Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Diant Ramaj tekent voor vijf jaar

3 augustus 2023 15:11 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Diant Ramaj tekent voor vijf jaar</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax de komst van Diant Ramaj bevestigd. De 21-jarige Duitse doelman wordt overgenomen van Eintracht Frankfurt en heeft een contract voor vijf seizoenen getekend. Ramaj moet bij Ajax de strijd aangaan met Gerónimo Rulli, terwijl Jay Gorter op huurbasis mag vertrekken. Over de transfersom wordt door de club niets gecommuniceerd.

Meer op Ajax.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

ramaj diant eintracht frankfurt gecommuniceerd geronimo gorter jay rulli

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden (gewijzigd)
8 miljoen + bonussen.


Ajax betaalt niet twaalf, maar maximaal tien miljoen euro voor Diant Ramaj. Dat melden Duitse media. De relatief hoge afkoopsom voor de 21-jarige doelman van Eintracht Frankfurt zorgt desondanks voor grote verbazing.

Ajax staat op het punt in zee te gaan met Ramaj, die op voorspraak van technisch directeur Sven Mislintat naar Amsterdam komt. De Amsterdammers betalen in eerste instantie acht miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog met maximaal twee miljoen oplopen.

'Sorry, wat?', reageert Kicker op de transfersom die Ajax overmaakt naar Frankfurt. Ramaj keepte pas twee Bundesliga-wedstrijden. 'Mislintat neemt een zeker risico, maar hij vindt de getalenteerde doelman met zijn speelstijl bij uitstek passen bij het Ajax-dna.'


De genoemde bedragen zorgen voor verbijstering bij Frankfurter Rundschau. 'Je mond valt open van verbazing', klinkt het. 'Op de één of andere manier is dit ongelooflijk, want Ramaj is amper bekend bij het grote publiek. Slechts vier Duitse keepers waren ooit duurder. Dat een topclub als Ajax zoveel geld biedt, is een grote verrassing, zeker omdat zijn marktwaarde rond de 750.000 euro ligt.'

Binnen Eintracht Frankfurt staat Ramaj wel te boek als een grote belofte, maar Kevin Trapp is de eerste keus en hij behoort tot de beste keepers in de Bundesliga. Het liefst hadden de Duitsers Ramaj verhuurd. Gerónimo Rulli blijft waarschijnlijk de eerste doelman van Ajax, dat zich ook snel hoopt te versterken met onder meer Josip Sutalo (Dinamo Zagreb) en Hiroki Ito (VfB Stuttgart).
+2/-0

9 maanden geleden
10 miljoen vind ik wel heel veel geld voor een tweede doelman hoor.
Maar enfin, welkom bij de mooiste club die er is!
+1/-0

9 maanden geleden
Op foto's van het Twitter-account van de Kroatische journalist Izak Ante Sucic is Mislintat, druk bellend, te zien bij het Maksimir Stadion in de hoofdstad van Kroatië. Volgens een stuk op de website Germaniajak.hr heeft de Duitser 2,5 uur gesproken met officials van Dinamo om de transfer van Sutalo rond te krijgen.

Tegelijkertijd keeper gepresenteerd
De timing is op z'n minst opvallend te noemen. Terwijl donderdagmiddag in Amsterdam een nieuwe keeper werd gepresenteerd (met officiële foto's met Mislintat erbij op), was de Duitse technisch directeur dus zelf allang in Zagreb om de transfer van zijn volgende target te bespreken.

Transfersom
Volgens het medium is Mislintat afgereisd naar Kroatië om het te hebben over de hoogte van de transfersom. Een 1e bod van 12 miljoen euro zou veel te laag zijn, Dinamo wilde het dubbele hebben. Daarom is de directeur voetbalzaken zelf maar even richting Kroatië gegaan om wat van die prijs af te snoepen. Wordt vervolgd!
+4/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Welkom bij de club Diant!

Ik ben er blij mee omdat:

Gorter verhuurd wordt, van wie ik nog niet denk dat hij klaar is voor een basisplaats.

Rulli nu een uitdager heeft en aangezien Rulli een goede doelman is, maar echter wel veel fouten bij ons maakt, wat mogelijk toch neigt naar aanpassingsproblemen, ik het belangrijk vindt dat Rulli uitgedaagd wordt.

Duitse doelmannen zijn vaak goede doelmannen. Het is geen schande om reserve achter Trapp te zijn.

Hij is nog erg jong, zeker voor een doelman, dus dat hij momenteel reserve is, zegt niks.

Ik lees veel over hem: dat hij een groot talent is.

Mislantat heeft een oog voor diamantjes, dus zal zijn redenen hebben om voor Diant te gaan.

Ik ken Diant niet, dus ik heb geen reden om hem af te schrijven.

Hij heeft wat moeten kosten en (dus) Frankfurt lijkt hem liever te willen behouden.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Laten we maar hopen dat dit geen Loris Karius is dan. Heb toch sterk het idee dat je hem voor de helft van het bedrag ook binnen had gehad. Maar goed, laten we hopen dat Sven het goed heeft gezien. Hij heeft er oog voor naar het schijnt 😉
+1/-0

9 maanden geleden
Sorry hoor, maar we hebben geen cent om uit te geven en nu gaan we voor een 2e keeper 10 miljoen uitgeven? Ik snap het allemaal even niet meer. Volgens mij hebben we een RCV nodig en een CAM. Laten we daar de focus leggen ipv eeen 2e keepertje!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Met een sterke bank word je kampioen..Onze bank is echter gemaakt van waaibomenhout,1 enkel regenbuitje en weg is ie..Zorgwekkend,nogal!
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht