Transparent
Inloggen
Sluiten

'Maurice Steijn eist rectificatie van Pierre van Hooijdonk'

14 augustus 2023 19:25 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Maurice Steijn eist rectificatie van Pierre van Hooijdonk"; image source: Pro Shots

De NOS meldt dat Maurice Steijn via zijn advocaat eist dat Pierre van Hooijdonk zijn uitspraken rectificeert. Zondagavond gaf de oud-voetballer bij Studio Voetbal aan dat Steijn tijdens zijn periode als hoofdtrainer bij NAC betrokken was bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers. Van Hooijdonk was in die tijd toezichthouder bij de Brabantse club.

De NOS geeft aan dat Van Hooijdonk kennis heeft genomen van de brief en zich nog beraadt op een reactie. Edwin van Baal, toenmalig voorzitter van de raad van commissarissen van NAC, heeft in een brief aan Ajax al aangegeven afstand te nemen van de insinuaties en aantijgingen aan het adres van Steijn. "Deze zijn onterecht schadelijk", zo schrijft Van Baal. "Binnen NAC geldt een streng beleid op het gebied van toezicht. Ook in de periode dat Maurice trainer was bij NAC was er sprake van het vierogenprincipe. Iedere transactie passeerde het bureau van de directie, financieel manager, RvC en in veel gevallen ook de aandeelhouders. Niet vier maar zes tot acht ogen dus."

Matthijs Manders, in die periode algemeen directeur van NAC, heeft in een reactie ook uitgehaald naar Van Hooijdonk. "Ik vind het totaal niet kunnen wat aan tafel bij Studio Voetbal gebeurde. De uitspraken van Van Hooijdonk zijn vals en belachelijk", zo geeft hij aan.

NAC heeft via een persvoorlichter laten weten dat Van Hooijdonk op persoonlijke titel aanschuift bij het programma en zijn uitspraken niet zijn gedaan vanuit zijn rol als lid van de Raad van Commissarissen, waar hij sinds een jaar deel van uitmaakt. Volgens de club is het nog te vroeg om te kunnen zeggen of de uitspraken van Van Hooijdonk invloed hebben op zijn eigen rol binnen de organisatie.

Meer op NOS.nl
Tags

hooijdonk nac steijn maurice eist brief nos rectificatie aanschuift aantijgingen adres advocaat dealtjes duistere insinuaties manders passeerde persvoorlichter rectificeert rvc schadelijk streng titel toezicht toezichthouder uitmaakt vals vierogenprincipe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden (gewijzigd)
Van Hooijdonk is 1 van de grootste griezels op de nationale tv. Triest mannetje die al jaren zijn gram haalt over Steijn omdat die zijn arrogante zoontje bij NAC op de bank zetten. Hoe klein en zielig ben je dan zeg. Benieuwd of die deugers van de NOS deze nietsnut op zijn flikker geven,ik verwacht van niet.
Je ziet ook dat vd Vaart een hekel aan die engerd heeft.
Van Hooijdonk mag de veters niet strikken van vd Vaart.
Mooi dat Steijn dit niet pikt. Smaad/laster verspreiden op tv. Engerd bah bah..
Van Hooijdonk was natuurlijk ook zuur dat zijn overschatte clubje 0-0 speelde.
+12/-0

 
12 maanden geleden
Het is begrijpelijk dat Steijn dit niet pikt, maar misschien is het beter om die kneus gewoon te negeren. Wie neemt die lul uberhaupt nog serieus?
+6/-0

 
12 maanden geleden
Is mooi om die clown op zijn plek te zetten. Ik had dit ook niet gepikt. Pure afgunst en jaloezie. Piere had een goede vrije trap verder niks, een leeghoofd.
+5/-0

En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Pff... wat een druiloor die Van Hooijdonk. De haat tegen Ajax lijkt toch diep te zitten bij alles wat met Feyenoord te maken heeft, of te maken heeft gehad.
Wat schiet hij nou op met dit soort uitspraken?
+6/-0

12 maanden geleden
Het lijkt mij het beste dat Pierre zo snel mogelijk stopt. De hele uitzending was een aanfluiting met ruzie, misverstanden en weinig voetbal commentaar. De NOS is afgezakt naar een peil dat me doet denken aan Voetbal Inside.
+7/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Hier dus helemaal mee eens. Als ik slap gelul wil horen kijk ik wel naar Sneijder en Van der Meyde, die beiden nog geen zinnig woord te vertellen hebben.

Vroeger keek je naar Studio Voetbal omdat het nog echt over analyses ging met goede oud spelers. Deze uitzending was gewoon een algehele aanfluiting. Affelay moest er ook helemaal niets van hebben en VdV kon het gewoon totaal niet loslaten.

Hopelijk snel weer voorbij dit soap gedoe.
+1/-1

 
reactie verwijderd

12 maanden geleden
Hoe zat het ook weer Pierre?
Een bedrag over de gehele looptijd van 4 jarig contract afspreken waarvan de eerste 2 jaar het dubbele uitgekeerd werd dan de laatste 2 jaar en dan na 2 jaar ruzie maken zodat je niet te houden viel.
Met dat trucje heb je 3 clubs genaaid onbetrouwbare hond?
En ik hoef niet te rectificeren. 😉
+5/-0

12 maanden geleden
Wat het helemaal vreemd maakt is dat hij iets zegt van "betrokken zijn bij" maar niet echt wil zeggen waarbij. En Rafael kon vragen wat hij wou maar er kwam niet echt iets uit. Ik vind als je A zegt moet je ook B zeggen en dat wou of kon hij niet. Ik vond het helemaal een vreemde uitzending.
+3/-0

12 maanden geleden
Wat was die van de Vaart gefrustreerd bezig zeg, van Hooijdonk zoals gewoonlijk aan het zuigen, je zou bijna medelijden krijgen met Affelay. Al die voetbal talkshows gaan nergens meer over. Vele podcasts met minder bekende ex spelers of gewoon fans zijn zoveel beter dan deze zooi.
+3/-1

12 maanden geleden
De NOS kan die van Hooijdonk toch niet handhaven bij dit programma? Tom Egbers is, zoals Derksen al zei, voor minder weggestuurd. En maar afgeven en vooral blijven afgeven op een man die het heeft aangedurfd om het zoontje van de "grote" van Hooijdonk op de reservebank te zeten. Ben je dan rancuneus, erg rancuneus of ontzettend rancuneus?
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis boomen branco elsimao farioli forbs godts halven hato henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst