Jong Ajax met 10 man onderuit bij Feyenoord

3 november 2003 19:09

Jong Ajax is er niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Rotterdam. In het duel tegen Jong Feyenoord voor de beloftencompetitie werd met 2-1 verloren op Woudesteijn. Een rode kaart vlak na rust van Vermaelen werd de ploeg fataal. Na dappere tegenstand werd het verzet in de laatste minuut gebroken door een doelpunt van Pardo. Daarvoor miste Leonardo nog een penalty en voorkwam doelman Taberima via een wereldredding nog de 2-1.

Jong Feyenoord kwam na ongeveer een half uur spelen op een 1-0 voorsprong via een doelpunt van Salomon Kalou de openingstreffer. De wedstrijd ging redelijk gelijk op in de eerste helft, al was de aanval van Jong Feyenoord met Lazovic, Smolarek en Leonardo duidelijk sterker dan die van Ajax met Culina, Muller van Moppes en Esajas. Goede Kansen waren er onder andere voor Smolarek en Lazovic (2). Ajax zette daar een kopbal van Vermaelen (gered op de lijn) en een hard schot van Muller van Moppes (met gevaar voor eigen leven 'weggekopt' door Gyan) tegenover. Ajax paste al voor rust twee wissels toe, Van het Schip bracht Babel en Walker in het veld.

In de tweede helft kwam Ajax na 50 minuten met 10 man te spelen. Nadat de keeper al omspeeld was voorkwam Vermaelen via hands vlak buiten het strafschopgebied dat Feyenoord de 2-0 kon maken. Dat leverde hem een rode kaart op. Toch kwam Ajax met 10 man terug. Een minuut of drie later scoorde Esajas via een van richting veranderde vrije trap.

Naarmate de wedstrijd vorderde ging Ajax de ondertal op het veld toch voelen. Feyenoord voerde de druk op. Leonardo miste echter een penalty en Ajax keeper Taberima haalde een niet te pakken kopbal van Lazovic uit de goal. Ajax leek de druk te weerstaan, maar moest uiteindelijk in de laatste minuut alsnog met een nederlaag genoegen nemen toen Pardo met een schot voor de winnende treffer zorgde.

Feyenoord: Malkowski, Bandjar, Gyan, Breinburg, Van Haaren, Van den Ouweland, Kalou, Pardo, Leonardo, Lazovic en Smolarek

Ajax: Taberima, Kujala, Promes, Vermaelen, Valencia, Obodai ('35 Babel), De Ridder ('53 Rustenburg), Akachar ('38 Walker), Culina, Muller van Moppes en Esajas