Transparent
Inloggen
Sluiten

Ludogorets al twaalf seizoenen op rij kampioen van Bulgarije

22 augustus 2023 17:53

Voor Ajax begint donderdagavond het Europese seizoen. In de play-off ronde van de Europa League wacht het Bulgaarse Ludogorets en in de Ludogorets Arena moet de eerste stap richting de groepsfase worden gezet.

Voor Ajax is het al een flinke tijd geleden dat het een officiële wedstrijd in Bulgarije speelde, want de laatste keer was in 1977. In de jaren '70 trof Ajax in totaal vier keer een Bulgaarse opponent. Twee keer kwam Ajax als winnaar uit de bus en tweemaal betekende het uitschakeling.

PFK Ludogorets werd in 2001 pas opgericht en promoveerde in 2011 voor het eerst naar het hoogste niveau in Bulgarije. Sindsdien werd het ieder seizoen landskampioen, zodat het nu inmiddels al twaalf keer op rij de landstitel aan de prijzenkast toegevoegd zag worden.

Ieder seizoen nam Ludogorets dan ook deel aan de voorrondes van de Champions League. Uiteindelijk lukte het pas twee keer om daadwerkelijk tot de groepsfase te komen. Ook dit seizoen ging het mis. In de eerste voorronde werd KF Ballkani uit Kosovo nog verslagen, ondanks een nederlaag in de uitwedstrijd, maar in de tweede ronde was het Sloveense Olimpija Ljubljana te sterk. Wat volgde was de derde voorronde van de Europa League. In Kazachstan werd nog met 2-1 van Astana FK verloren, maar dat werd met een 5-1 zege in Bulgarije ruimschoots goed gemaakt.




Tags

ludogorets bulgarije voorronde arena astana ballkani betekende kazachstan kosovo landstitel ljubljana olimpija opponent pfk prijzenkast

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos