Transparent
Inloggen
Sluiten

'Steven Bergwijn nieuwe aanvoerder van Ajax'

8 augustus 2023 13:04 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Steven Bergwijn nieuwe aanvoerder van Ajax"; image source: Pro Shots

Steven Bergwijn is de nieuwe aanvoerder van Ajax. Dat meldt onder meer De Telegraaf. Bergwijn neemt daarmee de band over van Dusan Tadic, die vier seizoenen lang de aanvoerder was in de Johan Cruijff ArenA. Maurice Steijn zal op een later moment beslissen wie komend seizoen de tweede en derde aanvoerder zal zijn.

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn arena maurice steijn tadic telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
9 maanden geleden
Eerder bij gebrek aan beter...
Maar als die band heb zelfvertrouwen geeft en dat zorgt voor goals en assists, dan vind ik het goed. Maar zit nou niet echt op een ingenieur i met hem te wachten
+7/-1

9 maanden geleden
Op zich best slim. Hopen op het Suarez effect.
+5/-4

9 maanden geleden
Goede actie van Maurice. Ik zie Steven steeds beter uit de verf komen. Ook denk ik dat hij straks nr 10 gaat worden zodra de jeugd (Godtz of Forbs) de linksbuiten positie gaan innemen.
+4/-3

9 maanden geleden
Als aanvoerder wordt wel een beetje verwacht dat je de vinger op de zere plek kunt leggen, als het wat minder gaat. Bergwijns totale gebrek aan zelfinzicht gaat dat wel lastig maken... Maar goed, andere opties waren Berghuis en Klaassen en het is onzeker of zij blijven en/of een basisplek hebben. Dan moet je wat.
+7/-1

9 maanden geleden
Oke bijzondere keuze, nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zou weten wie het wel moest zijn.
Hoop dat Bergwijn er nu meer vuur door krijgt en het als eer ziet.
+5/-0

9 maanden geleden
Ik dacht dat het dieptepunt bereikt was. Als een jongen die zijn hoofd constant laat hangen je team moet gaan aansturen, dan kan je beter ophouden. Gelukkig is het slechts een titel en komt Steijns snel weer bij zinnen om het recht te zetten.
+10/-2

9 maanden geleden
Misschien is die verantwoordelijkheid wel goed voor een heethoofd.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Ik hoop het MartinK, maar ik vrees het ergste.. Als aanvoerder dien je wel het goede voorbeeld te geven en dan is het afgelopen jaar geen toonbeeld van zelfbeheersing geweest.
+3/-1

9 maanden geleden
Een aanvoerder zet je dus in het basisteam, dan ben ik dit jaar toch bang voor het 2e rijtje.
+1/-2

9 maanden geleden
Ik heb een hoge pet op voor Steijn maar dit gaat mijn pet te boven. Haantje de voor voorste als er een opstootje is met vechten maar kwa voetbal is het een ramp.
+7/-2

9 maanden geleden (gewijzigd)
De drie ❌️❌️❌️ om z'n arm, tien miljoen per kruis.
Dure aanvoerdersband hoor.
+1/-0

9 maanden geleden
Mwah, zal hopelijk in de groep beter vallen dan in de media. Zijn verveelde hoofd bij elke vraag van een journalist is nog net iets minder erg dan die van Depay in zijn jeugdige jaren.maar goed, het gaat om de kleedkamer en ik hoop dat hij daar mensen op sleeptouw kan nemen. Lijkt mij dan trouwens wel een voorzet dat Berghuis en Klaasen ook echt weg zullen gaan.
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Nou zijn de vragen van die journalisten over het algemeen al 100x beantwoord, maar moet alleen het logo op de microfoonkap nog even in beeld.

Geef die spelers eens ongelijk, die worden gewoon verplicht om daar te gaan zitten.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ook mee eens natuurlijk, maar dat is nou eenmaal een bijkomstigheid van een goed betaalde speler zijn. Hoort er gewoon bij natuurlijk en is vooral belangrijk als aanvoerder wanneer je het uithangbord bent van de club.

Ik vind het verplichte praatje bij de waterkoeler met Toos op werk ook verschrikkelijk, maar dat hoort er ook een beetje bij.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ken de uitleg van Steijn, maar de enige reden die ik ervoor kan bedenken is dat Steijn hiermee zijn vertrouwen in Bergwijn kenbaar wil maken, in de hoop dat Bergwijn gaat vlammen als nooit tevoren. Op basis van vorig seizoen is dit totaal niet uit te leggen, bij elk opstootje stond Bergwijn vooraan. Daarnaast heb ik Bergwijn nog nooit op intelligentie kunnen betrappen. Ik vind dat je als aanvoerder ook de media goed te woord moet kunnen staan, met duidelijke communicatie en een goed verhaal. Elk interview met Bergwijn vond ik tot op heden nietszeggend. Hij kwam moeilijk uit zijn woorden of had er geen woorden voor en stond er futloos bij. Bij deze rol hoort ook dat je momenten in wedstrijden goed aanvoelt en het team daarin meeneemt (bijv. het team op scherp zetten, soms wat gas terug, etc.) en dat je de scheidsrechter en de tegenstander slim bespeelt. Ik vond Tadic heel sterk in deze dingen, bij Bergwijn zie ik die potentie niet. Maar, eerlijk is eerlijk, ik hoop dat hij me in positieve zin gaat verrassen in zijn rol als aanvoerder, dat hij zich veel meer op het voetbal gaat focussen en dat hij het uithangbord wordt dat Tadic ook was.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos