Transparent
Inloggen
Sluiten

Maurice Steijn: 'Hakim Ziyech is op dit moment geen optie'

11 augustus 2023 15:34
Foto: Pro Shots

Maurice Steijn: "Hakim Ziyech is op dit moment geen optie"; image source: Pro Shots

Hakim Ziyech is momenteel niet in beeld bij Ajax. Dat gaf Maurice Steijn aan op de persconferentie van vrijdag. "Laat ik voorop stellen dat ik Hakim een uitstekende speler vindt en hij een absolute meerwaarde zou zijn voor denk ik elke club", aldus Steijn. Volgens mij is het ook een prima kerel. Ik hoor binnen Ajax louter positieve verhalen over hem. De situatie is wel dat de positie waar hij voor in aanmerking komt behoorlijk is bezet."

Steijn ging verder: "Dan heb je het over Bergwijn, Berghuis, Kudus die er nog steeds is, Conceicao, Mika Godts die daarachter zit. Als er iets met die jongens gebeurt, zou het een optie kunnen worden. Op dit moment zijn die posities dusdanig goed bezet dat het nu geen optie is."

De suggestie van Mike Verweij dat Ajax een keer pro-actief moet gaan handelen legde Steijn naast zich neer. "Ik hoop dat we het voor elkaar kunnen zoals het nu is", zo gaf hij aan.




Discussieer mee op de forums


Tags

steijn maurice ziyech berghuis bergwijn conceicao daarachter godts kudus mika suggestie verweij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Een trainer die zijn TD dekt die op zijn beurt volgens zijn opdrachten vanuit de RvC handelt.
Natuurlijk wil Steijn Ziyech erbij hebben maar rust in de tent en elkaar dekken is belangrijk in deze fase.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Ligt er maar net aan op welke manier zij elkaar dekken.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Volgens de geruchten schijnt Ziyech anders te dekken dan de doorsnee man. 😉🤫
+3/-0

9 maanden geleden
Kudus en Ziyech, alsof dat niet samen past. Heb dan toch liever Ziyech. Verkoop Kudus maar voor die 40 miljoen.
Maar zal wel gebeuren na het weekend gezien Brighton 100 miljoen vangt vandaag.
+4/-2

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Kudus is en blijft een middenvelder en met Ziyech voor zich hadden we een super rechterkant gehad. Had dus inderdaad zeer goed samen gepast.
De rvc neemt ons al maanden in de zeik en heeft elke keer weer andere smoesjes waarom er maar niet gekocht is. We hebben ondertussen een klap geld binnen gehaald om misselijk van te worden en hebben links en rechts alleen een beetje wisselgeld uitgegeven aan twijfelgevallen. Ai ai, wat gebeurd er met mijn cluppie?
+4/-5

 
9 maanden geleden
Sutalo hoor je ook niks meer over.
Als dat niet door gaat mogen ze van mij Mislintat de deur wijzen.
+2/-7

 
9 maanden geleden
Kijk uit Nico anders krijgen we weer een bak minnetjes. Je gaat bijna denken dat je verplicht positief moet zijn ondanks dat er vrijwel niets positiefs gebeurd is tot nu toe. Resultaten waren ronduit dramatisch en de aankopen middelmatig terwijl we toch echt Ajax zijn.
+2/-7

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ja ach die minnetjes boeien mij niet. Meer dan 100 miljoen binnen gekomen strak, geen kwaliteit gehaald en zitten half augustus. Als je dan nog denkt dat het goed zit ben je mega naïef. Vd Boomen misschien wel oké maar moet je eerst nog maar zien.
Maar gelukkig hebben we Ziyech niet nodig hoor....
+4/-3

 
9 maanden geleden
Dat voor sommige clubs de markt laat op gang komt is niets nieuws, ik hoop alleen niet dat ze Kudus pas op deadline day verkopen. Dan zal Ziyech misschien ook niet meer te halen zijn.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Het blijft volgens mij een speler die geen aanvaller noch middenvelder is, een speler als Joao Felix die het best op 10 past achter twee spitsen. In het Ajax systeem is er geen plek voor hem. Hij kan niet rechtsbuiten spelen, heeft alleen dreiging naar het doel toe, geen actie buitenom. Met Bergwijn hetzelfde op links gaat alles naar het centrum en heeft Brobbey te weinig ruimte. Grappig genoeg ging het wel goed met Bergwijn en Brobbey, toen Rasmussen en Klaassen, 9 en 10 speelde tegen Shakhtar. Maar dat komt omdat hun beide teamspelers zijn en ook meeverdedigen. Met Bergwijn, Brobbey en Kudus kun je alleen met drie verdedigende middenvelders spelen en verder van de goal pressie beginnen zodat die drie meer ruimte hebben voor hun egoïstische acties. Opzich kan dat best maar niet in de eredivisie omdat bijna elk team zich diep ingraaft. Met Ziyech ipv Kudus heb je meer variatie op rechts en kan je met een 10 spelen maar niet met Kudus. Die jongen wil niet voor Ajax spelen en dat liet hij elke wedstrijd zien na de winterstop vorig jaar.
+2/-0

9 maanden geleden
We hoeven dus niet pro-actief te gaan handelen? Ik begrijp dat hij het zegt om de rust te bewaren en de nu aanwezige spelers wat vertrouwen proberen te geven.
Maar het is natuurlijk een bak onzin want het is geen vijf voor twaalf meer maar al dik voorbij twaalven. De selectie is absoluut niet in evenwicht en met deze spelers gaat het niet lukken om een topseizoen te draaien. Er zitten namelijk geen toppers meer in de selectie.
+3/-2

9 maanden geleden
Hij heeft wel een punt, maar als Ziyech zelf wil komen, moet je als een dolle kudus en Conceicao verkopen. Maar dat schaakspel zal al we lopen als dit speelt. Maar Verweij heeft inmiddels even weinig idee hiervan als wij.
+8/-0

9 maanden geleden
Wat een onzin opmerking dat hij geen optie is omdat die positie al behoorlijk bezet is.
Als je de beste kan halen voor een positie en ook nog inzetbaar is op andere posities, en de speler zelf ook nog eens graag wil, dan haal je die speler toch? De spelers die Steijn noemt, gaan niet het verschil maken.
+4/-0

9 maanden geleden
Wat moet je dan zeggen?
Ik heb hem keihard nodig?
We zullen zien en that’s it!!
+3/-1

9 maanden geleden
Steijn ging verder: "Dan heb je het over Bergwijn, Berghuis, Kudus die er nog steeds is, Conceicao, Mika Godts die daarachter zit. Als er iets met die jongens gebeurt, zou het een optie kunnen worden. Op dit moment zijn die posities dusdanig goed bezet dat het nu geen optie is."

Oké...

Ziyech RB/AM
+
Kudus RB/SP/AM
Godts LB/RB
Berghuis AM/RB
Conceiçao RB/LB
Bergwijn LB/AM
Forbs LB/RB

Betekent dit dat één van deze zes eerst moet vertrekken voordat Hakim wordt gehaald?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Forbs, Bergwijn, Kudus, Brobby is best een mooie aanval toch? Als je daar achter Berghuis, Godts en van Axel Dongen hebt, dan mis je eigenlijk alleen een tweede spits. Denk dat de komst van Ziyech dan een talent in de weg zit.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Buiten Berghuis allen alleen op de vleugel te gebruiken. Lijkt me logisch dat degene met de meeste marktwaarde, Kudus eruit moet om plaats te maken voor Ziyech. Lullig dat hij niet naar BHA wilt en we nu moeten wachten. Ziyech wacht niet lang en dan heb je straks een of andere speler van Nordsjaelland ofzo die geen top is. Als je kampioen wilt worden moet je kwaliteit halen. We verkopen nog goed dus moet je herinvesteren. Een jaar slechte geïnvesteerd betekent niet dat het altijd slecht is maar je kan niet alleen talentjes kopen voor veel geld en denken dat ze goed genoeg zijn.
+1/-0

9 maanden geleden
Ziyech is altijd een optie.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Sorry Kevin, had niet gelezen dat het er stond.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Jammer dat Steijn het zo ziet. Alle namen die hij noemt komen namelijk niet in de buurt van Ziyech als het om goed geplaatste lange of korte passes gaat om openingen te forceren, waarbij medespelers indirect/direct voor de goal worden gezet met een kans tot scoren.

Hoe je dan kunt suggereren dat de posities dusdanig goed bezet zijn dat Ziyech nu geen optie is? is mij een groot raadsel.

Waarschijnlijk ook van ene Johan Cruijff van weleer want een speler als Ziyech met zijn kwaliteiten maakt meestal het verschil. Links of rechtsom wil je zoveel mogelijk van soortgelijke spelers in je team hebben, maar da was toen bij Ajax.

Maar nogmaals en ik heb al vele wedstrijden gezien van Bergwijn, Berghuis, Kudus, Conceicao en Godts, maar een dergelijke kwaliteit hebben zij niet. Alhoewel Berghuis liet het wel zien maar zit de laatste tijd ook in zak in as en begrijpelijk. Als je ziet wat er vorig seizoen allemaal vertrok, plaatsvond bij directie en RvC, zou ik ook niet meer met plezier naar mijn werk gaan. Dan voetbal je gewoon stukken minder.
+5/-0

9 maanden geleden
Zo'n ervaring ondertussen die jongen, heb je nodig zo iemand. Dan ook nog góed en hij weet wat het betekent om bij Ajax te spelen. Hij wil graag, en hij wil zelfs € inleveren om hier weer te zijn. Ikworgek!
+1/-0

9 maanden geleden
Steijn zegt zinnige dingen. Kudus en Conceicao eerst verkopen voor een goed bedrag en dan Ziyech halen klinkt als een goed doordacht plan waar niemand op tegen kan zijn.
+6/-0

9 maanden geleden
Overmars gaf ook in een interview aan dat ze Ziyech niet gingen halen. Twee weke later werd hij gepresenteerd. Er is nog hoop.
+2/-0

9 maanden geleden
Een speller als Ziyech zou altijd een optie moeten zijn, wederom bijzonder.
+1/-1

9 maanden geleden
Dit zijn goede berichten!! De vorige keer toen gezegd werd dat Ziyech niet werd gehaald stonden binnen anderhalve week de handtekeningen op het papier.
+4/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Zijn net van €6,5m salaris van Tafic af en dan snap ik wel dat Ziyech niet een logische keuze is want dan geef je dat salaris aan Ziyech.

Sutalo schijnt rond de 2 miljoen te gaan verdienen. Zou mij dan niet verbazen als de salarissen van Forbs, Sutalo en (bijv.) Ito bij elkaar ongeveer gelijk zullen zijn aan wat Tadic individueel pakte.

Dan zijn de salarissen van bijv. Alvarez en Timber wegbezuinigd en het team heeft niet aan kracht ingeboet (nouja "kracht" want vorig jaar bakte dat zooitje er ook niks van tegen de hoofdprijs).

Als Klaassen en Sanchez dan ook nog vertrekken gaat het financieel helemaal top want deze twee voetballend vervangen en er op vooruitgaan zal niet moeilijk zijn. Verdienen samen €5m. Nouja verdienen ...
+2/-2

 
9 maanden geleden
Precies!!
Hou toch op met al die speculaties!!
Telegraaf… ha Ha …. Die zijn hun ogen binnen onze organisatie kwijt!!
Eindelijk!!! Alleen maar onrust veroorzaken en “wij “ reageren wel!!! Rot toch op met die hele Telegraaf!!
Eerder misbruikt/ ook door ons maar nu lekker links laten liggen!
Wij gaan echt nog verassen dit seizoen!!!!
Wat ik al eerder zei, de rest denkt het op orde te hebben???
Eerste wedstrijden winnen, vertrouwen op bouwen en dan verder kijken!!! En alsnog kampioen worden🙏🙏!!
Nu afbranden is zo makkelijk!!!
Hoop wel eerlijk dat ik morgenavond 2200u niet meteen ook afgebrand wordt 😂😂👍!!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ver-assen , afbranden ..?zit je in de crematie-branche ..?
+1/-1

 
9 maanden geleden
Probeer het zelf eerst eens foutloos….Taal ridder.
+1/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Jij hebt een goed gevoel voor humor, ; like it 👍🏻..

Wat je van spelers, trainers ,wedstrijden vindt is allemaal subjectief en prima : eigen mening etc.
De Nederlandse taal is concreet en objectief,met taalregels etc. Gewoon gebruiken die regels zoals het moet ; niets aan het handje.. Weet je het niet kun je het gewoon opzoeken; ben je daar te lui voor , schrijf dan niet of ,indien wel, verwacht een correctie en neem dat mee ..
Btw. Hierboven maakt de redactie de fout om ik vind met dt te schrijven.. zo zie je maar ..
+1/-0

 
9 maanden geleden
Er zijn andere mogelijkheden, zoals tekengeld, geld via zaakwaarnemer etc. om een salaris laag te houden maar je toch te verzekeren van goede spelers die minder verdienen. Overmars heeft het hele systeem dat ze zelf hebben ingesteld met JC, laten klappen. Salarisplafond was 1 miljoen, natuurlijk moest dat omhoog, maar die salarissen die ze gingen betalen waren zwaar buitenproportioneel. Je ziet, een slecht seizoen en je bent snel terug bij af, je hele selectie moet vervangen worden. We blijven in de eredivisie spelen en kunnen gewoon niet concurreren met PL, La Liga, Bundesliga, hoogstens met subtop Italie en Frankrijk.
+2/-0

 
9 maanden geleden
' Overmars heeft het hele systeem dat ze zelf hebben ingesteld met JC, laten klappen.'


De RvC en aanhang was daar ook bij aanwezig volgens mij. Dus niet alleen Marc en Johan.
+1/-0

9 maanden geleden
Kudus en Conceicao willen weg. Gezien het nummer 10-gedoe ten tijden van Tadic, denk ik dat ze wel degelijk rekening met hem houden.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos