Transparent
Inloggen
Sluiten

Pittige week begint voor Ajax in Enschede

15 september 2023 02:51

Zondagmiddag staat voor Ajax een pittige tegenstander op het programma. Voor de ploeg van Maurice Steijn wacht de uitwedstrijd tegen FC Twente, de gedeeld koploper van de Eredivisie. De Tukkers zijn na drie wedstrijden nog zonder puntverlies.

Ajax speelde voor de Eredivisie al 56 keer eerder een uitwedstrijd tegen FC Twente en boekte daarin wisselende resultaten. Tot nu toe werd er 24 keer gewonnen, eindigde het duel 15 keer in een gelijkspel, terwijl FC Twente 17 keer te sterk bleek. In het seizoen 1985/1986 werd met 1-8 de grootste overwinning behaald.

De selectie van FC Twente kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Naci Ünüvar speelt dit seizoen op huurbasis in Overijssel, terwijl Youri Regeer afgelopen zomer de definitieve overstap maakte. Ook reserve-doelmannen Issam El Maach en Przemyslaw Tyton stonden onder contract bij Ajax, terwijl ook Carel Eiting dit seizoen voor FC Twente speelt. Hij maakte aan het eind van de transferperiode een zeer spraakmakende overstap van FC Volendam.

Voor Maurice Steijn wordt de wedstrijd ook pikant, aangezien zijn zoon Sem een van de smaakmakers van FC Twente is.
Tags

twente enschede eredivisie maurice steijn eiting issam maach overijssel pikant przemyslaw regeer sem smaakmakers spraakmakende tyton unuvar volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.