Transparent
Inloggen
Sluiten

Bergwijn: "De band is bijzaak, ik wil mijn voeten laten spreken"

12 augustus 2023 23:04

Als nieuwe aanvoerder meldde Steven Bergwijn zich bij Hans Kraay junior na afloop en de linksbuiten reageerde op de stelling dat analisten hem geen echte aanvoerder vinden.

Bergwijn: Het gaat vooral om wat ik op het veld laten zien. Mensen zien me niet altijd op de voorgrond praten en ik denk ook niet dat het altijd nodig is. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Zelf wil ik vooral mijn voeten laten spreken.

Vorig jaar was Bergwijn nog vaak bij opstootjes betrokken, maar Bergwijn is zich bewust dat hij nu nog meer een voorbeeldfunctie heeft. "Ik zal ook zeker spelers aanspreken in het veld, dat gebeurt nu ook, maar jullie (ESPN) zien dat niet altijd."

Omdat ESPN nog live was werd Bergwijn gevraagd wat hij ervan vond dat hij de nieuwe aanvoerder van Ajax was en hoe hij kijkt naar het vertrek van Tadić, waarmee ook een belangrijke concurrent aan de linkerkant is vertrokken.
Bergwijn: "Het is een eer dat ik gekozen ben tot aanvoerder, maar ik had er zelf geen rekening mee gehouden. Ik ben me aan het focussen op mijn eigen spel en de band is bijzaak. We hebben genoeg leiders in het team. Natuurlijk is het jammer dat Dušan weg is. Hij was een echte leider en hij hield het team en de jongens bij elkaar. "




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn espn eer hans kraay linksbuiten opstootjes stelling tadic voorbeeldfunctie voorgrond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos