Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan van Halst: 'Dit gedrag keuren we heel stellig af'

24 september 2023 19:47
Foto: Pro Shots

Jan van Halst: "Dit gedrag keuren we heel stellig af"; image source: Pro Shots

Na de gestaakte Klassieker verscheen ook interim-directeur Jan van Halst voor de camera's van ESPN. Hans Kraaij jr. wilde echter vooral weten waarom de club besloten heeft om Sven Mislintat alle sleutels van het huis te geven. "Ik snap die vraag heel goed en dat zal bij veel mensen leven, maar ik hoop dat je begrijpt dat een van de belangrijkste wedstrijden van het Nederlandse voetbal is gestaakt", aldus Van Halst. "Dat is een ernstig ding. Daar is iedereen boos en teleurgesteld over. Ik loop net uit een crisisteam weg om alles te kunnen managen en daar zijn we nu nog altijd bezig mee."

Van Halst gaf daarbij aan dat hij de teleurstelling van de supporters begrijpt. "Het is een heel slechte seizoensstart en er is een hoop gedoe aan het begin, dus we begrijpen het allemaal", zei hij daarover. "Maar om dat dit gedrag te laten zien... Dat keuren we heel stellig af. We zijn in Nederland al heel erg bezig om alles te normaliseren met allerlei maatregelen, maar dat is blijkbaar nog niet genoeg. Daar zullen we ook over moeten gaan praten."

Kraay jr. was echter vooral geïnteresseerd hoe het kon dat Mislintat zoveel geld heeft uitgegeven en of elke aankoop geverifieerd is door de Raad van Commissarissen. "Ik begrijp de vraag heel goed en begrijp ook waar je naar toe wil, maar ik sta hier namens Ajax om aan te geven dat we teleurgesteld zijn dat de wedstrijd zo is gelopen", gaf Van Halst aan. "Met deze vragen gaan we allemaal aan de slag en kan er ook veel over zeggen, maar daar staat mijn hoofd nu absoluut niet naar."

Van Halst kreeg nog wel de vraag of Mislintat nog wel te handhaven is in zijn functie gezien zijn gedrag van vrijdag. "Ik begrijp je heel goed en ik zie je nu ook zuchten, maar ik wil me alleen beperken op deze wedstrijd", reageerde hij. "Dit komt heel hard aan voor de hele Ajax organisatie. We zijn hier vooraf heel druk mee geweest en hebben al opgeschaald. In samenwerking met de politie en de lokale driehoek wilden we dit ten koste van alles voorkomen. Dat is toch niet gelukt en dat doet heel veel pijn. Daar zijn we nu met zijn allen mee bezig."




Tags

halst keuren mislintat stellig beperken crisisteam driehoek espn gestaakte geverifieerd hans klassieker kraaij kraay nederland normaliseren seizoensstart sleutels zuchten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Ik keur jou ook stellig af, prutser. (En nee ik keur het gedrag ook niet goed) Wat een kut dag zo….mijn zoontje van 5 op en top verdriet. Stelletje eikels, dat komt nooit meer goed voor hem.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Komt goed Sitataran, verlies en verdriet hoort bij de sport. We kunnen slechts kwaad zijn om de vele figuren die. misbruik willen maken van Ajax, wat ook logisch is, want er is bijna geen andere club in deze wereld waar zoveel mensen gebruik van zouden willen kunnen maken. Ik vind het meest bevreesde dat het ne de vorige revolutie toch eigenlijk best weer snel mis gaat, en ben dus bevreesd dat de huidige clubstructuur niet meer helemaal van deze tijd is en er een ander type organisatie moeten komen te staan.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zal je wat leuks vertellen, hij wilde morgen zijn Ajax shirt naar school aan….(en nee niet het nieuwe thuis shirt lol)
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
De geschiedenis leert dat er na een revolutie altijd een machts vacuum onstaat wat heel vaak een nieuwe revolutie inleid, bijv Perestroika met eerst Yeltsin aan de macht en uiteindelijk Putin.
De Cruijff revolutie volgde het bekende patroon. Eerst waren Overmars, van der Sar, Jonk en Bergkamp aan de macht. Overmars met de of zonder de hulp van van der Sar werkte Jonk en Bergkamp er vrij snel uit en greep de macht voor hemzelf, maar was dom genoeg om daar vrij snel misbruik [dick pics] van te maken.
In het nieuwe machts vacuum werd uiteindelijk Mislintat naar voren geschoven die daar ook heel snel weer misbruik van maakte.
Hopelijk leidt dit alles nu tot een evolutie met een meer democratische oplossing, waarin Ajax geleidelijk orde op zaken stelt in alle gelederen van de club en met ALLE neuzen in dezelfde richting vanuit een sterk bestuurlijk fundament weer de top van Nederland wordt.
+1/-0

8 maanden geleden
“Ik kom net uit het crisisteam om dit te managen”.

Gap, je kan nog geen kantine van AFC taba managen man. Dit soort mensen is echt hét probleem van de organisatie. Ja knikkers aangesteld door dominante pluche zitters.
+5/-0

8 maanden geleden
Ik vind dat Jan van Halst correct antwoord en niet ingaat op de vragen van Hans jr. ikmdenk dat wij heel blij mogen zijn momenteel met een Jan van Halst. Sta eens een keer achter onze eigen mensen. Ajax zit in zwaar weer en daarbij moeten we iedereen die Ajax een warm hart toedraagt koesteren. Niemand heeft momenteel een pasklare oplossing. 10 x op rij winnen kan alleen wat rust gaan geven. Gas op die lolly.
+7/-0

8 maanden geleden
Blij met Jan van Halst… Om te huilen.. Die man heeft alles gefaciliteerd..
+2/-2

8 maanden geleden
Ik keur dit gedrag ook af maar je kon er op wachten. Veel supporters zijn zwaar teleurgesteld en boos. Het geduld werd vorig seizoen al op de proef gesteld. Nu komt er nog een schep bovenop.

Ajax staat 14e. Symbolischer kan bijna niet!
+4/-0

8 maanden geleden
Jan van Halst je bent een prutser, je bent eruit getrapt bij Twente, je verdiend 2 ton per jaar aan commissie vergoeding en salaris. De rest heeft maximaal 50.000. Pretatie bestuurders nul.
Er zit niet 1 persoon in het pluche van de commissarisstoel diw verstand heeft van voetbal.
De meeste hebben een dubieuze achtergrond. Ook Mislintat. Hoe kun je zo iemand de vrije hand geven. Wij hadden 15 kaarten en eendeel in een skybox. Ben blij dat ik voor dit seizoen niets meer heb en ik roep iedereen op hetzelfde te doen. Moderators als je geel krijg omdat ik Brobby incapabel vind, dan moet je echt eens goed naar de WET kijken. En vul zelf je gegevens is helemaal in. Je hebt je voetbalclub niet ingevuld je leeftijd niet en nog veel meer.
+3/-0

8 maanden geleden
Jan van Halst, verantwoordelijk voor de vele aankopen van Mislintat, nog zo'n naïeveling als Sar, Hendriks, die in de kwakzalver geloofden en Ajax in de handen legden van een man die eigenbelang boven Ajax stelde. Ja dat krijg je als je een buitenstaander aanstelt. Ik denk niet dat 110 miljoen verloren is, je kan veel nog verkopen maar je bent wel de helft kwijt. Wat moet je nu doen als je Jan van Halst bent? Nou, in feite zijn er twee mogelijkheden. Over eentje kan ik niet schrijven, de andere mogelijkheid, je positie beschikbaar stellen en jezelf verontschuldigen tegenover alle Ajacieden en heel verg weg blijven van Amsterdam. Man, man, het was al een rotzooi, Jan van Halst vermenigvuldigd het gewoon keer 55.
+3/-0

8 maanden geleden
Deze man is 1 van de redenen dat de Arena nu een circus is vol met clowneske figuren
+4/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Rot alsjeblieft op mafklapper! Wie hier roept dat we blij moeten zijn met mensen als deze gek snappen er echt helemaal niets van. Onze mooie club is in record tempo naar de klote geholpen door mensen zoals deze jvh… de pest is ook dat deze mensen niet inzien dat ze onderdeel zijn van dit fiasco en dus nooit uit zichzelf gaan opstappen.. RIP AJAX
+3/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Op dit moment keur ik alles af, Jan, hahahaha.
Het is een simpele optelsom, Jan, die nog voor vorig seizoen al was begonnen, met 1+1=Marc+Erik=-2. Met alle respect, maar je voorganger, de directie, de RvC hadden dit beter moeten managen of iemand aanstellen die een lange termijns-visie en missie kan opstellen.
Teveel leunen op eigenlijk maar één echt goed seizoen, een lange termijn strategie (en niet alleen maar op papier zetten maar ook daadwerkelijk opvolging geven) en/of risico management (o.a. scenario analyse), mag in het huidige moderne voetbal niet ontbreken, en zeker niet bij een beursgenoteerd bedrijf als AJAX NV. M.i. is het allemaal begonnen met het vertrek van iemand die het zo nodig vond om dickpics rond te sturen, met de gedachte dat hij boven de club stond. De club moet gewoon klaar staan voor de volgende stappen, als een schakel vervangen moet worden zoals een succes-trainer, dat is ook een onderdeel van de strategie en beleid. De opvolger van deze succes-trainer was, vorig seizoen, simpelweg geen goede keuze na een slechte analyse, denk ik zo. Signalen als het vertrek van zoveel AJAX iconen moeten een teken aan de wand zijn, dat er echt totaal iets fouts gaat binnen de interne organisatie.
Iedereen is een passant, alles is mogelijk en niets vanzelfsprekend ... anticiperen op wat er komen gaat of kan komen.
+4/-0

8 maanden geleden
Ja las het ook op de nos site, goed nieuws zo voor het slapen gaan
+2/-0

8 maanden geleden
Zeker goed nieuws👍🏼 Weg is die bal gehakt
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht