Transparent
Inloggen
Sluiten

Sven Mislintat: 'Er moet een juiste balans zijn met de eigen jeugdspelers en de aankopen'

31 augustus 2023 19:59 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Sven Mislintat: "Er moet een juiste balans zijn met de eigen jeugdspelers en de aankopen"; image source: Pro Shots

In gesprek met Ziggo Sport heeft Sven Mislintat aangegeven met een goed gevoel terug te kijken op de transferperiode en te verwachten dat Ajax vanaf het begin meteen kan presteren. "De meeste van de nieuwe spelers zitten er al een tijdje", aldus Mislintat. "Branco van den Boomen en Benjamin Tahirović zijn er zelfs sinds het begin al bij. Alleen onze laatste aanwinsten zullen nog moeten wennen."

De Duitser is het niet eens met de kritiek dat Ajax veranderd is van een opleidingsclub naar een koopclub. "Het grootste probleem is dat een club als Ajax ook spelers moet verkopen. Als je voor 160 of 170 miljoen euro aan spelers verkoopt zul je ook weer andere spelers moeten halen", zo gaf hij aan. "Er moet een juiste balans zijn met de eigen jeugdspelers en de aankopen. Nog steeds zijn we daarin leidend in Nederland."

Mislintat reageerde ook op de kritiek van supporters dat er veel spelers uit lagere competities zijn gehaald. "Ze zullen het vanzelf wel zien", zei hij daarover. "Ik maak geen oordeel over een speler op basis van de competitie waar ze in spelen, maar op basis van hun eigen kwaliteit. In iedere competitie kun je die talenten vinden. Dat heb ik eerder in Japan al gedaan en ik ben er zeker van dat de spelers die we nu hebben aangetrokken ook hun kwaliteiten laten zien. Ik heb eerder al veel spelers uit de lagere competities gehaald die zichzelf uiteindelijk hebben laten zien en gepresteerd hebben."
Discussieer mee op de forums


Tags

mislintat benjamin boomen branco japan koopclub nederland tahirovic ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben zo n kritische supporter Sven en ik hoop dat je mij de mond snoert en dat je aankopen zullen slagen.
We moeten minimaal 2e worden dit jaar voor CL. De pot gaat 70 miljoen worden namelijk. Zo'n PSV versterkt zich enorm met directe kwaliteit, haal de CL en gaat nog ff dik verkopen Sangare en Bakayoko. Wij moeten weer geld gaan pakken volgend seizoen. Onze voorsprong op het veld en financiël moet uitgebreid worden.
+5/-0

7 maanden geleden
Hoe kan je eigen jeugd inpassen als je een compleet nieuw elftal koopt?
We gaan het zien maar bij mij overheerst het gevoel dat er kwantiteit voor kwaliteit is ingekocht.
PSV heeft een goede linkerkant met 2 ex Ajacieden die weer bij ons hadden kunnen spelen.
Vanavond het slechtste Ajax ooit gezien.
Het zegt alles dat de beste man van het veld een 17 jarige uit de eigen jeugd is.
+1/-3

 
7 maanden geleden
En de slechtste mannen kwamen ook uit onze jeugd. Rensch, Taylor, Brobbey, Bergwijn, Klaassen ...
+4/-3

 
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Die jongens weten wat spelen bij Ajax inhoud, ze spelen hier al jaren en ook het gehele vorige seizoen in de Eredivisie. Toen hebben ze het niet laten zien, nu weer niet.

Van Medic, Tahirovic of Forbs kun je niet verwachten dat zij gelijk de kar trekken. Voor de (zelf)overschatte jeugdspelers en de peperdure Bergwijn met PL ervaring is dat wel de standaard.

Jij hebt het zo graag over Ajax DNA, nou juist de spelers met Ajax DNA laten het al meer dan een jaar afweten.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat zijn ook de dissonanten van vorig seizoen, behalve Klaassen dan.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.289 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey dongen ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht