Transparent
Inloggen
Sluiten

'Borna Sosa wist al weken van belangstelling van Ajax'

21 september 2023 16:47 - VI Pro
Foto: Pro Shots

"Borna Sosa wist al weken van belangstelling van Ajax"; image source: Pro Shots

Volgens Voetbal International wist Borna Sosa al langer van de interesse van Ajax. Half augustus nam Sven Mislintat al voor het eerst contact op met de Kroaat, maar dat moest hij stil houden omdat de transfer pas in de laatste dagen van de transfermarkt plaats zou kunnen vinden. Daarnaast moest hij wel overstappen naar zaakwaarnemer Arthur Beck.

Maurice Steijn had tijdens de afgelopen transferperiode meermaals aangegeven dat hij voorstander was van een terugkeer van Nicolás Tagliafico, maar hier was Mislintat het niet mee eens. Steeds kwam de directeur voetbalzaken met Sosa als alternatief. Steijn liet op de laatste transferdag nogmaals weten dat hij Tagliafico wilde hebben en ging vervolgens toch akkoord dat Sosa werd overgenomen van VfB Stuttgart.

Voor zijn aanstelling bij Ajax informeerde de clubleiding bij betrokkenen naar hun mening over Mislintat. Toen werd al aangegeven dat de handelwijze van de Duitser in zijn thuisland al zeer kritisch werd gevolgd, omdat er in zijn periode bij VfB Stuttgart ook al twijfels waren. Ook die club heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Meer op VI Pro




Discussieer mee op de forums


Tags

sosa borna mislintat steijn stuttgart tagliafico vfb arthur beck handelwijze informeerde maurice thuisland voorstander

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Precies wat ik al schreef in een van mijn vorige stukjes. Bij Nico bleek al dat er iets niet klopte. Dat had helemaal niets met te duur van doen zoals Mislintat opperde maar bij Nico viel niets te verdienen voor hem. Het moest Sosa worden want die konden ze mooi in die constructie schuiven die ze bedacht hadden. Dan maar 4 linksbacks voor Ajax waarvan niet een echte topper. Maakte niet uit want het ging om de pingels op de eigen rekening.
+2/-2

 
8 maanden geleden
Dit weet jij omdat? Nico heeft dezelfde zaakwaarnemers als Sosa had, weet jij veel wat er aan de hand was. Daarbij werd Steijn toch niet gekend en betrokken bij tranfers, tenminste dat was tot nu toe steeds het verhaal? Nu ineens ligt het toch anders en hadden Steijn en Mislintat blijkbaar toch gesprekken, waarbij het Steijn was die een 4e linksback wilde, niet Mislintat.
+6/-0

 
8 maanden geleden
Ik ook tijdens een zwaar avondje.
+1/-0

8 maanden geleden
Als het klopt dan is het kopen van Silva 2 dagen daarvoor nog het meest opmerkelijk.
+1/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Avila is meer LCV, en aangezien Hato pas 17 is en Kaplan twee zware blessures achter elkaar heeft gehad zou ik op hem ook niet durven bouwen.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Avila ja, bij 12 nieuwe namen gaat er weleens wat fout. 😔
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht