Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Porto in gesprek over Jorge Sanchez'

16 augustus 2023 11:50 - Fabrizio Romano
Foto: Pro Shots

"Ajax en Porto in gesprek over Jorge Sanchez"; image source: Pro Shots

Ajax is met FC Porto in gesprek over een transfer van Jorge Sanchez. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Gesproken wordt over een huurdeal met een optie tot koop. Sanchez zou de overstap zelf zien zitten. Hij heeft geen interesse in een transfer naar het Mexicaanse Chivas ondanks een vermeend akkoord van Ajax met die club.
Discussieer mee op de forums


Tags

sanchez jorge porto chivas fabrizio huurdeal romano transferexpert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Mooie club. Past qua speelstijl ook beter bij Sánchez dan Ajax.
In Portugal zijn ze gewend om met aanvallende backs te spelen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Hopelijk houden ze daar van aanvallende backs zonder aanvallende kwaliteiten. En zonder verdedigende kwaliteiten. Maar wel gewoon met een boel enthousiasme.
+2/-2

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Sánchez is aanvallend veel sterker dan bijvoorbeeld Rensch. Dat zie je ook aan het rendement waar hij direct bij 6 goals was betrokken in 26 wedstrijden. Dat is uitstekend voor een vleugelverdediger.

Portugese ploegen (en zeker ook Porto) spelen met veel diepte op de flanken. Soms met een '10' op het middenveld, maar verder spelen de middenvelders veelal defensief. Op de vleugels is er veel meer vrijheid en dat zie je ook wel terug in het internationale voetbal waar Portugese vleugelverdedigers in Braziliaanse stijl het goed doen.

Bij Ajax komen de middenvelders veelvuldig in (de buurt van) de 16 van de tegenstander. Soms hebben ze zelfs bijna geen aandeel in de opbouw. Wat vergeleken met de voetbalstijl in veel andere landen sterk afwijkt. Daarom staan de backs vaak lager of anders krijg je een beetje kamikaze-voetbal. Van de backs wordt bij Ajax dus verwacht dat ze meedoen in de opbouw.

Sánchez is druistig doch redelijk verdedigend. In zijn passing en technische kwaliteiten is het bijzonder matig en daarom is hij heel ongeschikt om als opbouwende verdediger te spelen. Met zijn loopvermogen en doelgerichtheid kan hij ondanks zijn matige techniek denk ik wel degelijk opbloeien in Portugal, waar er een focus ligt bij de vleugelverdedigers op offensieve kwaliteiten met diepgang.

Nog simpeler gezegd, neem de hypothetische situatie aan dat Sánchez een Nederlander zou zijn. Samen met Rensch moet je hem in Oranje in een 5-3-2 plaatsen. In dat geval zou Rensch het meest geschikt zijn om Timber (rcv) te vervangen en Sánchez komt op de plek van Dumfries (rvv).
+1/-0

12 maanden geleden
Die komt volgend jaar weer terug natuurlijk als het om een huurdeal zonder verplichte optie tot koop gaat.
+3/-1

 
12 maanden geleden
En misschien is dat geen ramp. Hij kan zich toch ook ontwikkelen? CL ervaring met Porto maakt hem misschien wel meer waard.
+1/-0

12 maanden geleden
Als ik kon kiezen tussen Mexico en Porto, dan zou ik het ook wel weten ja..
+6/-0

 
12 maanden geleden
Ja Porto, geweldige stad.
+2/-0

12 maanden geleden
Goed voor het Nederlandse voetbal. Blijven we de Portugese tenminste nog 1 jaar voor
+5/-1

12 maanden geleden
Nu mogelijk het vertrek van Sanchez aanstaande is vraag ik me tegelijkertijd af hoe lang Steijn nog van Rensch gebruik zal maken? Ik vind hem namelijk nog steeds niet goed overtuigen. En dan zit Rensch sinds 2019 bij de selectie als ik me niet vergis.
+4/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex berghuis bertjek boomen branco elsimao farioli forbs halven henderson hlynsson janse jim jong kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals unuvar veredeld vos weghorst