Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Europa League tegen Ludogorets

17 augustus 2023 21:54
Foto: Pro Shots

Ajax in Europa League tegen Ludogorets; image source: Pro Shots

Ajax zal het in de play-off ronde van de Europa League moeten opnemen tegen Ludogorets. De Bulgaren wisten een 1-2 nederlaag tegen Astana in Kazachstan eenovudig weg te werken door de return met liefst 5-1 te winnen. Op donderdag 24 augustus wordt in Bulgarije de heenwedstrijd gespeeld, terwijl de return in de Johan Cruijff ArenA op donderdag 31 augustus op het programma staat.

Ludogorets is de regerend landskampioen van Bulgarije, een prestatie die het al twaalf seizoenen op rij voor elkaar kreeg. Na de oprichting in 2001 promoveerde het voor het eerst in 2011 naar het hoogste niveau. In het eerste seizoen werd het direct landskampioen. Ludogorets wist dat sindsdien nog ieder seizoen te prolongeren.

Ieder seizoen kwam het dan ook uit in de voorrondes van de Champions League, maar slechts twee keer wist het ook daadwerkelijk tot de groepsfase te komen. Ook dit seizoen lukte dat dus niet. In de eerste voorronde werd KF Ballkani uit Kosovo nog verslagen, maar het Sloveense Olimpija Ljubljana was in de tweede voorronde net te sterk.

Ludogorets werd eenmaal eerder gekoppeld aan een Nederlandse tegenstander. In het seizoen 2013/2014 kwam het in de groepsfase van de Europa League tegenover PSV. Beide duels tegen de Eindhovenaren werden met 2-0 gewonnen. De Bulgaren werden uiteindelijk groepswinnaar en wisten een ronde later ook verrassend nog te winnen van Lazio Roma. In de achtste finale was Valencia echter te sterk. Vorig seizoen wist het in de groepsfase van de Europa League in eigen huis nog met 2-1 te winnen van de latere finalist AS Roma.




Tags

ludogorets bulgaren bulgarije roma voorronde arena astana ballkani eenovudig groepswinnaar heenwedstrijd kazachstan kosovo lazio ljubljana olimpija oprichting prolongeren valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Tja dit is ons lot dit seizoen. Gadverdamme!
+2/-1

9 maanden geleden (gewijzigd)
Dat wordt niet makkelijk, maar erg ver zal Ajax in de Europa League, die dit jaar sterker is dan ooit, niet komen.
Misschien is het in dit zoveelste tussenjaartje in deze eeuw, wel beter om wat meer rondjes in de Conference League mee te doen.
+2/-2

9 maanden geleden
Een sterke maar niet zo bekende Oost-Europese tegenstander. Dat is historisch gezien extra gevaarlijk voor Ajax. Hoop dat ze deze ploeg niet onderschatten en er vol voor gaan.
+3/-0

9 maanden geleden
Voor het eerst sinds 1977 weer tegen een Bulgaarse club. Na Levski Sofia nu tegen het soms verrassende Ludogorets. Makkelijk zal het niet worden, maar ik heb toch goede hoop dat we het gaan redden.
+4/-0

9 maanden geleden
Laten we blij wezen, de uitwedstrijd richting Astana was 3.000 km verder en op een ander continent geweest.
+4/-0

9 maanden geleden
Op naar de compromise league
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah utrecht voetbalkwaliteiten zucht