Transparent
Inloggen
Sluiten

'Negen leden bestuursraad Ajax voorgesteld'

7 september 2023 11:10 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Negen leden bestuursraad Ajax voorgesteld"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat negen leden zijn voorgedragen voor de bestuursraad van Ajax. De bestuursraad bestond aanvankelijk uit zeven leden, maar als het aan de ereleden van de club ligt wordt dit uitgebreid naar negen. Ernst Boekhorst is de beoogde voorzitter en moet daarmee Frank Eijken opvolgen.

Naast Boekhorst moeten in eerste instantie ook René Zegerius, ohn Busink, Marjon Eijlers, Giovanni Fränkel, Sirik Goeman en voormalig Ajax-speler en -fysiotherapeut Pim van Dord tot de bestuursraad toetreden. Op een later moment volgden dan ook voormalig Ajacied Edo Ophof en voetbaladvocaat Christiaan Visser.

Tijdens de Buitengewone Algemene Leden Vergadering op woensdag 20 september moet de voordracht door de leden worden bekrachtigd.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bestuursraad boekhorst bekrachtigd busink christiaan dord edo eijken eijlers ereleden frankel fysiotherapeut goeman marjon ohn ophof sirik telegraaf toetreden visser voetbaladvocaat voordracht zegerius

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


El Nico (geschorst)
4 weken geleden
Hoop onzin functies. Elkaar baantjes boven het hoofd houden en vooral in stand houden.
Wat is de club toch naar de klote aan het gaan.
+3/-6

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Een dergelijke structuur is gewoon wettelijk verplicht.

Voor een BV vanuit artikelen 2:268-2:274 BW, en
voor een NV (wat Ajax is) vanuit artikelen 2:158-164 BW

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/corporate-governance/corporate-governance-codelink

We hebben het hier over een professioneel bedrijf en niet over Swift Boys.
+8/-2

 
El Nico (geschorst)
4 weken geleden
Zal best dat het verplicht is, wil niet zeggen dat het gelijk zinvol is.
Ja we zijn zo professioneel dat het 1 grotere klerezooi is. Afgelopen maand 100 miljoen verdampt,Tadic, Klaassen gratis de tent uit een TD die van het pad is met zijn aankopen, een nieuwe directeur die over 8 maanden komt, een trainer die zijn TD ff aanpakt in de media en een selectie die niet van Excelsior en Sittard kan winnen.
+4/-6

 
Toch knap dat ondanks wat er nu allemaal bij Ajax aan de hand is het steeds voor elkaar krijgt om vooral jezelf volstrekt belachelijk te maken
+6/-2

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Daar kijk ik toch wel anders tegenaan. Wat er nu gebeurd heeft meer met verwachtingsmanagement te maken en daar waren Overmars en Ten Hag niet bepaald sterk in. In die zin, dat ze ons (supporters) na één succesvolle Europese campagne lieten geloven dat we ineens structureel konden aanhaken.

Naar mijn mening had je direct na die succesvolle campagne al moeten cashen en vooral opnieuw moeten beginnen. Dat had betekent dat we behalve van vd Beek, De Ligt en De Jong toen ook afscheid hadden moeten nemen van Tagliafico, Onana en Zyech. In plaats van ze telkens een opgewaardeerd contract te geven en evengoed nooit meer het succes van 18/19 hebben evenaard.

Als we dat toen hadden gedaan had het allemaal nu niet in 1x hoeven te gebeuren en had de wederopbouw al verder geweest dan nu. Het is echt typisch Nederlands wat hier is gebeurd, we blijven maar denken dat we nog in de Gouden Eeuw leven. Een keer goed zeilen en we wanen ons meteen heerser op zee.

De RVC en de bestuursraad hebben hier helemaal niets mee te maken gehad. Niet hun aanwezigheid en ook niet hun afwezigheid. Wat er nu gebeurd schrijf ik toe aan Ten Hag en Overmars (ondanks het seizoen 18/19). Sterker nog, de RVC (en dan met name Susan Lenderink) zet ons weer waar we horen: met beide benen op de grond.
+3/-3

 
4 weken geleden
Heeft niets met onzin te maken. De bestuursraad is het belangrijkste orgaan binnen de club. Zij treden op als grootste aandeelhouder, 73%, en hebben dus een beslissende stem. Zij stellen de RvC samen. Ze worden democratisch gekozen door de leden.
+5/-0

 
El Nico (geschorst)
4 weken geleden
Ja en een geweldige RVC hebben we, top.
+4/-7

 
4 weken geleden
Ja en daarom wordt er nu een nieuwe bestuursraad gekozen. Man jij weet alles in het negatiever te draaien. Echt lachwekkend. Al eens alle duimpjes omlaag gezien op jouw reacties.
+5/-2

 
El Nico (geschorst)
4 weken geleden
Wat kan mij die duimpjes schelen.
Mag jij de polonaise lopen oke, gaat top allemaal.
+2/-6

 
4 weken geleden
De bestuursraad (2011) is een verkleinde voortzetting (24->9) van de ledenraad die al sinds 1963 bestaat. Dus tijdens alle Europese hoogtepunten van de club bestond deze al. Nu gaan mensen van alles er bij halen om te kunnen klagen.

Zeiken om het zeiken.
+6/-2

JCdeBest (geschorst)
4 weken geleden
Edo Ophof vind ik dan weer positief nieuws
+7/-1

4 weken geleden
Prima mix van Ajax DNA, voetbalkennis, rechtspersonen en (oud) bestuurders en voetballers. Samen met die nieuwe aanwinst van AZ een prima Balk op het Spoor van Mislintat. Zij kunnen prima Mislinat inbinden en vasthouden. Ik heb hier wel vertrouwen in....
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.359 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boer boomen brobbey calavaro davev derk donnyfromthelittleriver forbs gaal godts gorter hag hato hendriks johanssen jong kiki maduro mikautadze mislintat pasveer ramaj rulli selectief steijn vos