Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Ajax bevestigt onderzoek naar Sven Mislintat'

19 september 2023 18:56 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Ajax bevestigt onderzoek naar Sven Mislintat"; image source: Pro Shots

Binnen Ajax zou er een onderzoek zijn gestart naar Sven Mislintat. Dat suggereerde Andy van der Meyde maandagavond bij Veronica Offside. "Dat heb ik in de wandelgangen vernomen", aldus Van der Meijde. "Dit is honderd procent serieus. Ze gaan uitzoeken of hij zelf geld heeft verdiend aan al die transfers."

Wesley Sneijder reageerde fel op die berichten. "Als dit echt is gebeurt moet je dit alles en iedereen binnen Ajax kwalijk nemen", zo gaf hij aan. "Ook de Raad van Commissarissen. Zij moeten al die transacties goedkeuren."

Update 18:56: De NOS bevestigt de geruchten dat Ajax intern een onderzoek instelt naar Sven Mislintat.

Op de laatste transferdag werd Borna Sosa overgenomen van VfB Stuttgart. Het zaakwaarnemerskantoor van de linksback heeft aandelen in de privé onderneming van Mislintat en dat schuurt met de regels waar Ajax zich als beursgenoteerde onderneming aan dient te houden.

Ajax heeft in een reactie zelf bevestigd dat er momenteel een onderzoek gaande is. Daarvoor heeft het ook externe adviseurs ingeschakeld. De KNVB heeft in een reactie laten weten dat het aan de aanklager ligt of zij ook een onderzoek gaan instellen.
Discussieer mee op de forums


Tags

mislintat aanklager adviseurs andy borna goedkeuren instelt knvb meijde meyde nos offside schuurt sosa stuttgart transacties vernomen veronica vfb wandelgangen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Roep het al vanaf dag 1 dat er niks klopt van deze aanstelling. Dat zie en merk je toch aan alles.
+5/-5

9 maanden geleden
Gelukkig komt dit nieuws van Van der Meyde. Anders zou het wel een ernstige zaak zijn. Het zou natuurlijk bizar zijn dat iemand, die net pas is aangenomen en bovendien een goed salaris krijgt, besluit om zich meteen in 'duistere zaakjes' te onderdompelen. Iets te bizar, als je het mij vraagt.
+7/-0

 
9 maanden geleden
Er klopt natuurlijk geen kant van dit artikel , maar ja we gaan hier ook maar mee in de hetze tegen Mislintat terwijl die amateur van een coach verder mag aanmodderen en ons nog verder de afgerond in helpt omdat hij niet met een internationale selectie om kan gaan. Zet elke andere ervaren trainer voor deze selectie en hij verliest niet tegen Ludogorets of Twente, verliest ook geen punten tegen Excelsior of Fortuna. Het is gewoon beschamend wat deze trainer laat zien, of liever, niet laat zien. En maar klagen in de media en zich als een schijnheilige achterbakse malloot op te stellen. En iedereen hem maar steunen het is werkelijk ongelofelijk. Schreuder 2.0
+3/-2

 
9 maanden geleden
Je kan je na Schreuder, Heitinga en Steijns nu natuurlijk ook gaan afvragen of het alledrie eersteklas nietsnutten zijn of dat er ook wat anders speelt. Weet niet wat, maar na drie trainers is het niet helemaal toevallig meer natuurlijk. Ook spelers die vorig seizoen en dit seizoen aangekocht zijn presteren allemaal ondermaats met als meest schrijnende voorbeelden Bergwijn en Brobbey. Het creëren van een totaal nieuw beleid en langzaam de meeste slechte invloeden eruit werken is echt heel hard nodig om deze cirkel te doorbreken.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dat kan je zeker en iedereen kan het toch zien dat het boven niet goed zit Piranha. Daar gaat het hier niet over. Maar je noemt daar een aantal namen die helaas allemaal aan hebben getoond of aantonen dat de Ajax klus te hoog voor hen is gegrepen. Het is helemaal niet erg om je fout te erkennen dat daarin fouten zijn gemaakt en om nu een meer ervaren trainer voor de ploeg te gaan zetten punt. Dat er verder duidelijk beleid gevoerd moet gaan worden van bovenaf dat is voor iedereen wel duidelijk denk ik. Hoe dat verder in zijn werking gaat en wie daarvoor zal moeten vertrekken en wie diegene dan gaat wegsturen tja dat wordt wat lastiger he zonder een AD. van Halst zit er voor jan lul want die heeft geen macht om dat soort beslissingen te nemen dus het is nu even door roeien met de riemen de wie hebben wat het bestuur betreft maar wat er op het veld gebeurd moet anders dat kan iedereen zien en ik ben van mening dat hoe meer we tijd geven aan Steijn hoe verder achter op we gaan raken en we gewoon een desastreus seizoen gaan draaien. Mislintat heeft gewoon gelijk dat ie zijn fout toegeeft en inziet dat het niets wordt met Steijn en om zijn ontslag vraagt, ik vind dat getuigen van iemand met zelf reflectie. Wist hij het dat hij zo makkelijk onder de bus gegooid zou worden openlijk door onze amateur coach die alleen aan zichzelf denkt. Of dat hij amper zijn ''visie'' over kan brengen op een internationale selectie. enz enz. Wat Mislintat betreft er is een hetze tegen hem gaande en ook dit onderzoek ben ik van overtuigd dat uit gaat komen dat Mislintat gewoon etisch handelt en er helemaal geen rare duistere constructies zijn waar hij aan zou verdienen , het is echt lachwekkend met de vergroot glas waar hij onder ligt, maar goed. We gaan het zien , maar ik ga me weer melden wanneer het wordt aangekondigd dat Mislintat niets te verwijten valt en er verdere beslisingen kunnen gemaakt worden wat betreft de mensen op het veld.
+2/-1

9 maanden geleden
Wat een puinzooi. Man, man, man....

Ajax is 10 jaar teruggeslagen.
+6/-4

 
9 maanden geleden
Het doet me een beetje aan aan Feyenoord en Gullit denken.
Gullit heeft, ik zeg het uit mijn hoofd, ik geloof dat jaar (2004/2005) 13 spelers gekocht.
Na zijn vertrek bleek er nog maar één bruikbaar, die voorstopper wiens naam ik niet meer weet.
Je weet hoelang het geduurd heeft voor Feyenoord er weer een beetje bovenop was.
Nu schat ik onze club hoger in, maar toch.
+5/-0

9 maanden geleden
Een hedendaagse kwakzalver, maar heeft wel het fameuze headhuntersbureau, onze voormalige directeur, Hendriks en waarschijnlijke enkele RvC leden bij de neus genomen. Je hoorde het al goed aan al zijn verhaaltjes bij de spelers die hij aantrok, ze waren allemaal de best op hun positie in hun land. Vraag me wel af voor welke spelers er nou echt teveel betaald is. De Duitse keeper zeker maar voor de rest was het vrijwel allemaal marktconform of een overbieding zoals bij een Forbs. Er zitten helaas wel teveel dure gokjes bij, maar dat krijg je als je geen directielid noch RvC lid hebt die iets van voetbal begrijpt. Verder zou ik het statement van Andy met een korreltje zout nemen, in zijn wandelgangen staan weinig mensen hem over iets serieus te woord.
+5/-3

9 maanden geleden
Andy van der Meyde zal dit natuurlijk weten . . . . . NOT !
+8/-0

 
9 maanden geleden
Denk dat die oud voetballers meer horen dan wij denken.
+6/-5

9 maanden geleden
Ik lees en hoor overal in de media hoe oud Ajacieden zich storen aan wat er gebeurd binnen "hun" club, allemaal (terechte) kritiek. Maar niemand die zegt laten we de handen ineen slaan en er iets aan gaan doen. Of het nou een Van der Meijde (geloofwaardigheid?), Van Basten, Van der Vaart of een Sneijder (naar Nyenrode?), de Boertjes of wie dan ook is...

Ik vind het echt om te huilen wat er allemaal gebeurd!
+10/-0

 
9 maanden geleden
Ja inderdaad. Ze roepen veel maar actie ondernemen zelf ho maar.
+3/-2

 
9 maanden geleden
Ze kunnen dan beter hun mond houden in plaats van in de Telegrof hun gal te spuwen . Hier heeft ajax niets aan . Ga achter je club staan ipv te zeuren over wat niet meer veranderd kan worden . Met deze spelers moet je het gaan doen . Het is nu aan de trainer om er iets van te maken
+7/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
De trainer moet er inderdaad iets van maken. Het punt is echter dat Max er ook niets van zou bakken als dat in de auto zou zijn waar paps vroeger in reed.
Er is pure middelmaat gekocht. In een onvoorstelbaar hoog tempo is er 100 miljoen doorheen gejaagd zonder ook maar een topper aan te trekken. Dat is op zich al heel vreemd voor een topclub dus het zou mij iets verbazen als er ergens op de Balkan iets verloren gegaan is. Daar staat de huismakelaar van Sven wel om bekend.
Kijk eens aan, het zaakwaarnemerskantoor heeft aandelen in de privé onderneming van Mislintat. Dit ruikt niet maar het stinkt.
+6/-3

9 maanden geleden
Los van of dit waar is of niet.. Ik heb zolangzamerhand het gevoel dat ik baal van al die nieuwe spelers. Ik had liever dat Ajax slecht presteerde met een hoop jeugd / zelf opgeleide spelers dan met een elftal van 115 miljoen waar niks uit komt.

Het doet mij een beetje pijn als ik bij alle andere eredivisie clubs ex Ajax spelers (of verhuurd) zie spelen / uitblinken. Die had ik dan liever bij Ajax gezien. Wellicht dat het niet goed genoeg is voor Ajax, maar geeft een beter gevoel dan bij dit vreemdelingen legioen.

On topic: het zou mij niets verbazen als het waar is.
+6/-5

 
9 maanden geleden
Kunnen mensen ophouden met deze onzin ? We hebben de meeste spelers nog geen DRIE wedstrijden zien spelen !Wees een fan en geen zeurpiet
+12/-6

 
9 maanden geleden
Precies.

Ik zie al meer wil om te gaan voetballen dan de afgelopen twee jaar.
+9/-0

 
9 maanden geleden
Lekker naïef dit.
+3/-6

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Nee het is naïef om te stellen dat Ajax elk seizoen de beste is, of dat Ajax het " Bayern Munchen van Nederland" moet zijn.
+6/-0

 
9 maanden geleden
Daar heb je een punt. Zo kan ik stellen dat ze na het vertrek van Overmars hun uiterste best doen om niet het Bayern van Nederland te willen zijn🤣
+3/-0

 
9 maanden geleden
Inderdaad, ik zie ook voldoende aanknopingspunten voor een goed seizoen.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Dat zou voor het eerst in een paar jaar zijn dat de Telegraaf als eerste iets over Ajax weet te melden dat waar blijkt te zijn. Dus mij zou het wel verbazen
+7/-0

 
9 maanden geleden
Het zou Ajax sieren als ze dit zouden ontkennen overigens .
+6/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Als er niks van waar is gewoon dezelfde behandeling geven als van Hooijdonk.

Gaan Derksen en co stoer zitten doen door dwars te gaan liggen dan dezelfde verbanning opleggen aan Talpa als Oranje heeft gedaan.
+3/-0

9 maanden geleden
Binnenkort bij Andy in de auto, Sven MistDieLat :-)
+2/-2

9 maanden geleden
Ik zie wel aanknopingspunten voor de playoffs om Europees voetbal..
+1/-1

9 maanden geleden
Ajax kan beter onderzoek instellen naar de reden waarom de hand op de knip gehouden is tot het laatste moment voor de transfer deadline. Zoals ik het zie zitten we nu in de tweede week van de voorbereiding.
+3/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Nogal logisch he. De uitgaven waren structureel veel te hoog en dat moet dus eerst teruggebracht worden voordat je kunt investeren.

Doe je eerst die investeringen dan zit je met nog grotere tekorten en kunnen zowel kopende als verkopende clubs het keihard spelen, wetende dat je afstevent op gigantische financiële problemen.
+5/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Precies.

Het binnenhalen van spelers en daarbij het salarisplafond loslaten is 1, maar vervolgens worden die contracten tussentijds ook nog eens verlengd met één extra jaar tegen het drievoudige van het toch al hoge salaris.

Dat is een ingredient om jezelf als club in een enorme kwetsbare positie te manouvreren. En dat is precies wat er nu uitkomt.

En we kunnen Mislintat best de schuld geven van de aankopen, maar dat staat nog wel los van de oorzaak waarom Ajax geen extreem dure spelers meer kan en mag halen. Die oorzaak ligt bij Ten Hag en Overmars.
+7/-2

9 maanden geleden
Dit is zulke lulkoek , gaan we nou hier ook elke boulevard geruchtje de wereld in gooien in plaats van enige journalisitiek proberen te bedrijven. Wat een afgang. Andy van der Meyde roept iets waar hij totaal geen verstand van heeft en mensen nemen het nog voor waarheid aan. Te gek voor woorden. Stuur liever die amateur van een coach van ons de laan uit , voordat hij onze club nog meer voor schut blijft zetten en de afgerond in helpt met zijn rare fratsen, opstellingen, niet of onlogisch wisselen en over het algemeen gewoon helemaal niks tactisch brengen om een wedstrijd om te draaien. Dat is pas beschamend.
+6/-6

9 maanden geleden
Z.P.M. Je ziet/snapt het echt niet hé? Ongelooflijk!
+3/-1

9 maanden geleden
Ajax bevestigd het onderzoek, maar kom maar op met de minnetjes mensen en de polonaise omtrent deze volstrekt bezopen TD.
Mislintat en Hendriks er uit!!!
+6/-1

 
9 maanden geleden
Gaat niet gebeuren want dan geeft de RVC en Hendriks een brevet van onvermogen aan zichzelf wegens aanstellen Mislintat.
Jan van Halst en Lenferink wegens goedkeuren aankopen.
Ze gaan elkaar de hand boven het hoofd houden en Steijn, als relatieve nobody, is gemakkelijk te slachtofferen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Het wordt tijd dat Johan Cruyff vanuit de hemel afdaalt om hard in te grijpen..
In 2012 kon hij dat nog doen, wie doet het nu, in 2023?
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ik zou niet weten wie?

Ik zou zeggen. Jonk, Bogarde, De Boer terughalen. Op welke positie maakt mij geen zak uit.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ik krijg het idee dat ze oud Ajacieden ver weg van de organisatie willen houden. Die komen er niet meer in.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Oud Ajacieden omdat ze toevallig een verleden bij Ajax hebben moet je m.i. inderdaad weghouden. Ik zie vaak de namen van Sneijder en vd Vaart vallen. Op basis van wat naast hun spelerscarriere dan zouden zij iets te zeggen moeten krijgen over het beleid?!?

Komt bij beide geen zinnig woord over voetbal uit, zakelijke ervaring hebben ze niet en een relevante opleiding ook niet, noch op zakelijk, organisatorisch of voetballend gebied.
+2/-0

9 maanden geleden
Weet je wat het is ajax doet het nu zeer slecht slechter kan niet, maar dat ligt natuurlijk ook aan al die nieuwe aankopen. En ik vind het logisch dat het zo loopt dan moeten ze niet alles verkopen. Als je een nieuwe auto koopt en je net een rijbewijs hebt kun je dan ook gelijk goed autorijden? Logischer wijs niet das logisch. Maar goed je kunt je afvragen of maurice steijn de juiste man op de juiste plek is.kan Morten olsen Ook trainen of Wim Jonk. Maar als je er als ajax bijna in een keer wilt staan kan het volgens mij niet goed gaan als je zoveel verschillende nationale identiteit en in het veld hebt staan verstaan ze überhaupt elkaar en begrijpen ze elkaar ze kennen vast elkaars kwaliteiten nog niet eens. Ik zie ajax met grote pech dit jaar heel laag eindigen dus dit is als je champions league willen halen zeer slecht bedacht. Maar het is al gebeurd dus wat kun je eraan doen.
+2/-1

reactie verwijderd

9 maanden geleden
Wordt tijd dat deze zakkenvuller ontslagen wordt.
Kan beter bij de ALDI werken als inkoper.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki lucca mikautadze mislintat ocampos pinchhitter rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst