Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Het liep vandaag gewoon echt niet'

17 september 2023 20:33

In gesprek met ESPN kreeg Steven Berghuis de vraag hoe ernstig de problemen binnen Ajax zijn. "Dat het niet goed is hoe we er nu voor staan is wel duidelijk", aldus Berghuis. "Ik sta hier nu ook met een heel teleurstellend gevoel. Het liep vandaag gewoon echt niet. Op een gegeven moment vielen we zo uit elkaar, daar is niet tegenaan te lopen. Daar maakte Twente gebruik van. Dat moeten we echt gaan verbeteren."

Gevraagd werd aan Berghuis of hij als een van de leiders van de ploeg nog wel iets kon aansturen als er zo wordt gespeeld. "Dat probeer je wel, vooral met de jongens die dicht om je heen gaan. Dat moet ook natuurlijk gaan. Ik ben ook met mezelf bezig. Ik ben lang weggeweest en nog niet volledig wedstrijdfit", zo gaf hij aan. "Zelf speelde ik ook gewoon heel moeizaam. Het was heel moeilijk en heel erg zoekende. Er zit bij veel jongens zeker wel kwaliteit, ook bij de nieuwe jongens. Maar in het team moet het ook gaan kloppen, zodat de individuën kunnen gaan uitblinken."

Berghuis ging tot slot in op zijn schorsing vanwege het incident na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Twente van vorig seizoen. "Het is nog steeds fifty-fifty. Aan de ene kant houdt het een keer op met wat mensen kunnen roepen. Dat moet veel harder bestraft worden, ook gewoon in heel Nederland. Alles kan veel te makkelijk en voor mij was de maat vol", zei hij daarover. "Ik maak voor mij die keuze zelf en moest op de blaren zitten. In mijn ogen ging het te ver, maar aan de andere kant dupeer ik daarmee mijzelf en de club. Dat had niet mogen gebeuren. Ik hoop dat de regering in Nederland hier harder tegen gaat straffen en tegen gaat optreden. Dit is gewoon een maatschappelijk probleem."
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis nederland twente blaren dupeer espn individuen maatschappelijk regering slot uitblinken zoekende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.