Transparent
Inloggen
Sluiten

'Transfer Josip Sutalo nog niet helemaal zeker'

14 augustus 2023 19:45 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Transfer Josip Sutalo nog niet helemaal zeker"; image source: Pro Shots

Volgens Voetbal International is het nog steeds niet helemaal zeker dat Josip Sutalo naar Ajax gaat komen. Alle partijen hebben een akkoord bereikt over een transfer die plaats vindt na het tweeluik tegen AEK Athene van deze week, een harde eis van Dinamo Zagreb. Omdat het risico daarbij echter is dat de Kroaat zwaar geblesseerd raakt, wordt de deal op dit moment nog niet afgerond.

Daarnaast bestaat ook het risico dat een andere club de deal gaat kapen, hetzelfde als wat Ajax begin deze maand deed bij de transfer van Carlos Borges Forbs. Meerdere clubs hebben in de afgelopen week geprobeerd om Sutalo over te nemen, maar vooralsnog wil de verdediger alleen naar Ajax vertrekken.

Naast de komst van Sutalo wil Ajax ook nog een linksbenige verdediger toevoegen aan de selectie zodat Jorrel Hato niet overbelast raakt. Hiroki Ito is daarvoor nog altijd de belangrijkste kandidaat, ondanks dat meerdere biedingen van Ajax zijn afgewezen. Pas op moment als de Japanner niet haalbaar blijkt zal Ajax doorschakelen naar andere opties, waarvan Nicolás Tagliafico een van die opties is.

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

sutalo josip aek borges carlos dinamo forbs hato hiroki ito jorrel kapen overbelast tagliafico zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
"Pas op moment als de Japanner niet haalbaar blijkt zal Ajax doorschakelen naar andere opties, waarvan Nicolás Tagliafico een van die opties is."

Lijken mij twee aparte kwesties...

Sutalo, Ito en Tagliafico. Ik hoor deze namen graag.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Waarom zou je Ito halen als je Nico kunt halen? Hato lekker in het centrum laten, en als hij een dipje krijgt kun je met 2 slagers uit Kroatië het centrum vormen. Aertssen en Kaplan hebben we ook nog.
+6/-0

 
9 maanden geleden
Kaplan hoef je voorlopig niets van te verwachten. Verder heeft Aertssen al bewezen nog niet consistent genoeg te zijn op dit niveau.
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap je punt (zeker wat betreft Kaplan, we weten werkelijk nog niks van hem), maar het komt Hato denk ik niet ten goede als je Ito én Nico gaat halen. Die jongen moet in principe gewoon zoveel mogelijk spelen.

En Aertssen? Die heeft het naar mijn mening al met al toch best behoorlijk gedaan in de voorbereiding. Kun je echt wel tegen Almere, Volendam of Excelsior in de basis zetten als je andere jongens even rust wil geven.

Laten we zeggen dat we Sutalo en Nico halen. Ik zou voor de verdediging daarna alleen nog Sanchez verkopen en een nieuwe rechtsback (Gaaei van Viborg) halen.
+1/-0

9 maanden geleden
Zagreb moet na Athene toch nog een rondje overleven om de groepsfase te halen?
Heb er hard hoofd in dat deze deal rond komt.
Komt er zo n Spurs die hem voor 30 miljoen ophalen en is die 1 van 7 centrale verdedigers.
Misschien voordeel dat die echt naar Ajax wil.
+4/-0

9 maanden geleden
Heel simpel:

Als Ito komt gaat Hato naar linksback.

Als Nico komt, blijft Hato in het centrum.

Maar het beste zou natuurlijk én én zijn, want Hato gaat überhaupt genoeg minuten maken, ook wanneer ze beiden komen.
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
In dat geval zou ik adviseren om te wachten. Althans de alternatieven vind ik een stuk minder dan Sutalo. Weliswaar is er sprake van een situatie die je niet kunt gebruiken maar goed. Ik heb vorig seizoen een seizoen lang tegen een aantal gehaalde spelers aan moeten kijken wat nooit wat bleek te worden. Daarmee vergeleken heb ik er alles voor over om nog een paar week te wachten. Zeker als je kwaliteiten van Sutalo met hun vergelijkt. Wereld van verschil.
+3/-0

9 maanden geleden
Hij komt niet evenals ito en tagliafico! Getreuzel en daadkracht is er niet! Chuba zou al gepresenteerd zijn!!
+1/-2

9 maanden geleden
In Rotterdam werden ze vorig jaar kampioen met wat huurlingen en tig aankopen van 2 miljoen. Beetje goed scouten en je hebt naast Medic nog een legertje potentiële toppers binnen. Bij zo'n Sutalo weet je dat hij goed is, maar of het het verschil waard is.... Ito moeten ze zeker nieten beginnen, dat gaat ook zeker 20 kosten en staat Hato in de weg, die dan weer linksback moet ookal was dat vorig jaar geen heel groot succes.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Feyenoord heeft vorige zomer 40 miljoen uitgegeven.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Moest ook wel na de leegloop van het jaar daarvoor. Zij hebben het alleen slimmer aangepakt door geen grote bedragen uit te geven aan enkele spelers. En ze hadden een trainer die zijn licentie niet cadeau had gekregen bij een paar pakjen koffie itt Schreuder en Heitinga.

Dan kun je met beperkte middelen toch meer bereiken.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos