Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Ajax bevestigt gesprekken met Jan van Halst

29 augustus 2023 09:53 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Ajax bevestigt gesprekken met Jan van Halst; image source: Pro Shots

De Raad van Commissarissen denkt er serieus aan om Jan van Halst tijdelijk te benoemen als algemeen directeur. Dat meldt De Telegraaf. De periode waarop Alex Kroes aan de slag gaat, kan daarmee worden overbrugd. Op korte termijn zal al besloten worden of Van Halst al dan niet tijdelijk promotie maakt binnen de club.

RvC-voorzitter Pier Eringa vindt het raadzaam om Van Halst tijdelijk aan de directie toe te voegen zodat Sven Mislintat tegenwicht kan krijgen van een algemeen directeur met een voetbalachtergrond. Binnen de organisatie zijn er echter twijfels of het wel gepast wordt om een commissaris de baas van de hele NV te laten worden en bovendien of het wel zuiver is om hem na de komst van Kroes weer als commissaris het directiebeleid te laten toetsen.

Update 29-09 09:53: Ajax heeft het nieuws bevestigd dat met Jan van Halst wordt gesproken om tijdelijk toe te treden tot de directie. De club is op zoek naar een oplossing tot Alex Kroes kan worden benoemd als algemeen directeur en directievoorzitter. Kroes is nog altijd in gesprek met AZ over een eventuele ontheffing van zijn non-concurrentiebeding.

Indien Van Halst tijdelijk toetreedt tot het directieteam zal hij aftreden als commissaris van Ajax.

Meer op Ajax.nl
Tags

halst kroes aftreden concurrentiebeding directiebeleid directievoorzitter eringa gepast mislintat ontheffing overbrugd pier promotie raadzaam rvc tegenwicht telegraaf toetreedt toetsen voetbalachtergrond zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden (gewijzigd)
We zijn officieel de weg kwijt! Elke dag denk je: kunnen we nog dieper zinken? Ja hoor, dat kán! En wát een creatieve, innovatieve oplossing weer, man man man!
+5/-1

11 maanden geleden
"meldt De Telegraaf"

Aka stoken tegen "die data Duitser".
+4/-0

11 maanden geleden
Nee is niet helemaal zuiver maar dit kan er nog wel tijdelijk bij na anderhalf jaar van aan klooien. Vind het sowieso teleurstellend dat ze Almada te duur vinden maar wel tegen de 20 miljoen over hebben voor een tweede divisie speler. Wat mij betreft zetten ze Jan maar in de spits.
+2/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Van mij hadden ze ook wel wat minder spelers mogen kopen, maar wel van het niveau Almada. Financieel kom je dan op hetzelfde uit en je kan er maar 11 opstellen.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Precies. Startende met Sutalo en Almada voor de as in het veld. Bouw je aan iets in kwaliteit, niet aan kwantiteit. Daarvan had Ajax er al genoeg rondlopen.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Ik krijg sterk dd indruk , dat er is gekocht voor de “handel” allemaal 5 jarige contracten !
+2/-1

 
11 maanden geleden
Ja en in feite allemaal erg jong., Akpom uitgezonderd. Het middenveld is straks 18-22, de verdediging inclusief doelman 17-23 en alleen de aanval lijkt een goede leeftijd te hebben voor topprestaties. En we weten allemaal dat jong talent alleen meer waard wordt onder leiding van ervaring en een goed uitgebalanceerde selectie, een team in balans qua leeftijd. Hiermee neem je in feite, statistisch gezien, al afscheid van de titel en worden je investeringen weinig meer waard dan ze nu zijn.
+2/-0

11 maanden geleden
Lijkt mij niet dit, toch.....toch?????
+1/-1

11 maanden geleden
Waarmee de stelling "denken is niet de sterkste kant is van de RvC" in mijn ogen bewezen is.
+2/-1

11 maanden geleden
Als Jan van Halst integer is dan kan dit prima …
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Zijn CV (wiki pedia) zou toch genoeg moeten zeggen :-) https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Halstlink

Vraag me af of hij wel z´n eigen cursus heeft gevolgd ("Van Baas naar Coach
In mei 2019 is Van Halst, samen met zijn compagnon Bart Nijhuis, een training en coaching bureau (Van Baas naar Coach) begonnen. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in training en coaching voor leidinggevenden en teamontwikkeling binnen het bedrijfsleven) .";)
+1/-0

reactie verwijderd

11 maanden geleden
Jan, van harte welkom. Ik heb 100% vertrouwen in je en dat we in de top aan kwaliteit winnen.
+4/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Jan wordt in dit geval tijdelijk ingezet als de marionet van Alex. Je denkt toch niet dat Alex toestaat dat er net voor zijn komst nog even een grotere puinhoop wordt gecreëerd, hij is in de achtergrond gewoon al aan het instrueren. Voordelige oplossing voorafgaand aan de onboarding van Alex.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson