een keer afgelopen zijn, aanpakken. Ik wil gewoon met de kids naar het stadion kunnen gaan.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ik heb mijn bek helemaal niet vol van de Extinction Rebellion acties hoor, ook demonstreren moet gewoon kunnen en als je dat netjes op de aangewezen plek doet luistert niemand. Beetje burgerlijke ongehoorzaamheid heb ik wel sympathie voor (zolang het geweldloos gebeurt, trekkers door een deur rijden e.d. moeten we maar niet willen)

Je kunt volgensmij prima met je kind naar het voetbal tegenwoordig, laten we het niet overdrijven. Het zijn geen rellen zoals in de jaren 80/90 ofzo.

Overigens heb ik geen begrip voor het slopen van de hoofdingang en dergelijke, die gasten moeten ze aanpakken. Maar wat vuurwerk en een biertje op het veld vind ik niet een reden om een wedstrijd te staken, kom op zeg.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik lees gister wat artikelen over de klassieker vwb de staking, dus een paar fakkels op het veld. En daarna een artikel wat de russen doen met Oekrainse gevangenen die worden gezien als spion. Dat in verhouding met elkaar keur ik wat er in de Arena gebeurd niet goed en is het ook erg vervelend, maar daar is ook alles mee gezegd.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Elke vergelijking gaat mank ; die van jou ook …
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

8 maanden geleden
Pak ze in hun portemonnee. Kijken hoe snel het groepje kleiner wordt.
+2/-0

8 maanden geleden
Halsema moet ook bij zichzelf te rade gaan en zich diep schamen. Ze werkte nergens aan mee. Hield de vergunningen voor uitbreiding Arena tegen. Is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat de laatste 2 kampioenschappen van Ajax niet fatsoenlijk gevierd konden worden. Heeft er persoonlijk voor gezorgt dat Ajax geen uitsupporters meer mocht ontvangen van bepaalde clubs. Zorgt persoonlijk tot op de dag van vandaag voor propoganda gericht tegen Ajax. Heeft de binnestad van Amsterdam persoonlijk naar de klote geholpen. Halsema hou je grote mond dicht er komt alleen maar onzin uit je mond. Tijdens je studie was je al een vreemde vogel. Je had en hebt net zo een lange neus als Rutten van het liegen en bedriegen. Stop met je praatjes, propogande etc. Het is niet leuk meer en je schaad onze club net als de raad van commissarissen van Ajax, telegraaf en de oudvoetballers. Allemaal een mening met die Keje Molenaar, van der Vaart en Snijder voorop, maar geen ballen om Ajax te helpen in deze moeilijke tijden en het extreem zware weer waarin ons Ajax verkeerd.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht