Transparent
Inloggen
Sluiten

Sven Mislintat: 'Het voelt als een goede eerste transferperiode bij Ajax'

4 september 2023 00:35 - ESPN
Foto: Pro Shots

Sven Mislintat: "Het voelt als een goede eerste transferperiode bij Ajax"; image source: Pro Shots

Sven Mislintat is bij ESPN zeer uitgebreid ingegaan op de zomerse transferperiode. De directeur voetbalzaken deed dat voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Het heeft lang geduurd en was ook lastig omdat we niet proactief konden zijn. We moesten verkopen en budget creëren om versterkingen te kunnen halen", aldus Mislintat. "Met alle spelers die zijn gekomen voelt het als een goede eerste transferperiode bij Ajax. Zeker voor iedereen die hierbij betrokken is geweest."

Volgens Mislintat waren er drie hoofddoelen waar qua speelstijl bij Ajax aan gedacht moest worden. "Balbezit op de helft van de tegenstander, zorgen dat we de bal zo snel mogelijk veroveren en zorgen dat we iedere wedstrijd ultrafit zijn", zo gaf hij aan. "Maar het is nog zeker niet voorbij. Eigenlijk begint het nu pas omdat veel spelers nu pas inzetbaar zijn. We zullen ook tijd nodig hebben. Het verandert niets aan ons doel om kampioen te worden, maar we weten allemaal dat dit niet in drie, vier of zes maanden al klaar is. De vorige keer duurde het ook vier jaar voordat Ajax kampioen werd. Maar dat is nu zeker niet de bedoeling. De ambitie is om dit jaar al kampioen te worden."

Gevraagd werd aan de Duitser waarom hij zoveel buitenlanders heeft gehaald in plaats van Nederlanders of spelers met ervaring in de Eredivisie. "Ik kies altijd voor de beste speler voor de beste prijs. Het liefst Nederlands en uit de eigen jeugd", zei hij daarover. "Maar vooral persoonlijkheid is heel belangrijk. Medic is gehaald als back-up van Sutalo en Hato. Je hebt echt karakter nodig om in deze rol te kunnen spelen."

Mislintat kreeg ook de vraag waarom er niet gekozen is om bijvoorbeeld Noa Lang of Nicolás Tagliafico te halen. "Ook die namen zijn zeker besproken. Maar we moeten niet vergeten dat dit de start is van een nieuw project", zo legde hij uit. "Nico zit bij Lyon met een hoog salaris. Nu hebben we Ávila gehaald die een vergelijkbare speler is, maar pas 21 jaar is. Mensen moeten niet vergeten dat we niet op zoek zijn naar de spelers van het niveau van Tagliafico of Martínez toen ze werden verkocht, maar van het niveau dat ze waren toen ze naar Ajax kwamen. Dat is wat we nu moeten doen. We moeten moderniseren en in mijn ogen staat het nu goed met uitdagingen voor iedere positie, echte karakters en spelers die perfect passen in het systeem van Ajax."

De directeur voetbalzaken was het niet eens met de opmerking dat de selectie van Ajax te jong is. "De filosofie van Ajax is altijd geweest om spelers op te leiden om een legende te worden, niet om legendes te kopen", aldus Mislintat. "We hebben nu een goede mix met ook ervaren spelers. Ajax blijft een club die altijd de jeugd de kans geeft, dat is onze filosofie. Als je kijkt naar het verleden toen Ajax het vertrouwen gaf aan de jonge spelers werden ze daar altijd achteraf voor beloond. Dat moet ook nu weer gebeuren."

Tot slot werd Mislintat gevraagd of het lastig is om goed te kunnen werken als alles onder zo'n groot vergrootglas licht. "Nee, ik vind het een heel mooie uitdaging. Ik ben de eerste buitenlander in deze functie en dat is heel speciaal. Ik heb veel kritiek gelezen in media, met name in één krant. Daar ben ik vrij rustig onder", reageerde hij daarop. "Voor mij is het belangrijk dat ik ben aangesteld om een reden. Nu ik hier ben, geef ik alles wat ik heb. Wat je krijgt is honderd procent commitment en al mijn kennis. Ik weet dat het alsnog een zware uitdaging is, maar daar hou ik van. Ik ben klaar voor die druk."
Tags

mislintat tagliafico avila buitenlander buitenlanders eredivisie espn fortuna geduurd hato hoofddoelen jong karakters kies legende legendes lyon martinez medic moderniseren nederlanders proactief project slot speelstijl sutalo ultrafit vergelijkbare zomerse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Mogen we hem al Miskoopat noemen?
+5/-3

 
9 maanden geleden
Mogen we Steijn er al uitkegelen? Duidelijk een klein mannetje die kwaliteiten te kort komt voor de harde wetten van een top club.
+4/-3

9 maanden geleden
Dat Amsterdam dit gelaten accepteert is mij volkomen onduidelijk!
+2/-1

9 maanden geleden
Lijkt wel of we in bananensplit zitten met zijn allen.
+6/-2

9 maanden geleden
Het voelt als pijn in m'n Ajaxhart, ik herken me cluppie niet meer...
+7/-1

9 maanden geleden
Ik ben al meer de 50 jaar Ajax supporter. We hebben veel succes gehad, maar ook diepe dalen. Dat hoort bij het voetbal. Maar wat er nu gebeurt dat breekt mijn Ajax-hart.

Voorheen speelde we met onze eigen opgeleide spelers, versterkt met enkele wereldtoppers om een succesvol team te bouwen. Spelers werden gehaald voor die posities waar Ajax even geen talent had binnen de eigen club.

Nu gebeurt er iets dat anti-Ajax is en tegen alle voetbalwetten. Als Ajax supporter was ik altijd trots op onze eigen jeugd, waar PSV met veel geld zijn elftal bij elkaar kocht. En ja ... prachtig als we toch sterker bleken te zijn. Nu hebben we een team gekocht zoals PSV dat in het verleden deed.

Als fan wil je trots zijn op je club: naar het stadion gaan om mooie spelers te bewonderen. En Ajax heeft die in het verleden volop gehad: Johan Cruijff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Clarence Seedorf, Frank Rijkaard, Patrick Kluivert, Frank de Boer en Rafael van der Vaart. Nu zie ik spelers met het Ajax shirt aan, maar geen enkele vedette, nauwelijks eigen spelers, geen leider, geen mooie voetballers, niemand om trots op te zijn.

Er is iets grandioos mis op alle niveau binnen Ajax. De jeugdopleiding levert minder talenten af of ze vertrekken te snel naar het buitenland. Ajax investeert liever in goedkope buitenlanders dan eigen jeugd. En vervolgens zie je onze talenten in het buitenland op bank zitten, want ze zijn als voetballer nog onvoldoende rijp voor de top. Waarom geen spelers als Donny van de Beek, Sergino Dest en Ryan Gravenberch meer bij Ajax?

Als ik naar de aankopen van Mislintat kijkt, dan heb ik daar weinig gevoel bij. Het zijn niet onze jongens en het merendeel zal dat ook niet worden. Het zijn er veel te veel en de kans op succes is laag. Spelers als Kristian Hlynsson, Silvano Vos, Gabriel Misehouy, Mika Godts worden hiervoor opzij geschoven.

Mislintat heeft geen enkel gevoel voor Ajax. Koopt zijn eigen team, negeert de wensen van Steijn. De scouting van Ajax lijkt onvoldoende inbreng te hebben en de RVC laat het allemaal gebeuren. Ajax is weggegeven aan een buitenlander. De Toekomst levert onvoldoende rendement.

Wie gaat dit aanpakken binnen Ajax? Er is geld, maar gebruik dat goed om Ajax weer Ajax te maken.
+6/-2

 
9 maanden geleden
Waar was je vorig seizoen toen precies hetzelfde gebeurde? Idem voor El Nico, de keizer, XmokumX en anderen.

Toen stond men unaniem te jubelen met al die kanonnen die binnen waren gehaald.
+6/-3

 
9 maanden geleden
Ik was er toen zeker maar mijn kritiek werd niet geapprecieerd en ben onder de toenmalige naam een jaar geschorst.
+1/-2

 
9 maanden geleden
Haha je mag wel beter gaan lezen 9f geheugentest gaan doen Mike1976.
Ik was er wel degelijk.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Je was er wel, maar sloeg een heel ander toontje aan.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Toen heb je mijn reactie niet gelezen, ben altijd kritisch geweest ! Nu is t ech t te laat! Tijd dat de F Side weer op de mat verschijnt bij Sven Misklungel!
+1/-0

9 maanden geleden
Hij wordt nog steeds geaccepteerd op basis van zijn arbeidsverleden bij Dortmund en Arsenal en dat hij ooit Lewandowski naar Dortmund heeft gehaald. Alle spelers die hij heeft gehaald waren de beste van hun land in hun positie, maar als we alles even sec bekijken is hij sinds zijn indiensttreding in Mei niets opgeschoten. Ok sommige spelers vertrokken of zouden vertrekken maar dat lijstje met nummers 1 daar is alleen Sutalo van gekomen. De andere 11!! zijn allemaal emotieaankopen geweest en puur omdat hij er wat in ziet. 100 miljoen laten uitgeven aan iemand die in feite niet meer is dan een kwakzalver, iemand die veel praat en door de zomer daar gewoon mee door kon gaan omdat het toch niet te testen viel of wat hij deed goed was. Nu kunnen we dat eindelijk wel en zien we dat het waarschijnlijk niet veel soeps is. Dat Steijn nu afstand doet van het aankoopbeleid is handig van hem, maar zonder Mislintat, had 'overperformer' Steijn niet eens Ajax coach geweest. De paniek stroomt nu al uit Maurice ogen, die kun je nu al afschrijven. In feite zullen we in de winterstop waarschijnlijk al afstand nemen van deze twee mensen die zonder de ellende die van de Sar heeft veroorzaakt binnen Ajax, nooit bij Ajax hadden gewerkt.
+3/-1

9 maanden geleden
Weg met Mislintat, Ajax gaat helemaal naar de klote. We mogen blij zijn als we straks onder in het linker rijtje belanden. Europacup? Hahaha 2 wedstrijden en we staan stijf onderaan. En rot nou eens op met Brian Dombo Brobbi. Hij heeft binnen en buiten het veld een grote bek maar presteerd helemaal nul.
+2/-1

9 maanden geleden
Hij mag er dan een goed gevoel over hebben, ik niet. Het is in mijn ogen onmogelijk om op deze manier een elftal samen te stellen, op korte termijn te laten functioneren als team en meedoen voor het kampioenschap , ik laat me echter graag verrassen en dat mijn ongelijk bewezen wordt ,
+1/-1

reactie verwijderd

9 maanden geleden
Duitsland maakte in 40/45 Nederland kapot, we hebben er jaren over gedaan om weer bovenaan te staan als klein landje. En nu hebben we een mislukte Duitser (en Twentenaar) die Ajax volledig naar de klote helpt. Door hem zijn we zeker 20 jaar terug geworpen in het voetbal.
Ik blijf erbij. Wij supporters worden niet serieus genomen, het pluche is weer terug en regeert. Dit is het begin van het einde van Ajax als grote club.
+2/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Hahaha de simpele zieltjes zonder enige visie staan op hoor. Gaat ie het over 40 / 45 hebben jezus hoe dom kun je zijn? Nou zo dom dus blijkbaar. Maurice Steijn de Nederlander faalt en we schuiven de schuld af op een Duitser. Duidelijk. Wat een niveau. Maurice Steijn is een lichtgewicht en door zijn amateuristische pannekoek optreden en huichelaars gedrag in de media is er ineens crisis. Oprotten met die amateur hij mag de veters van Mislintat niet eens strikken.
+2/-2

9 maanden geleden
Of het een goede periode is geweest moet nog blijken. Het eerste resultaat zagen we afgelopen zondag.
+3/-0

9 maanden geleden
Dat Amsterdam dit gelaten accepteert is mij volkomen onduidelijk!
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom baard basten berghuis bergwijn blind brobbey elsimao enerzijds eriksen farioli forbs henderson jong kiki kluivert koeman koopmeiners martinez rijkhoff sevic shogun simons skimovic suarez sutalo tadic timber volwaardige wijnaldum