Transparent
Inloggen
Sluiten

Klassieker van zondag opnieuw een topwedstrijd voor Ajax

22 september 2023 11:55

Voor Ajax wacht er zondag opnieuw een grote wedstrijd als de Klassieker tegen Feyenoord op het programma staat. Feyenoord staat in de Eredivisie momenteel op een vierde plek en heeft zes punten meer dan Ajax, al speelde het ook een wedstrijd meer. Dinsdag wist het in de Champions League tegen negen man van Celtic met 2-0 te winnen.

Ajax speelde voor de Eredivisie 67 keer eerder een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Tot nu toe werd er 39 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 12 keer verloren. In het seizoen 1983/1984 werd met 8-2 de grootste overwinning behaald.

Aan de zijde van Feyenoord zijn meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Ramiz Zerrouki, Quinten Timber en Javairo Dilrosun speelden in de jeugdopleiding. Dat deed doelman Kostas Lamprou ook en hij kwam in een tweede periode nog tot enkele wedstrijden in het eerste elftal. Steven Berghuis speelde juist enkele seizoenen voor Feyenoord voordat hij twee jaar geleden naar Ajax vertrok.




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord klassieker eredivisie berghuis celtic dilrosun javairo kostas lamprou ramiz timber zerrouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos