Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax ziet in Georges Mikautadze alternatief voor Thiago Almada'

26 augustus 2023 18:56 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax ziet in Georges Mikautadze alternatief voor Thiago Almada"; image source: Pro Shots

Indien het Ajax niet lukt om Thiago Almada naar Amsterdam te halen wordt Georges Mikautadze gezien als het alternatief. De 22-jarige international van Georgië speelt momenteel in Frankrijk voor FC Metz. Naar verwachting moet de aanvaller ongeveer 10 miljoen euro kosten en zijn de eerste contacten al gelegd.

Mikautadze is geboren in Frankrijk, maar heeft als zoon van Georgische ouders ook die nationaliteit en inmiddels zestien interlands op zijn naam. Hij speelde jaren in de jeugdopleiding van Olympique Lyonnais, maar kwam uiteindelijk op zijn vijftiende bij FC Metz terecht.

Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij als invaller op negentienjarige leeftijd. Omdat hij niet in aanmerking kwam voor speeltijd werd hij een seizoen later verhuurd aan het Belgische RFC Seraing, dat uitkwam op het tweede niveau. In België werd hij topscorer van de competitie en had een groot aandeel in de promotie van de club. Omdat hij bij Metz wederom niet kon rekenen op een basisplaats, waardoor hij nogmaals aan RFC Seraing werd verhuurd. In totaal kwam hij in 57 wedstrijden voor de Belgische club tot 36 doelpunten.

In de zomer van 2022 keerde hij opnieuw terug bij Metz, dat was gedegradeerd naar de Ligue 2. Dit keer kreeg hij wel een basisplaats en had een groot aandeel in de promotie van afgelopen seizoen. Mikautadze werd topscorer van de competitie en werd bovendien ook uitgeroepen tot beste speler. Ook dit seizoen staat de spits in de basis van de Franse club.

Almada geldt nog steeds als de eerste keuze. Ondanks dat in buitenlandse media anders wordt beweerd, blijft De Telegraaf vasthouden aan een vaste transfersom van 15 miljoen euro. Het is echter de vraag of de Raad van Commissarissen en financieel directeur Susan Lenderink toestemming gaan geven voor de transfer, waardoor Sven Mislintat ook doorschakelt naar goedkopere alternatieven.

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

mikautadze almada metz georges thiago frankrijk promotie rfc seraing topscorer belgie doorschakelt georgie georgische goedkopere lenderink ligue lyonnais mislintat nationaliteit negentienjarige susan telegraaf uitkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Van een 10 naar een spits... Geloof er dus niks van.
+4/-0

9 maanden geleden
Het enige goede aan fc Metz is het stadion. Daarbij moeten we een rechtsbuiten hebben, geen 10 of spits.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Zie je zeker liggen als je de route du solei pakt :)
+1/-0

9 maanden geleden
Het verhaal over Almada was blijkbaar al uit de duim gezogen, dus nu fantaseren ze er nog een alternatief bij. Moet wel leuk werken zijn bij De Telegraaf, op maandag zuig je gewoon wat verhalen uit je duim en dan heb je genoeg materiaal om de rest van de week vol te schrijven. Zou mij trouwens niet verbazen als Mislintat wat lulverhalen lekt, om ze in hun hemd te zetten. Zou wel lachen zijn.
+9/-0

 
9 maanden geleden
Ja dat laatse zou te grappig zijn :)
+1/-0

 
9 maanden geleden
Die Mikautadze is vrij snel. Technisch vrij goed in de kleine ruimte. Passeert makkelijk en weet ook anderen in scoringspositie te brengen. Kan zo wel op links als rechts, speciaal spits. Scoort op allerlei manier. Enfin, zo'n bewegelijk type ontbreekt er wel bij Ajax in de spits.
+2/-0

9 maanden geleden
Omdat hij niet kon rekenen op een basisplaats bij een Franse club uit de league 2, werd hij maar verhuurd aan een club uit de Belgische KKD. Het spijt me, maar ik krijg bijzonder nare Amin Youness vibes bij deze naam. Geef je geld uit aan een absolute blaffer, of pas een talent in. Dit soort namen brengen ons niet op een hoger plan.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dat is wel zo. Ik zou ook liever voor Thiago Almada gaan omdat hij denk ik verder is. Nog meer dreiging heeft maar is Ajax bereid er plus 25 miljoen euro voor te betalen?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat weet ik niet, zojuist komt het bericht binnen dat Kudus voor 43M verkocht is. Wat daarvan opnieuw geïnvesteerd kan worden is voor ons gissen. Wel mooi dat de Telegraaf ruim voor dit bericht weet dat we over gaan op plan b.
Maar los hiervan, deze speler Mikautadze lijkt op een aanvallende middenvelder als ik de beelden bekijk. Ik heb het te doen met compilaties op yt, maar ik wordt er niet heel warm van. Aangezien we op zijn positie best ruim in de spelers zitten, en ze ook proberen te slijten (Klaassen), vraag ik me af of dit de juiste zet is. Een vervanger voor Kudus is een rechtsbuiten.

Ik hoop maar dat dit niet waar is.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht