Transparent
Inloggen
Sluiten

Maurice Steijn: 'Ik haal hier vooral de positieve dingen uit'

22 september 2023 01:22

In gesprek met ESPN was Maurice Steijn tevreden na de wedstrijd tegen Olympique de Marseille. "De spelers hebben hun rug gerecht na deze hectische week met een hele slechte middag in Enschede en alles wat er daarna nog is gebeurd", aldus Steijn. "Ik ben blij dat ik een eenheid heb gezien. Ik heb een team gezien dat heeft geknokt voor elkaar. Natuurlijk zijn er dingen fout gegaan en had je het bij 3-2 moeten beslissen, maar dat is ook voetbal. Maar ik haal er vooral de positieve dingen uit."

Gevraagd werd aan de trainer of hij een rode draad kon ontdekken bij de vele kansen die werden weggegeven. "Ik moet het nog terugzien, maar volgens mij kwam dat vooral omdat wij slordig waren", zo gaf hij aan. "Een aantal ballen die heel slordig werden ingeleverd op het middenveld terwijl beide backs wegwaren. Dat hebben we in de rust ook gecorrigeerd. Veel aanvallen leiden we zelf in en daar moeten we heel kritisch naar kijken."

Ook kreeg hij de vraag of Ajax niet vaker voor de lange bal had moeten kiezen omdat daar veel gevaar uit ontstond. "Ook dat hebben we in de rust besproken", zei hij daarover. "Dat is ook de reden waarom we de snelheid voorin hebben met Forbs, Bergwijn en Brobbey. Dat moeten we goed afwisselen. Je moet altijd oog houden voor de diepte en daar kwamen ook de doelpunten vandaan."

Voor Ajax wacht zondag de Klassieker. Steijn heeft alle vertrouwen in een goed resultaat na de wedstrijd tegen Marseille. "Vooral vanwege het aantal kansen dat we hebben gecreëerd", reageerde hij daarop. "Als team hebben we tot het laatst geknokt, ook met tien man. Dat hebben we zondag niet laten zien, maar vandaag wel. Natuurlijk moeten we kritisch blijven kijken, want het had ook 7-7 kunnen worden. Maar ik heb een echt team gezien, ook met een goede interactie met het het publiek. Dat biedt veel houvast, allereerst richting zondag."




Tags

steijn maurice geknokt marseille afwisselen bergwijn brobbey eenheid enschede espn forbs gecorrigeerd gerecht houvast interactie klassieker ontdekken terugzien wegwaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht