Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Bevestiging AZ: Alex Kroes per 15 maart aan de slag bij Ajax

5 september 2023 13:12 - AZ.nl
Foto: Pro Shots

<b>[Update] Bevestiging AZ: Alex Kroes per 15 maart aan de slag bij Ajax</b>; image source: Pro Shots

Ajax zal nog een half jaar moeten wachten tot Alex Kroes aan de slag kan als algemeen directeur. De Telegraaf meldt dat Kroes met AZ is overeengekomen dat hij in maart 2024 aan de slag kan gaan in de Johan Cruijff ArenA. De aanstaande directeur van Ajax had in zijn contract bij de Alkmaarse club een clausule dat hij na zijn vertrek één jaar lang niet bij een andere Nederlandse club aan de slag mag. Kroes moet nu een symbolisch bedrag betalen van 50.000 euro aan AZ en dit zal naar de Alkmaar Zaanstreek Foundation gaan.

Eerder deze week werd al bekend dat Jan van Halst als interim-directeur voorlopig de honneurs waar zal nemen.

Update 13:27: AZ heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Alex Kroes kan per 15 maart 2024 aan de slag gaan bij Ajax. Tot die tijd zal hij zich onthouden van werkzaamheden voor Ajax en is nadrukkelijk afgesproken dat de voorwaarden van het concurrentiebeding worden nageleegd.

De Alkmaarse club geeft aan dat gesprekken en voorstellen richting Ajax niet voor een respons zorgen, waarna er alleen met Kroes is gesproken. AZ geeft hierbij wel aan dat de mogelijkheid open wordt gehouden dat de concurrentiebeding eerder opgeheven kan worden, maar dat hangt nadrukkelijk af van de uitkomst en gesprekken met Ajax.

Meer op AZ.nl




Tags

kroes concurrentiebeding alkmaar arena halst honneurs nageleegd onthouden respons symbolisch telegraaf zaanstreek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Tuurlijk.
Wat een goed nieuwsshow deze weken
+1/-2

8 maanden geleden (gewijzigd)
Konden we AZ niet gewoon afkoopsom geven. Half jaar wachten op een AD wat een aanfluiting.
+3/-2

 
8 maanden geleden
Als je het officiele statement van AZ leest is het duidelijk een kwestie van afkopen. Trek de poeplap, Ajax
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Dan heeft hij maar 3 dagen om het feestje te plannen voor de 124e verjaardag van Ajax. Krap aan.
+1/-0

8 maanden geleden
Nog nooit zo'n grote onzin vernomen, ga gewoon gelijk aan de slag. Je krijgt een rechtszaak aan je broek, die verlies je en dan betaal je een boete, dat is alles. Je gaat toch niet 8 maanden wachten op je directeur in een prestatie gerichte omgeving??? waanzin!
+5/-4

 
8 maanden geleden
Stel je voor dat je je in een professionele organisatie aan afspraken en contracten gaat houden, dat zou een rare wereld worden. Nog even en je verwacht dat werknemers van Ajax zich ook aan hun huidige contracten met Ajax gaan houden, dan is het hek helemaal van de dam natuurlijk.
+6/-0

 
8 maanden geleden
Nou haal dat hek maar van de Dam dan, je gaat je toch niet laten piepelen door AZ? Je laat nu je beleid afhangen van een paar druiloren in Alkmaar, dan ben je als leiding toch ook niet meer serieus te nemen? Net of er geen anderen als Kroes zijn, wat heeft die man bereikt, een hulpje van het mamagement bij AZ, daar moeten wij dan blij mee zijn en op wachten???
+1/-1

 
8 maanden geleden
Helaas zo werkt het niet 😉
+3/-1

 
8 maanden geleden
Als het zo niet werkt zorg je ervoor dat het wel zo gaat werken. Je bent of een slachtoffer van je omgeving (losers) of je zorgt ervoor dat situaties in je voordeel gaan werken (winnaars).
+1/-4

 
8 maanden geleden
Of je gedraagt je zo dat er nooit meer iemand zaken met je wil doen omdat je je niet aan contracten houdt, Sta je daarnaast 300x per jaar voor de rechter voor zaken waarvan je er 300 verliest omdat ze duidelijk in contracten omschreven staan. Als dat jouw winnaarsmentaliteit is, geef mijn portie dan maar aan Fikkie
+3/-0

 
8 maanden geleden
Welke kalender volg jij? Lijkt me heerlijk, 1 of 2 maanden per jaar extra. ;-)
AZ lijkt te zeggen dat hij voor het juiste bedrag eerder weg kan. Ik ben wel benieuwd wat de man zou moeten kosten. Verder terecht dat AZ niet zomaar meewerkt. Voor een dergelijke positie heb je niet binnen een week een opvolger, dus waarom zou AZ van Ajax' probleem haar eigen probleem maken? Helemaal tegenhouden kunnen ze het natuurlijk niet, maar het geeft hen wel de tijd om een geschikte opvolger te vinden.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Of je het huidige Ajax een prestatiegerichte omgeving kunt noemen is uiterst dubieus ;)
+2/-2

8 maanden geleden
Ajax doet niets en zegt: " AZ moet naar ons komen" Ongelooflijk.Wat is dit voor signaal naar Kroes? Je wilt de man graag of niet!
+1/-3

8 maanden geleden
En ondertussen verteld hij van Halst stiekem precies wat hij moet doen (hoop ik) Kom je nooit achter.
+4/-0

8 maanden geleden
Ik hoop dat Kroes flink gaat timmeren aan de jeugdopleiding, zodat we weer binnen een paar jaar weer de beste jeugdopleiding hebben. Hij heeft bij AZ kunnen afkijken.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Wij hebben de beste jeugdopleiding. Iedereen laat zich zand in de ogen strooien door de Youth League. Az liet zelfs spelers van de A-selectie meespelen. Terwijl de spelers van Ajax die daar aan mee deden amper 17 jaar waren. Zelfs de spelers van jong Ajax deden daar niet aan mee. Bijvoorbeeld: Brian Brobbey en Kenneth Taylor en de complete selectie van jong Ajax hadden daar aan mee mogen doen. Ik denk dat er dan een andere winnaar zou zijn geweest.
Waar je naar moet kijken is hoeveel spelers uit jeugdopleidingen er per club in het betaald voetbal spelen. Ajax levert dan net zoveel betaald voetbal spelers als AZ, PSV en Feyenoord bij elkaar. Wat nou Ajax heeft niet de beste jeugdopleiding.
Mijn excuses dat ik wat fel ben. Maar ik kan er niet tegen dat mensen daar overheen kijken en er sowieso aan kunnen twijfelen wie de beste jeugdopleiding heeft.
+4/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Vorig seizoen mochten spelers geboren op of na 1 januari 2004 meedoen.

Plus onder voorwaarden 5 spelers geboren op of na 1 januari 2003.

Brobbey en Taylor zijn beiden van 2002.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Je hebt helemaal gelijk. Ik zat er een jaar naast. Brobbey en Taylor mochten vorig jaar inderdaad niet meer meedoen. Maar dan hebben we nog altijd de beste jeugdopleiding :-)
+3/-1

8 maanden geleden
Er is in iedergeval duidelijkheid, dat is het positieve van dit bericht
+5/-0

8 maanden geleden
En tot die tijd modderen we lekker verder aan onder leiding van Van Halst.
Ik ben benieuwd waar we staan tegen die tijd.
+2/-3


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht