Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord overweegt stap naar rechter indien Klassieker uitgespeeld moet worden'

25 september 2023 10:59 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord overweegt stap naar rechter indien Klassieker uitgespeeld moet worden"; image source: Pro Shots

Volgens het Algemeen Dagblad eist Feyenoord dat de Klassieker wordt omgezet in een reglementaire 0-3 overwinning. De club vindt het onwenselijk om deze week terug te keren naar Amsterdam om de wedstrijd uit te spelen en wil dat ook niet op een later moment dit seizoen doen. Indien het competitiebestuur dit wel besluit, zal Feyenoord sowieso in verweer komen en stapt het desnoods naar de rechter.

Feyenoord heeft op dinsdag een oefenwedstrijd op het programma staat en heeft de rest van de week ingeruimd als een forse trainingsweek. De Rotterdammers zien het niet zitten om het schema voor deze week aan te passen en het is al helemaal onbespreekbaar dat de wedstrijd in november pas wordt uitgespeeld.

Meer op AD.nl
Tags

feyenoord klassieker competitiebestuur eist ingeruimd onwenselijk reglementaire trainingsweek verweer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


tackle (geschorst)
9 maanden geleden
Hahaha wat een lachwekkende club is dat. Er zijn reglementen die gelden bij het staken van een wedstrijd en de kakkies willen die even eigenhandig aanpassen, omdat ze er voordeel bij hebben. Wat een kul argumenten ook. We hebben een oefenwedstrijd en een trainingsweek gepland. Echt hilarisch!!
+4/-3

 
9 maanden geleden
Er staat ook in de reglementen dat de wedstrijd binnen 72 moet worden uitgespeeld.
+1/-0

9 maanden geleden
Het is natuurlijk een beetje krom dat tot nu toe alle wedstrijden zijn uitgespeeld en dat dan net bij Ajax een uitzondering gemaakt wordt... Maar eigenlijk vind ik het wel prima. Dit is een verloren wedstrijd en laten we er geen aandacht meer aan verspillen. Door.
+5/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Calimero syndroom van Fey.
Verder boeit het mij geen zak wat er met het restant gedaan gaat worden.
+2/-0

9 maanden geleden
Wat een gedoe weer. Met een resterende speeltijd van 30 minuten en een 3-0 voorsprong desnoods de rechter er bij willen halen. Tegen een Ajax dat kwakkelt. Door eigen onvermogen en allerlei slordigheden eerder met 4-0 achter komt te staan dan dat Feyenoord bang hoeft te zijn dat ze een doelpunt tegen krijgen.
+2/-0

9 maanden geleden
Ze hebben gelijk bij Feyenoord, en zo komen we er nog genadig vanaf! Door te gaan staken bij ieder bekertje dat op het veld belandt, heeft de KNVB wapens gegeven aan supporters om de wedstrijd negatief te beïnvloeden. Vind het maar moeilijk te verkroppen dat dit bij mijn club gebeurd is. De handdoek gooien voordat de wedstrijd gespeeld is, is iets voor heel heel kleine clubs.
+7/-1

 
9 maanden geleden
Dat is wel een probleem natuurlijk. De mogelijkheden zijn hier al eerder aangekaart toen de nieuwe regel naar buiten kwam. Gaan we vast nog vaker meemaken dat supporters iets op het veld gaan gooien als het spel van hun club het laat afweten. Daar heb je geen Ajax - Feyenoord of andersom voor nodig, maar denk aan derby's, of clubs die later slechts een punt nodig hebben om Europees voetbal te halen. Naast clubs die moeten winnen om niet te degraderen. Je ziet de bui al hangen.

Ben je eigenlijk genoodzaakt elk stadion net zoals de Kuip te voorzien van netten om het stilleggen van een wedstrijd te voorkomen.
+1/-0

9 maanden geleden
Zo zie je maar weer dat je als supporter tegenwoordig veel meer invloed hebt op de uitslag en het verloop van de wedstrijd. Goed van de KNVB dat ze met deze regels de participatie van het publiek naar een hoger niveau hebben gebracht. Mensen willen niet meer alleen toeschouwer zijn, maar graag een `experience` met veel interactie. Nou, dat is wel gelukt zou ik zeggen haha!
+2/-0

9 maanden geleden
Men is blijkbaar de coulante houding van Ajax vergeten bij het incident met de aansteker.
+4/-0

9 maanden geleden
1 ding snap ik niet, hoe is het mogelijk dat supporters met vuurwerk het stadion inkomen? Wordt er niet meer gefouilleerd? Als dat goed gebeurt lijkt het mij toch onmogelijk dat er vuurwerk binnen kan komen
+1/-0

9 maanden geleden
Wat er gister is gebeurd, dat kan natuurlijk niet.
Ik schaam me diep als Ajax supporter.
Maar kom op zeg, Feyenoord is een keer kampioen geworden en spelen ook eens een keer CL, om dan meteen je zo op te stellen is kampioen onwaardig. De angst om alsnog 4-3 te verliezen zal het wel zijn.
+1/-0

9 maanden geleden
Waar zijn ze bang voor? Dat ze nog verliezen?
+1/-0

 
9 maanden geleden
De eerste vrije optie is pas ergens in November, dus dan kunnen wij ingespeeld zijn. En een ingespeeld ajax scoort er 4 in n half uur :)
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
En de soap gaat lekker door, waarom laten ze de teams niet via virtuele realiteit tegen elkaar spelen? De supporters die deze virtuele wedstrijd volgen kunnen dan lekker virtuele bekertjes gooien en virtueel vuurwerk afsteken zonder dat er gewonden bij vallen, de wedstrijd kan normaal worden uitgespeeld :-) Dus K.N.V.B. (Koninklijke Nederlandse Virtuele Bond) ?
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst