Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sven Mislintat wilde Borna Sosa alleen halen als hij overstapte naar bevriende zaakwaarnemer'

19 september 2023 22:22 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Sven Mislintat wilde Borna Sosa alleen halen als hij overstapte naar bevriende zaakwaarnemer"; image source: Pro Shots

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat wilde Borna Sosa alleen naar Ajax halen indien hij overstapte naar de Duitse zaakwaarnemer Arthur Beck. Dat heeft CAA Stellar Europa, het managementkantoor dat de Kroaat aanvankelijk begeleidde, bevestigd tegenover De Telegraaf. Sosa heeft dit in een WhatsApp-bericht aan zijn vorige zaakwaarnemer Thies Bliemeister van CAA Stellar laten weten.

Volgens Sosa wilde Mislintat alleen zaken doen met Beck als zaakwaarnemer. Hoewel de linksback zeer tevreden was met Bliemeister als zaakwaarnemer wilde hij de kans niet laten schieten om voor vijf seizoenen bij Ajax te tekenen. Beck maakte echter niet alleen het contract van Sosa bij Ajax in orde, maar onderhandelde namens de club ook met VfB Stuttgart over de transfersom die betaald moest worden. Reden hiervoor was omdat Mislintat zelf op slechte voetbal staat met zijn vorige club na zijn ontslag van vorig jaar.

Bij de uiteindelijk afgeketste transfer van Eduard Spertsyan werd Beck er door Mislintat ook al tussen geschoven. Beck is sinds juni van dit jaar aandeelhouder van voetbaldatabedrijf Matchmetrics GmbH, een bedrijf dat door Mislintat werd opgestart met vier compagnons. Op 26 juni van dit jaar werd Mislintat grootaandeelhouder en op diezelfde dag kreeg Beck drie procent van de aandelen in handen toen een eerdere lening werd omgezet.

Interim-directeur Jan van Halst heeft in een reactie laten weten dat Ajax niet op de hoogte was dat het bedrijf van Beck ook aandelen had in de onderneming van Mislintat, waarna hij met een uitgebreide toelichting is gekomen. Ajax is met een onderzoek begonnen en krijgt daarbij de volledige medewerking van Mislintat. Zelf wil de Duitser geen reactie geven.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

mislintat beck sosa borna overstapte bliemeister caa stellar aandeelhouder afgeketste arthur compagnons eduard gmbh grootaandeelhouder halst lening managementkantoor matchmetrics onderhandelde opgestart spertsyan stuttgart telegraaf thies vfb voetbaldatabedrijf whatsapp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden (gewijzigd)
" Beck maakte echter niet alleen het contract van Sosa bij Ajax in orde, maar onderhandelde namens de club ook met VfB Stuttgart over de transfersom die betaald moest worden."

Was vorig seizoen de normaalste zaak van de wereld, geen haan die er naar kraaide, want Alfredo en zijn zaakwaarnemer lekten braaf alles naar de media.

Overmars kocht veel spelers van Essel Sports, die jarenlang de zaakwaarnemer van het huis waren bij Ajax. Geen haan die er naar kraaide itt bijv. Lemic bij PSV.
+3/-1

11 maanden geleden
TD's en zaakwaarnemers lijken altijd wel iets van een dubbele agenda te hebben.
Ik kan me geen seizoen herinneren waarin zoveel geld werd uitgegeven aan zo'n groot aantal middelmatige spelers...
Hoe groot kan het brevet van onvermogen van de hele RVC, directie, Van Halst en consorten zijn?
Hoe groot is de beerput? Hoeveel liter zit er in de gifbeker?
+5/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Dus Mislintat heeft een zakenpartner uit zijn netwerk gevraagd om te bemiddelen in transfers? Schande! Dat kan echt niet! Oh wacht, dat is zo'n beetje wat elke TD in de voetballerij wel eens doet.

En hoe is die 3% in het data bedrijf relevant? Wat is er speciaal aan een lening die wordt omgezet in aandelen? Hoe staat dat in verband met deze transfer? En op welke wijze zouden Mislintat en/of zijn compagnon hier persoonlijk beter van geworden zijn?

De grootste profiteur van deze transactie lijkt toch echt Ajax zelf te zijn geweest. Je hebt een volwaardig Kroatisch international gekocht, voor minder dan de marktwaarde en hem voor 5 jaar kunnen vastleggen. Op het moment van het zetten van de handtekeningen vertegenwoordigt hij dus al meer waarde voor de club dan wat je ervoor betaald hebt. En dat was alleen maar mogelijk, doordat Beck als bemiddelaar is opgetreden, omdat Sven gebrouilleerd was met Stuttgart en de mislukte Ito transfer aantoonde dat het inderdaad een slimme zet zou zijn om de onderhandelingen uit te besteden.

Wat aan dit hele verhaal is precies onethisch? Waar zit het illegitiem handelen? Hoe is het belang van Ajax hier geschaad? En wat bedraagt die schade precies?

Juist..
+4/-2

 
11 maanden geleden
Hij heeft een zakenpartner handel gegeven zonder dit vooraf te melden. Linksom of rechtsom dat mag niet.
+4/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Natuurlijk zin er meerdere TD's met een dubbele agenda. Ik vind hier ook niets mis mee maar hier speelt iets anders. Dit is een politieke actie van Ajax. Ik denk dat ze van Mislintat af willen. Uiteraard kan dat niet zo maar. Dus ze hebben een reden nodig om hem te ontslaan. Aangezien Ajax een beursgenoteerde club is, had Mislintat bekend moeten maken dat hij zaken deed met een aandeelhouder van zijn eigen bedrijf. Dat heeft hij niet gedaan en dat is niet toegestaan. Zie hier een mogelijkheid voor Ajax om Mislintat te ontslaan als ze dat willen.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Ik denk het ook. Bij Ajax zijn er al mensen aan je stoelpoten aan het zagen voordat je contract getekend is, laat staan als je dan ook nog eens een heel elftal middelmaat binnenhaalt en bovendien (o.a.) 0-0 speelt tegen Fortuna. Zijn positie is linksom of rechtsom gewoon niet houdbaar.
+3/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Als dat zo is lopen er kennelijk bij Ajax toch nog mensen rond die slimmer zijn dan ik dacht. Conform de beursgenoteerde regels, toedeledoki Mislintat.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Wellicht is dat de achterliggende reden, dat ze hem eruit willen werken. Zou me niet verbazen, maar dan kunnen de mensen die hem hebben aangesteld wat mij betreft ook opstappen. Die wilde eerst verkopen en daarna aankopen, financieel verantwoord, maar sportief een ramp. Normaal gesproken heb je een week of 6 voorbereiding voor automatismes en tactiek. Nu is daar totaal geen sprake van, als het seizoen al is begonnen ben je pas compleet(een goeie week nu?). Dan heb je nog interlands, waardoor je spelers weer kwijt bent en door de week Europees voetbal. Als dit je werk is moet je van tevoren zien aankomen dat de kans groot is dat het 'stroef' loopt de eerste maanden als je geen fatsoenlijke voorbereiding hebt.
+1/-0

11 maanden geleden
Benieuwd of we nog wat van Pierre horen over duistere dealtjes. Het voetbal zit er vol mee natuurlijk, ik verdacht Overmars ook van het onder een hoedje spelen met Raiola door ineens heel naïef contracten van zijn spelers te laten verlopen terwijl hij eerder altijd zeer stellig was (Boilesen oa) dat het of verlengen of verkopen was als het contract het laatste jaar in zou gaan. Brobbey en Mazraoui liepen gratis de deur uit, Gravenberch op een jaar na, wat natuurlijk enorm veel tekengeld oplevert voor speler en agent. Nog steeds benieuwd of er wat factuurtjes naar Raiola te vinden zijn in de accounting van Overmars.
+2/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Waar ik dus ook helemaal niets van begrijp dat er nog zo veel fans zijn die deze diefstal gewoon goedpraten. Onze eigen TD dwingt spelers voor zijn makelaar te kiezen om vervolgens van twee kanten/clubs geld naar zijn eigen bedrijf te sluizen. En dus niet alleen bij Stuttgart omdat de verhoudingen slecht waren maar ook bij andere transfers.
Ik vond het al zo waanzinnig vreemd dat er maar als een razende middelmaat gekocht werd maar nu vallen de stukjes van de puzzel in elkaar. Ajax ligt in duigen maar Sven heeft goed geboerd. Gewoon een hoop gekocht om het kopen. Een paar procentjes van 100 miljoen dat tikt aardig aan hoor.
Vreselijk dit. Zo was Nico die graag terug wilde te duur werd er gezegd. Maar 20 miljoen voor twee andere linksbacks dat kon wel. Nu begrijp ik waarom. Nico had nooit 20 miljoen gekost en ook maar een salaris. Maar ja, dan had Svenneke geen extra salaris gevangen.
+2/-0

11 maanden geleden
Ik krijg het idee dat Menno Geelen een van de weinigen is die als directielid in het voordeel van voetbalclub Ajax na behoren functioneert.
+2/-0

 
11 maanden geleden
En nu is het vrezen dat hij niet zegt met dit zooitje ongeregeld wil ik niets meer te maken hebben, aanbiedingen genoeg.
Dan ben je goed in de aap gelogeerd.
+1/-0

11 maanden geleden
Alles wat uit de Telegraaf komt en zeker over Mislintat neem ik met een dikke korrel zout. Ik wacht het intern onderzoek wel af, het is gewoon weer een poging om Mislintat de nek om te draaien en zijn stoelpoten af te zagen zo zie ik het. Ga er maar aanstaan als Mislintat , je hele volledige selectie en sterkhouders zijn verkocht en je moet een heel nieuw elftal inkopen en hij zou nu weg moeten omdat Steijn duidelijk aantoont een lichtgewicht te zijn die op een schijnheilige wijze de man die hem binnen heeft gehaald, waar hij duidelijke afspraken mee heeft gemaakt, in de media kapot probeert te maken. Samenm met 90% van de aankopen die gedaan zijn. Wegwezen, die Steijn heeft zoveel onrust gecreerd en dan ook nog eens op het veld NIETS brengen en een brandend huis gewoon lekker verder laten fikken terwijl hij maar blijft zitten en niks blijft doen. Ik ben er helemaal klaar mee met die man.
+1/-1

11 maanden geleden
zelf verrijking moet reden voor ontslag zijn zonder afkoop regeling.
+2/-0

11 maanden geleden
Even voor de duidelijkheid: dat een speler wordt overgehaald om naar een andere makelaar te gaan zodat hij dan bij club X kan tekenen is misschien shady, maar heel gebruikelijk in die industrie. Het is eat or be eaten.
Waar het scheef gaat is dat dat makelaarskantoor investeerder is in het bedrijf van Mislintat, waarvan je bijna zou denken dat het pure domheid is dat hij daar zelf niet over nagedacht heeft. Want de kans dat zoiets uitkomt is 100%, dus je moet wel heel naïef zijn om te denken dat daar geen gedoe over komt.
+1/-0

11 maanden geleden
De telegraaf. Daar zijn ze weer. De wolf in schaapskleren. Negeren die hap.
+3/-0

11 maanden geleden
De enige echte fout die Mislintat heeft gemaakt is dat hij de portemonnee niet wilde trekken voor die Argentijnse dribbelkoning, maar in plaats daarvan een blik met breedte aankopen deed.

Het is nog steeds veel te vroeg om de td, trainer of de aankopen af te schrijven. Dit gejank in de leegte van de Rob Jansen kliek is niets anders dan triest.

Als je een schuldige wilt aanwijzen voor de huidige beerput van problemen, kun je kiezen uit degene die de meisjes niet met rust kon laten, of zijn vriendje die eigenhandig het woord pacifist een nieuwe betekenis heeft gegeven.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson