Transparent
Inloggen
Sluiten

Maurice Steijn: 'Silvano Vos is nog niet klaar om in Ajax 1 te spelen'

31 augustus 2023 14:35
Foto: Pro Shots

Maurice Steijn: "Silvano Vos is nog niet klaar om in Ajax 1 te spelen"; image source: Pro Shots

Maurice Steijn is woensdag op de persconferentie onder meer ingegaan op de situatie van Silvano Vos. Volgens de trainer komt hij op dit moment nog te kort voor speeltijd in de A-selectie. "Ik heb dinsdag met hem gesproken en hij heeft een duidelijk doel. Hij wil slagen bij Ajax. Wij hebben aangegeven dat hij nog niet klaar is om in Ajax 1 te spelen", aldus Steijn. "Als hij de concurrentie aan moet gaan met Tahirovic of Van den Boomen heeft hij het lastig. Dat heb ik ook uitgelegd. Hij is net achttien. Hij ging het kantoor uit met een grote smile, dus daar ben ik niet bang voor."

Dat hij geen oog zou hebben voor de jeugdspelers legde hij naast zich neer. "In mijn achterhoofd speel ik altijd met de gedachte dat ik spelers uit de eigen jeugdopleiding wil gebruiken en mee wil nemen in het hele proces, maar daar moeten ze wel klaar voor zijn. Het elftal moet daar ook klaar voor zijn", zo gaf hij aan. "Om zomaar een jonge jongen voor de leeuwen te gooien terwijl je nog niet helemaal stabiel bent, kan zo'n jongen ook kapotmaken. Wij denken er goed over na wanneer we wat doen."

Met de kritiek dat Ajax te weinig spelers met Ajax-dna heeft gehaald kon de trainer niet veel. "Ik denk wel dat een aantal van de gekomen spelers echt het Ajax-dna bezit. Uiteindelijk moet blijken of de puzzel in elkaar valt", zei hij daarover.




Discussieer mee op de forums


Tags

steijn maurice silvano vos dna achterhoofd boomen kantoor kapotmaken smile tahirovic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Wat een slap verhaal, maar goed zal wel weer.
Dan moet je hem nu verhuren aan een eredivisie club.
+2/-14

 
tackle (geschorst)
9 maanden geleden
Want jij staat elke dag met hem op het veld? En spreekt hem regelmatig?
+9/-1

 
9 maanden geleden
Worden momenteel alleen maar slappe verhalen verteld bij Ajax.
+2/-8

 
tackle (geschorst)
9 maanden geleden
Echt onzin dit. En nee zeker niet alles gaat goed, maar er gaan ook zeker dingen wel goed. Een TD die zich al ver voor zijn officiële aanstelling heeft ingelezen en voorbereid en een plan heeft. Of je het eens bent met dit plan is een tweede. Alex Kroes komt. Een betere kun je bijna niet krijgen. Er wordt niet meer met geld gesmeten aan salarissen. Die waren onverantwoord hoog. We hebben een goede trainersstaf. Dus...
+8/-1

 
9 maanden geleden
Aldus degene die Eiting wilde aantrekken als vervanger van Kudus
+5/-0

 
tackle (geschorst)
9 maanden geleden
Neem aan dat je het nu over EL Nico hebt. Als dat waar is weet ik genoeg over zijn niveau wat hij wil aantrekken.
+4/-0

9 maanden geleden
Waarom zo n haast hij is net 18 speel een tijdje bij jong Ajax en kijk hoever hij is in januari , als dat goed gaat kun je hem gebruiken als invaller en dan volgend jaar basis speler , ik begrijp helemaal niets van de haast. Denk je nou echt dat hij gaat spelen bij Atletico.
+10/-0

9 maanden geleden
Ik zou zo'n jongen proberen te verhuren aan de Belgische top. Onderin de eredivisie is niet goed genoeg, bij de subtop Will je hem niet zien omdat hij je dan eventueel pijn kan doen (en zichzelf), maar bij een Genk, Anderlecht, Club ofzo kun je beter worden en de relatie niet in problemen brengen.
+4/-0

9 maanden geleden
Had de uitspraken van Steijn gisteren al elders gelezen, maar wat andermaal opvalt is dat de man hele zinnige en onderbouwde dingen zegt. Heeft een goede uitstraling tijdens persmomenten. Dit geeft vertrouwen. Wat Vos betreft, keihard blijven werken en elke wedstrijd de trainer proberen te bewijzen dat hij het niet goed ziet.
+4/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
En ben jij wel klaar om de trainer van Ajax 1 te zijn?
+2/-2


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos