Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax persoonlijk rond met Hiroki Ito'

7 augustus 2023 21:12 - Florian Plettenberg
Foto: Pro Shots

"Ajax persoonlijk rond met Hiroki Ito"; image source: Pro Shots

De Duitse journalist Florian Plettenberg meldt dat Ajax een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Hiroki Ito. De Japanner wil zelf graag naar Ajax vertrekken en kan in de Johan Cruijff ArenA een contract voor vijf seizoenen tekenen. Het standpunt van VfB Stuttgart blijft echter ongewijzigd en wil dus niet meewerken aan een transfer van de verdediger.




Tags

hiroki ito arena florian ongewijzigd plettenberg stuttgart vfb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden (gewijzigd)
Las 16 miljoen. Dan komt Satulo niet denk ik. Of gaan ze Hato linksback zetten?
Wel fijne beetje lengte in de ploeg ook. Koppen we misschien nog is een hoekschop binnen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Hato back zou me niks verbazen
+1/-0

9 maanden geleden
Zolang Stuttgart niet wil verkopen heeft Ajax niets te willen. Alleen Ito kan stampij gaan veroorzaken, maar dat deden Kudus en Alvarez vorig jaar ook bij ons en zijn toen ook gebleven.
+3/-0

 
tackle (geschorst)
9 maanden geleden
Is gewoon een onderhandelingsspel.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik begrijp überhaupt niet waarom de UEFA dit toestaat. Onderhandelen met een speler terwijl de clubs nog verre van akkoord zijn? Daar zou een straf op moeten staan. Meest simpele dat een club een transferperiode geen transfers mag doen. Ook al betreft het in dit geval Ajax. Het zijn gewoon onredelijke praktijken. Waarom is de voetballerij in zoveel facetten een ongereguleerde bende zowel op als naast het veld?
+1/-3

 
9 maanden geleden
Je kan pas onderhandelen met een speler die nog meer dan 6 maanden contract heeft, als de club daar toestemming voor heeft gegeven. De houding van Stuttgart is waarschijnlijk vooral voor de eigen supporters bedoeld. Zodat ze straks kunnen zeggen dat ze er het maximale uit hebben gehaald. Want ze hebben Ajax gewoon toestemming gegeven om met Ito te praten, dus dan is het gat tussen vraag en aanbod niet heel groot meer.
+6/-0

 
9 maanden geleden
Tenzij het artikel van Florian Plettenberg gewoon niet waar is.
+1/-1

9 maanden geleden
Mag niet hè? Onderhandelen met spelers zonder toestemming
+1/-1

 
9 maanden geleden
Waar staat dat Ajax geen toestemming geeft gekregen?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Stuttgart is niet akkoord met het neergelegde bod. Dat hebben ze 2x van tafel geveegd.

Waar staat dat het artikel van Florian Plettenberg waar is?
+2/-1

 
9 maanden geleden
Er hoeft ook nog geen akkoord tussen de clubs te liggen, alvorens er met de speler gesproken mag worden. Meestal geeft de verkopende club toestemming, op het moment dat beide clubs er vertrouwen in hebben dat de deal er gaat komen. Dat lijkt ook hier het geval te zijn (als de informatie klopt), waarbij Stuttgart richting haar supporters nog even dik aanzet dat ze echt wel tegenspartelen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Eh... Ajax moet toestemming hébben.
+1/-0

9 maanden geleden
Dit is het slechte van Mislintat, als hij een speler wil gaat hij ver en ver over de daadwerkelijke waarde van een speler heen. Een reserve keeper van Frankfurt voor 8 miljoen, Ito die hij vorig jaar zelf naar Stuttgart heeft gehaald voor een half miljoen en die moet nu ineens meer dan 15 kosten wat hij er ook nog voor betaald. Ik snap niet dat iemand die man geen halt toeroept in zulke situaties. Er is echt wel beter te vinden voor zulke bedragen. Ook betekent het waarschijnlijk dat ze in Hato de gewenste linksback zien want ze hebben ook Kaplan nog als LCV. Wijndal daar vang je nog 5 voor maximaal.
+1/-3

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Projecteer die gedachte eens op bijvoorbeeld Davinson Sanchez. Gehaald voor 5,5 miljoen, een jaar later verkocht voor 42 miljoen. Een goed seizoen doet nu eenmaal veel voor een transferwaarde. Hoe lager het aankoopbedrag, hoe groter de groeiruimte.

Waar je nu voor betaalt is een Japanse speler (marketing technisch zeer interessant), die al gewend is aan Europa (heeft bewezen op dat niveau mee te kunnen - nummer 3 in passes richting eindzone) die nog jong is (verdedigers zijn op hun best tussen 27 en 32) en nog de nodige groeiruimte heeft. 15 miljoen klinkt als veel geld. Maar als je dan ziet dat wij een Daramy voor 16 + 2 + 10% verkopen, dan zet dat e.e.a. wel in perspectief. Zelfs op Bassey maken we na een mislukte seizoen nauwelijks verlies. Dus het is een gecalculeerd risico wat je neemt.

Voordeel van Ito is dat je zijn transfersom deels middels shirtverkoop en televisierechten in Japan kunt terugverdienen. Past bovendien uitstekend in de globale strategie van Ajax van de laatste jaren. Laat Geelen daar maar lekker mee aan de slag gaan.

Lang verhaal kort: een transfersom is op meer gebaseerd dan het hier en nu.
+5/-0

9 maanden geleden
Waar is zijn wenkbrauw gebleven?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos