Jong Oranje start met zege op EK

27 mei 2000 20:07

Jong Oranje startte vanmiddag met een 2-1 zege op Kroatie in het EK. In een matige wedstrijd scoorden Van Bommel en Vennegoor of Hesselink de twee doelpunten. Nieuweburg startte in de basis van Oranje. In de tweede helft werd hij vervangen door Richard Knopper. Vooral de goal van Van Bommel in de eerste helft was een opmerkelijke. Van achter de middellijn verschalkte hij de Kroatische keeper, een prachtig doelpunt. Diezelfde keeper blunderde vlak voor tijd buiten zijn strafschopgebied waardoor Vennegoor of Hesselink de zege voor Oranje kon binnehalen. Op het EK zijn tickets voor de Olympische Spelen te verdienen.