Ajax blameert zich ook in Enschede

17 september 2023 16:35

Ajax blameert zich ook in Enschede; image source: Pro Shots

Ajax is zondagmiddag in de Eredivisie onderuit gegaan. De ploeg van Maurice Steijn was kansloos tegen FC Twente en ontsnapte nog dat het slechts 3-1 werd. Brian Brobbey maakte het enige doelpunt voor Ajax.

Ajax begon direct dramatisch aan de wedstrijd. Binnen een minuut kreeg FC Twente al een enorme kans, maar Jay Gorter wist toen nog een tegentreffer te voorkomen. Snel daarna kreeg ook de ploeg van Maurice Steijn de eerste kans, maar Brian Brobbey schoot in het zijnet.

Na zeven minuten spelen ging het echter al voor de eerste keer mis. Josip Šutalo gleed uit, zodat Vlap eenvoudig op doel kon schieten. Gorter greep te slap in, zodat de rebound door Rots in het doel werd gewerkt. Vier minuten later was het al opnieuw raak toen notabene Sem Steijn wist te scoren.

Ajax werd volledig overhoop gespeeld en kreeg kans op kans. De zoon van de trainer kreeg de grootste kans, maar schoot uiteindelijk op de lat. Volledig uit het niets kwam plotseling de aansluitingstreffer toen Brobbey uit een voorzet van Borna Sosa voor de 2-1 zorgde. Dat was ook de uiteindelijke ruststand.

Waar gehoopt werd dat de ploeg in de rust wakker werd geschud, kwam iedereen bedrogen uit. Direct bij de start van de tweede helft was FC Twente nog altijd heer en meester en bleef maar kansen krijgen. Het was vooral een klein wonder dat het lang duurde voor er doelpunten vielen.

Net op het moment dat Ajax wat meer grip op de wedstrijd leek te krijgen omdat FC Twente er fysiek doorheen leek te raken en opeens gehoopt kon worden op de gelijkmaker volgde alsnog de derde treffer voor de thuisploeg. Uitgerekend de door Ajax verhuurde Naci Ünüvar besliste de wedstrijd.

In de blessuretijd kreeg FC Twente nog een grote kans, maar die poging ging net naast het doel. Met het schaamrood op de kaken moest Ajax terugkeren naar Amsterdam, al kon het ook opgelucht zijn dat het slechts met 3-1 verloor. Gezien de kansen voor FC Twente hadden er zo maar zes of zeven tegentreffers kunnen volgen en dat werd de ploeg nu bespaard.