Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Sven Mislintat ontslagen bij Ajax

24 september 2023 22:24 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Sven Mislintat ontslagen bij Ajax</b>; image source: Pro Shots

Ajax meldt via de officiële kanalen dat per direct de samenwerking met directeur voetbalzaken Sven Mislintat is beëindigd. Omdat er binnen de organisatie een gebrek aan een breed draagvlak is, is besloten om de Duiter per direct uit zijn functie te zitten. De directie wil benadrukken dat de beslissing losstaat van het onderzoek dat momenteel plaats vindt.

Meer op Ajax.nl
Tags

mislintat draagvlak duiter losstaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


piranha (geschorst)
3 maanden geleden
Leuk, maar wie ontslaat Steijn nu dan? Of mag hij wel blijven zitten na Ajax slechtste seizoensstart ooit en de grootste achterstand bij rust ooit thuis in de klassieker? Hoop op meer goed nieuws nu.
+7/-7

 
3 maanden geleden
Steijn heeft nog geen echte kans gehad. Fout zit bij Mislintat en de personen die de aanstellingen van te veel matige spelers hebben toegestaan.
+8/-4

 
3 maanden geleden
Nou Steijn heeft inmiddels een onuitwisbare indruk gemaakt, maar dan niet een goede. Die persconferenties zijn ook tenenkrommend. Het ligt aan iedereen behalve hem. Ik denk dat we aan een vierde hoofdtrainer moeten binnen een jaar.. Ten Hag kan elk moment ontslagen worden, misschien wil hij terug.
+6/-1

 
3 maanden geleden
Heeft zes weken de tijd gehad in de voorbereiding met de overgebleven selectie van vorig seizoen + vd Boomen en Tahirovic en dat zag er tegen Ludogorets ook compleet ideeëloos uit. Alleen de individuele ingevingen van Kudus redden je daar. Daarna zijn er nog aankopen gekomen op veel posities.
+3/-1

 
3 maanden geleden
En dat was al een ongebalanceereerde hoop loszittend zand. Een trainer moet je een half jaar geven om z’n effect te zien. Deze man kreeg spelers waar hij niet om heeft gevraagd en niet de krachten die hij wel vroeg. Ik heb nog wel vertrouwen in hem.
+2/-0

 
JCdeBest (geschorst)
3 maanden geleden
De situatie is uiteindelijk gewoon een kopie van vorig seizoen. Toen draaide het om een zaakwaarnemer die van Ajax de geldbuidel meekreeg. Voor dit seizoen betreft het een Duitser met scouting ervaring gehaald op advies van een headhunters bureau. Nou ja, de kop is er al af.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat er ook met dit materiaal veel beter gespeeld zou moeten kunnen worden. Dat de sfeer op de club extreem slecht moet zijn geweest, zal wel niet helpen. Maar ik had inmiddels meer verwacht.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Steijn zijn antwoord aan Kraaij Jr was te zelfverzekerd, hij wist dat Mislintat ontslagen zou worden en hij niet.
Die krijgt de kans tot de winterstop.
En ik kan het wel begrijpen ook.
Die Duitser heeft in navolging v d Sar er zo'n puinhoop van gemaakt daar kan geen enkele coach iets van maken.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Dit. Wegwezen met die lichtgewicht. Dat was niks , is niks en wordt nooit iets. Schoon schip maken nu!
+1/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Enige positieve vandaag. Weg met deze clown.
AZ bellen en onze nieuwe directeur vrij kopen. Jonk bellen, Bogarde bellen, de Boer bellen, Danny Blind bellen, Louis bellen en opnieuw beginnen.
Van Halst en de RVC opzouten, Hendriks er ook uitgooien.
Heitinga mag je ook nog wel even excuses aanbieden.
Ik zou echt Overmars polsen.
Steijn en zijn technische staf ook uitzwaaien.
Vd Vaart zit beetje zwaarmoedig te lullen bij de NOS, stap gewoon is in de club man.
+5/-4

 
3 maanden geleden
Nee hoor. Sneijder was een geweldige speler, maar niet elke speler heeft een meerwaarde na zijn voetbalcarrière. Sneijder komt mij te impulsief over. Als hem iets niet zint dat gooit hij het eruit aan de tafel met Wilfred Genee, nee dankje.
+5/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Hahaha en de rest van de namen die nico noemt niet?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Nou ik zou voor de rust kiezen in de club. Sneijder is nu nog een ongeleid projectiel.
+5/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zie helemaal niets in geen een enkel figuur die jij hier opnoemt. Blind, de Boer en van Gaal vind jij Ajax DNA? Ben je vergeten welke kritiek der Boer en Blind kregen in hun Ajax periode?

En van Gaal? Een ding is zeker, als van Gaal instapt speel je 532 en krijg je exact hetzelfde spelbeeld als het Nederlands Elftal.

Ik ga je nu vertellen dat "het Ajax DNA" niet bestaat. De Europacups 71,72 en 73 tegenover die van 95 zijn elk met totaal ander voetbal gewonnen. Het lijkt gewoon niet eens op elkaar. Allemaal fantastische overwinningen,, maar het is gewoon niet met elkaar te vergelijken.

Waar we hier -al jaren- mee te maken hebben is een stammenstrijd tussen Cruyff aanhangers en van Gaal aanhangers. En dat is puur gebaseerd op het jaartal waarin je geboren bent. Niets meer en niets minder.

Dat het nu kut is ben ik zo met je eens. Maar dat ligt niet perse aan Steijn, het ligt ook aan het verwachtingsmanagement wat Overmars heeft veroorzaakt.
+9/-1

 
3 maanden geleden
Je hebt mensen nodig die Ajax een warm hart toedragen. Of wil jij weer luchtfietsers aan het roer?
+3/-1

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden
Warm hart?! Dat is toch niet het Ajax DNA?!
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ajax DNA bestaat wel degelijk. Dat is Johan Cruijff.
+1/-0

reactie verwijderd

3 maanden geleden
Is symptoon bestrijding, niet de fundamentele oplossing. De intrinsieke motivatie binnen de spelersgroep/technische staf ontbreekt bij een aantal en dat los je niet zo op.
+2/-0

3 maanden geleden
Het was eigenlijk toch te gek voor woorden dat degene die verantwoordelijk was om deze man uberhaupt aan te stellen, een maand daarna zelf opstapt in verband met het gebrek aan toekomstperspectief (las ik ergens)?!?!
Wat een mismanagement, en de RvC stond erbij en keek ernaar?!?
Het gaat toch ook om een goede samenwerking tussen de technische staf en de technische directeur. Maurice en Sven hebben geen verleden met elkaar (voor zover ik weet), kenden elkaar totaal niet en voelen elkaar totaal niet aan, net zoals de nieuwe assistent-trainers onderling (ik heb Maduro echter wel hoog zitten).
Wat mij betreft halen we Dennis Bergkamp terug, als TD, krijgt Maurice & staf nog een kans, en wordt CL niet gehaald, dan voor volgend seizoen een nieuw team vormen (met behoud van Maduro & Witschge), na een zorgvuldige SWOT analyse (die morgenochtend begint) ...
+4/-0

3 maanden geleden
Mooi man! 100 miljoen uitgegeven in een paar maandjes, stempel op het seizoen gedrukt (in negatieve zin) en nu met een flinke oprotpremie weer thuis in Duitsland in zijn handjes wrijven. Hoeft geen enkele verantwoordelijkheid meer af te leggen nu, wat een armoe. En wij zitten met deze ellende.
+4/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden
He luukieluuk. We hebben ook 159 miljoen binnengehaald. En dat is de afgelopen 4 jaar onze minste prestatie.

Zolang PSV en Feyenoord niet aan deze cijfers kunnen voldoen komt alles goed.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat waren voorlopig de laatste spelers met restwaarde. Het is maar de vraag of de investering van 100 miljoen zich terugverdient. Daar heb ik een hard hoofd in op dit moment. En dat is precies de ellende waar Mislintat voor verantwoordelijk is
+2/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden
Nou ik maak me daar geen zorgen om. We hebben spelers als Cassiera, Marin en Traore ook met grootte cijfers verkocht dan dat PSV heeft overgehouden aan Simons.
+2/-0

 
3 maanden geleden
We gaan het zien, ik hoop dat je gelijk hebt
+1/-0

 
3 maanden geleden
Met je eens dat Ajax groter is dan Feyenoord en PSV bij elkaar.
We komen er sneller boven op dan dat in hun vermogen ligt mits goed geleid.
Maar gaat nu wel even duren met die ondermaatse contractspelers uit de diverse 2e divisies.
Als je dit opruimt is het meegenomen wanneer je in zijn totaliteit er 30 miljoen voor krijgt.
Er zitten op zijn zachts gezegd geen Frenkies en Anthony's tussen.
Alleen Hato gaat in de buurt komen, eigen jeugd.
+3/-0

3 maanden geleden
Toch nog winst vandaag, nu doorpakken met de rest van de verantwoordelijke flapdrollen.
+6/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi. En nu het verantwoordelijke bestuur eruit en dat zielige excuus dat onze coach heet Steijn. Schoon schip en bij het begin beginnen. In de winter 3-4 miskopen eruit (mikautadze,akpom,mannsverk,gaaei) en aan het werk met de rest om nog EL te halen en nog wat gezichtsverlies te besparen dit seizoen.
+2/-0

3 maanden geleden
Ik ben bang dat we nu van Gaal als td/adviseur gaan krijgen, terwijl wat we nodig hebben is van Gaal als coach.
+1/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden
Wat een ramp. We hebben van Gaal niet nodig in geen enkele functie.

Met zn 532. En zn verongelijkte gedrag naar Messi.
+3/-1

 
3 maanden geleden
van Gaal heeft aangegeven het niet te doen vanwege zn ziekte. Hij heeft echt wel verstand en ervaring, maar laat die man lekker genieten van zn laatste jaren/pensioen.
+3/-0

3 maanden geleden
doei! groot probleem opgelost, nu met de trainer en spelers er het beste van proberen te maken dit seizoen. Focus op een degelijke organisatie er boven zetten en dan aan het einde van het seizoen conclusies en doorpakken.
+3/-2

3 maanden geleden
Hoe kan je een man in 3 maanden tijd meer dan 100 miljoen laten uitgeven en vervolgens ontslaan? Is hij ontslagen door de mensen die al die transfers goedgekeurd hebben? Die mogen van mij ook wieberen want die zijn mijn inziens minstens zo schuldig aan deze ellende.
+8/-0

3 maanden geleden
Ajax DNA bestaat wel degelijk. Dat is Johan Cruijff.
+2/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden
Dat is dus niet helemaal waar. Er zijn echt bergen supporters die zijn opgegroeid halverwege de jaren 90 tot daarna.

Die hebben over het algemeen alleen iets met Louis van Gaal (of de periode van Gaal). En dat is gewoon echt verschillend van elkaar. Alleen al omdat het niet elkaars beste vrienden waren. Het tijdperk is anders en het voetbal ook.
+1/-0

reactie verwijderd

3 maanden geleden
Zou Overmars terug kunnen komen? Hij heeft in ieder geval een gouden pik. Ik mag dit zeggen want ik ben van een generatie die niet beter weet.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanspeelpunt akpom bassey berghuis bergwijn brobbey derk elsimao eredivisie forbs gaaei godts hato hlynsson johanssen jong kiki martha mie mika pingel quido ramaj scheids shogun sosa sutalo tadic tahirovic taylor