Transparent
Inloggen
Sluiten

AFCA Supportersclub eist vertrek van RvC Ajax

20 september 2023 12:05 - AFCA Supportersclub
Foto: Pro Shots

AFCA Supportersclub eist vertrek van RvC Ajax; image source: Pro Shots

In een statement eist de AFCA Supportersclub dat de Raad van Commissarissen per direct opstapt. "De roep om het vertrek van Mislintat en/of Steijn is onder Ajax-supporters groot. Dat zou wellicht een makkelijke uitweg zijn, maar gaat het probleem op lange termijn niet oplossen", zo wordt aangegeven. "Wat ons betreft moet je het probleem bij de wortel aanpakken. De club is verrot, en dat begint aan de top. Aan de top van onze club staat de Raad van Commissarissen van Ajax."

Het statement gaat verder: "Wij eisen een terugkeer van meer Ajax-helden, in andere woorden: meer mensen met een voetbalverleden bij Ajax. Of, zoals veel mensen het noemen, Ajax-DNA in de RvC. Dat betekent dat er geen ruimte is voor de huidige RvC-leden. Voor hen dan ook een duidelijke boodschap: rot op!"

Meer op AFCA Supportersclub




Tags

rvc afca eist supportersclub statement dna mislintat rot steijn uitweg verrot voetbalverleden wortel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens. Van bovenaf is besloten om eerst te verkopen en dan te kopen. Financieel verantwoord, sportief een ramp. Normaal gesproken heb je een week of 6 voorbereiding voor automatismes en tactiek. Je bent nu net compleet als de competitie al is begonnen. Er is geen tijd een team te maken door interlands, competitie en Europees voetbal. Een handjevol trainingen, daar moet je het dan mee doen. Als dit je werk is dan moet je dit zien aankomen. Tel daarbij op dat er slecht of nauwelijks afstemming is tussen scouting en Mislintat. Dit kan je niet laten gebeuren. Is zeg niet dat het nooit wat gaat worden met deze spelers, dat zal moeten blijken. De schuld van deze historisch slechte seizoensstart ligt wat mij betreft bij de poppetjes in de top. Blijken de aankopen grotendeels miskopen dan mag Mislintat wat mij betreft ook wieberen, al is dat nu veels te vroeg.
+10/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Precies en Johan Cruijff meldde het destijds al zo vaak. Hij moest het telkens weer opnieuw uitleggen voor de camera. ''Ga goed communiceren met elkaar''.

Simpelweg twee dingen dus. Met elkaar communiceren - dus op een verstandige manier. Dat idee schijnt de laatste jaren daar in het torentje bij de NV aan dovemansoren gericht te zijn met alle gevolgen van dien.
+5/-0

8 maanden geleden
Steijn is niet het probleem ,het probleem is Mislintat en enkele leden van de RVC die v.d.Sar zijn gang lieten gaan.
+4/-4

 
8 maanden geleden
Nee hoor. Steijn is een onderdeel, en ja, ook het gevolg van het probleem. Maar hij is ook zeker medeschuldig aan de sportieve malaise.
+4/-4

8 maanden geleden
De ellende is inmiddels niet meer te overzien! Ik vind het in en in triest dat onze club er zo bedroevend voor staat.
+5/-1

8 maanden geleden (gewijzigd)
Sorry maar ik vind het een jankverhaal. Dat geroep om Rijkaard en Seedorf, die al een miljoen keer hebben aangegeven gewoonweg geen zin meer te hebben in verplichtingen. En dan Keje Molenaar, die heeft al 30 kansen gehad om in te haken maar die doet het ook gewoon niet. Of bedoelen ze types als Sneijder, vd Meyde of Davids hiermee?

Ga gewoon eens achter je club staan.
+11/-1

 
8 maanden geleden
Heb jij dan niet liever een Rijkaard en Seedorf dan de amateurs die er nu zitten? Het moet nou eens afgelopen zijn met die domme beslissingen van boven af. Ik ben er iig klaar mee.
+3/-5

 
8 maanden geleden
Rijkaard en Seedorf dóen het niet!

Niet omdat het een zooitje is, maar echt gewoon omdat ze geen zin meer hebben in een dagelijkse verplichting. Die namen moeten we loslaten.
+9/-0

 
8 maanden geleden
Seedorf soliciteert elke week nog bij Ajax bij wijze van dus hoe kom je erbij dat ie het niet doet? Rijkaards handjes jeuken ook al n tijdje dus ja ga langs en probeer het dan tenminste zou mijn idee zijn...
+2/-5

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
uit een interview van maart 2023 met Rijkaard:

"Rijkaard is al jaren vrij duidelijk over een comeback in het voetbal. Hij ziet zichzelf eigenlijk niet terugkeren."

uit een interview met Seedorf van januari 2023:

"Ik had wel op aanbiedingen vanuit de Serie A gerekend, maar helaas zijn die nooit gekomen. Ik zou graag weer coachen, maar het is geen probleem als dat niet gebeurt."

En voor de rest is een terugkeer van die twee in een RVC achtige rol alleen maar een wens van het publiek, wat eigenlijk alleen maar kijkt naar het model van Bayern Munchen en hier en daar een Italiaanse topclub. En zich vooral wil identificeren met dat soort clubs.

Er zijn al 6 wisselingen geweest van RVC, als ze dit hadden gewild hadden ze het al gedaan.
+8/-0

 
8 maanden geleden
Rijkaard geeft bij iedere gelegenheid aan dat hij geen functie in de voetballerij meer wil. Hoe vaak moet hij dat nog op camera zeggen voordat de meute het eindelijk accepteert?!?
+9/-0

 
8 maanden geleden
Iemand 1000x vertellen dat ze niet aan een dood paard moeten trekken is eigenlijk ook trekken aan een dood paard.
+3/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Luister vriend, niet iedereen leeft op t internet en volgt elk interviewtje he niet meteen zo vervelend doen. Over t algemeen stond Seedorf altijd klaar afgelopen jaren en daar doelde ik op. Het verhaal is gewoon dat die nietsnutten posers die het wéér zover hebben laten komen nu gewoon moeten opstappen net als bij Marseille en ons verlossen van hun onkunde. Verder denk ik dat er genoeg mensen met een Ajax verleden en kunde klaar staan om ze op te volgen punt.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Luister vriend, je hoeft ook niet op internet te leven. Je hoeft slechts 2 interviews te volgen. Rijkaard en Seedorf. Dat is toch niet teveel gevraagd?

In het eerste bericht waar je op reageert staat nota bene dat ze allebei al een miljoen keer hebben aangegeven het niet te willen doen. Dan hoeft je die interviews niet eens te hebben gezien om het te weten.

Wel fijn dat je weet dat Seedorf iedere week bij Ajax solliciteert. Misschien is het een idee om te stoppen met dat te volgen ;)
+4/-0

8 maanden geleden
Daar is maar 1 man die Ajax kan redden als technisch directeur maar helaas komt dit te vroeg voor hem.
Hij moet eerst zijn opleiding afronden op harvard.
Als hij zijn master degree heeft gehaald kan hij met speels gemak de hele organisatie Ajax runnen.
Wesley sneijder
+4/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Tja.

Ik moet er om lachen maar tegelijkertijd vind ik het ook gewoon ontzettend sneu.
Het is gewoon een beetje ongemakkelijk om naar te kijken.
+3/-1

8 maanden geleden
Alle ellende is begonnen bij Overmars die zijn jodocus niet in zijn broek hield. Dat zijn functioneren niet gewaarborgd was, mag je vdSar aanrekenen.
En bedenk ook even dat als we nu de eerste wedstrijden hadden gewonnen dat niemand had lopen zeiken. Sta gewoon achter je club en geef het even de tijd. En laat de vijfde (telegraaf) colonne lekker lullen. Een trainerswissel levert tenslotte ook niets op, kijk maar naar Schreuder-Heitinga. Hup Ajax!!
+5/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Alle ellende is begonnen doordat Overmars geld uitgaf alsof we in een Europese top 5 competitie spelen. Daardoor moest er eerst verkocht worden en de loonlasten teruggesnoeid voordat we konden kopen. Waardoor de nieuwe spelers 0,0 voorbereiding hebben gehad voordat de competitie begon.

Een foute keuze vervangen door een volgende foute keuze helpt inderdaad niet. Schreuder en Heitinga zijn beide compleet ongeschikt als trainer van Ajax. Steijns was dat overduidelijk ook.
+1/-4

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Mike heeft hier natuurlijk absoluut gelijk.

Wij zijn geen Europees voetbal topland. En het zal uiteraard natuurlijk best voorkomen dat we Europees ergens een keer goed presteren maar dat is gewoon een uitschieter en geen vast gegeven
+1/-0

8 maanden geleden
We moeten achter onze Technisch Directeur blijven staan en hem verdedigen tot het bittere eind.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht