Transparent
Inloggen
Sluiten

Kelvin de Lang: 'De komende transferperiode is mijn invloed groter'

19 september 2023 12:13 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Kelvin de Lang: "De komende transferperiode is mijn invloed groter"; image source: Pro Shots

Tegenover de officiële website van Ajax heeft Hoofd Scouting Kelving de Lang aangegeven dat hij afgelopen transferperiode nog niet veel betrokken was bij de transfers. De geboren Amsterdam kwam in augustus over van Manchester City. Tijdens de winterse transferperiode zal dat anders zijn. "Dan is mijn invloed groter en is ook de scoutingstructuur meer zoals we willen", aldus De Lang. "Sven, Maurice en ik zijn degenen die de keuzes omtrent nieuwe spelers bespreken."

De Lang was ook niet betrokken bij de komst van Carlos Forbs. "Ik werkte nog bij Manchester City toen Ajax al in een vergevorderd stadium was met hem", zo geeft hij aan. "Mislintat heeft mij gevraagd wat ik van hem vond en ik vertelde dat ik hem heel talentvol vind. Maar ik ben niet betrokken geweest bij de transfer. Ik begrijp de link, maar de interesse was er al langer."

De focus van de Hoofd Scouting zal ook naar de jeugd gaan. "Ik werk al bijna twintig jaar in de scouting en vind het mooi om te zien hoe jonge talentvolle jongens zich ontwikkelen. Het is belangrijk om te weten wat er doorkomt", zegt hij daarover. "Voor wat betreft de iets gearriveerdere spelers kunnen wij niet concurreren met teams als Real Madrid, Manchester City of FC Barcelona. Financieel niet, maar momenteel ook qua podium niet. Al is Ajax voor jonge spelers wel een geweldige keuze als stap naar de top. De top die nog geen top is, daarvoor is Ajax de club en dat moeten we blijven."

Meer op Ajax.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

kelvin barcelona carlos doorkomt forbs gearriveerdere kelving madrid maurice mislintat scoutingstructuur talentvol vergevorderd winterse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Ik wens je daar veel succes bij. Een mazzel heb je want nog slechter inkopen dan Sven kan haast niet.
+2/-1

2 weken geleden
Een berichtje om te proberen een beetje kalmte te creëren voor de TD? Klinkt allemaal behoorlijk opgedragen en heel erg op het moment gericht.
+1/-1

 
2 weken geleden
Ik lees tussen de regels door juist dat ook hij geen vertrouwen heeft in de aankopen.
+2/-0

2 weken geleden
Iedereen stond erbij en keek ernaar.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom avila berghuis bertjek brobbey derk donnyfromthelittleriver feyenoord forbs gaaei godts gorter johanssen mannsverk mikautadze mislintat ramaj reiziger rulli rvc salah sosa steijn sutalo tahirovic taylor twente volendam vos