Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax informeert ook naar doelman Diant Ramaj'

30 juli 2023 22:01 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax informeert ook naar doelman Diant Ramaj"; image source: Pro Shots

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Ajax naast Nick Olij ook geïnformeerd naar Diant Ramaj als stand-in van Gerónimo Rulli. Ramaj is een 21-jarige Duitser en staat onder contract bij Eintracht Frankfurt, waar hij de derde doelman is. Bij de Duitse club heeft hij nog een contract voor vier seizoenen.

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

ramaj diant informeert eintracht frankfurt geronimo olij rulli

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
3e doelman hahaha. 750.000 eu. Nou verkoop Gorter dan maar. Wat een signaal weer aan zijn adres.
Wat komt er toch een hoop klasse uit de hoge hoed van Mislintat.
Wat een drama joh. Neem een voorbeeld aan Feyenoord. Die hebben intresse en handelen direct. Ook al spelen zij CL, wij kunnen he le maal niks momenteel.
+2/-6

 
7 maanden geleden
Ze handelen zo direct dat ze al meer dan een maand bezig zijn met een linksbuiten uit Kroatië?
+4/-1

 
7 maanden geleden
Klopt ondertussen halen ze wel diverse andere spelers. Wij doen 0,0 maarja je mag geen kritiek hier hebben toch?
+1/-4

 
7 maanden geleden
Als die kritiek nou onderbouwd was ipv steeds hetzelfde te herhalen wat jij doet over dat we zeeën van geld hebben -want giga transfers- wat al door diverse posters compleet onderuitgehaald is ...
+3/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Durf ook is kritisch te kijken naar je club. Tuurlijk is de situatie anders nu zonder CL centen. Ik heb inderdaad meerdere keren aangeven dat er 234 miljoen euro is binnengehaald vorig jaar. Dat je nu met de 40 miljoen van Timber het CL gat gedicht hebt is prima. Maar ga jij mij nu vertellen dat de gehele 234 miljoen euro verdampt is? Dat we niet eens 20 miljoen kunnen neerleggen voor een verdediger, is dat serieus wat jij gelooft? Daarbij is het geld van Bassey weer terug gehaald de 22.5 miljoen.
We zitten met een TD zonder netwerk en zonder overredingskracht, hij kan gewoon simpelweg niemand binnen halen omdat hij niet capabel genoeg is. Ga je dat als club nu in deze fase dan toegeven, de man zit er 4 maanden. Nee dat doet Ajax niet. Het verhaal is nu dat er eerst verkocht moet worden voor aankopen. Je ziet toch ook in de interviews van Mislintat dat hij de inkomende transfers voor zich uitschuift. Eerst moest er verkocht worden, toen moest Timber eerst verkochten, toen moest er een opeens een gat gedicht worden van 100 miljoen, toen was het mogelijk eind augustus pas dat we op orde zouden zijn, en recent vanmorgen was het mogelijk de volgende transfer periode zijn we pas "ready" En ik moet alles maar voor zoete koek slikken? Ik mag dit niet benoemen want dan ben ik negatief. Ik heb wederom een seizoenkaart gekocht die ze met 35 euro verhoogde, mag ik dan als klant/supporter benoemen wat ik zie.
Voorheen waren er nog supporters die met gezonder kritiek keken naar hun club, kennelijk word je dan ook het liefst in de hoek geduwd van negatief/nep supporter e.d. Ik blijf kritisch kijken naar onze TD en het beleid en als er positief nieuws is ben ik ook positief. Dat zou je vaker mijn berichten moeten lezen.
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Corona heeft 90-100 miljoen gekost. Er kan dan wel 300 miljoen aan transfers binnen zijn gekomen, maar er is ook weer veel terug uitgegeven, vorig seizoen alleen al meer dan €120m. Alvarez 15m, Kudus 9, Daramy 12, Promes 16, Klaassen 11 etc in de jaren daarvoor. Lijkt allemaal niet veel maar bij elkaar opgeteld tikt het aan. Lang niet alle spelers zijn met winst weer doorverkocht.

En wat Ajax aan transfersom binnenkrijgt of uitgeeft is niet netto, maar bruto. Bij Antony bijv is 20% (€16m) van de winst op doorverkoop naar zijn oude club gegaan. Bij Frenkie 18% (€13,5m). Dat is bovenop de oorspronkelijk betaalde aan -en verkoopsom, prestatiebonussen, vergoeding van de makelaar(s) etc. De transfer van Klaassen bijv. was 11 miljoen maar oplopend tot 14 miljoen en met kampioenschap/eerste plek en CL gespeeld kun je er vanuit gaan dat het uiteindelijk 14 miljoen is geworden.

Dan heeft Ajax ook nog minstens €40m per jaar aan extra inkomsten buiten de begroting om nodig om de salarissen te kunnen betalen omdat Ajax te weinig vaste inkomsten (tv gelden etc) heeft om quitte te draaien. Dat geld kwam de laatste jaren van de Champions League premie, maar we spelen nu geen CL dus dat geld komen we te kort.

Ajax heeft budgettair jarenlang boven zijn stand geleefd en de zorgvuldig opgebouwde transferpot is er vorig jaar in één keer doorheen gejaagd.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Vergeet Bergwijn niet met zijn 30 miljoen :)
De 234 miljoen is alleen nog maar wat er vorig jaar was binnengehaald, als je uitgaven ziet is dat nog steeds dik boven de streep.
We zijnde beide geen boekhouders bij Ajax maar ik geloof gewoon niet dat we geen 1 speler van niveau kunnen halen omdat we in financieel zwaar weer zitten, gaat er bij mij echt niet in.
+1/-1

 
7 maanden geleden
We hebben al één aankoop gedaan die wel binnen een voor ons gezond budget past: Tahirovic

(En vd Boomen die net als Schöne transfervrij was)

1 in en 1 uit.

Grillitsch en Regeer er uit, vd Boomen en Tahirovic er voor terug.

Tadic hoeft positioneel niet vervangen te worden, qua voorbeeldrol waarschijnlijk wel.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Kun je die bedragen aanwijzen in het jaarverslag?

https://www.ajax.nl/artikelen/jaarcijfers-afc-ajax-nv/link

Ik zie ze namelijk niet ;-)
+1/-0

 
7 maanden geleden
Die staan ook niet in dit jaarverslag"
Verwachtingen: Ajax kwalificeerde zich voor het seizoen 2022/2023 voor de groepsfase UEFA Champions League. In het boekjaar 2022/2023 hebben bovendien transfers plaatsgevonden van onder anderen Antony dos Santos, Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Nico Tagliafico en Perr Schuurs. Mede door deze reeds gerealiseerde transferresultaten verwacht Ajax een positief nettoresultaat voor het boekjaar 2022/2023.

En Corona heeft 19 tot 24 miljoen gekost geen 90-100 miljoen.
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wat denk je dat Ajax gaat betalen aan belasting over de binnengekomen transfergelden?

Wat er niet in staat heb je ook niet. Je kunt geen geld uitgeven voordat je het hebt. Dat was de stijl van Overmars, en het is zeer te prijzen dat men daar nu zorgvuldiger mee om gaat.

Het draait niet alleen om transfers. Als je nu Cavani binnenhaalt en die verdient 4 seizoenen 15 miljoen euro, moet je die 15 miljoen euro ook de komende 4 jaar opnemen in je begroting. Met het risico dat je de komende 4 jaar alsnog Conference league speelt. Dat salaris mag je allemaal niet in 1 jaar afschrijven omdat je nu toevallig 60 miljoen euro kunt afschrijven, zo werkt het niet. En dan heb je het maar over één aankoop.

Overigens is het uiterst vervelend dat je seizoenskaart omhoog gaat met 35 piek. Maar het gaat te ver om dan te kunnen stellen dat je daar ook kwaliteit voor mag verwachten. Het eerste jaar dat Ajax zijn transfers gaat doorbelasten naar de supporters kan er geen transfer meer gedaan worden.
+3/-0

7 maanden geleden
ik geloof nog eerder de telegraaf dan dat AD wat een gelul
+1/-0

7 maanden geleden
Je weet zo langzamerhand niet meer wat wel serieus is en wat niet.
Een derde doelman van Frankfurt???
Paniekvoetbal ten top dit met een TD wiens netwerk niet verder reikt tot aan onze Oosterburen en daaraan oostelijke grenzende landen. En een beetje Stein's netwerk bij Sparta.
Ajax staat wereldwijd bekend en dus zou er een wereldwijd netwerk moeten zijn, wie wordt Overmars 2.0???
+2/-0

 
7 maanden geleden
Overmars was in zijn eentje blijkbaar verantwoordelijk voor de successen van Ajax (met Ten Hag).. Toen hij op een "lullige" manier bij Ajax aan zijn eind kwam was het doodvonnis voor de succesperiode getekend...Zo ongezond als het goede bij 1 persoon ligt. Zeer teleurstellend het werk van Van der Sar en consorten. Als er een team was geweest met dezelfde intenties, kwaliteit en ideeen had je continuiteit gehad.
+3/-1

 
7 maanden geleden
En dat mogen we die kleine viespeuk ook aanrekenen.
Hij deed niet aan dossiervorming, verwaarloosde aflopende jeugdcontracten, zijn beleid was gebaseerd op zijn prima handelsgeest en heeft daarmee zijn niet aflatende lijst met miskleunen kunnen verbloemen.
Dat is te wankel voor een topclub.
Daarmee werd hij bijgestaan door een niet capabele algemeen directeur met een eenjarige opleiding aan de Cruyff Academy.
Het (kortstondige) succes was gebaseerd op de uitstekende handelsgeest van Overmars maar een goede organisatie stond er niet en dat heeft meer schade aangericht dan we kunnen vermoeden.
Onze data Duitser is juist niet een man met een geweldige handelsgeest maar een theorie man en dat geeft me een beetje hoop dat er een switch komt van het handjeklap beleid naar een georganiseerde structuur waar als iemand weer zijn banketstaaf laat zien de club gewoon door blijft draaien en niet afhankelijk is van die ene swaffelaar.
Met de nieuwe posities van Huntelaar en Kreek zijn we denk ik een stukje de goede richting opgegaan.
Accepteer nu maar dat we komend seizoen 3e of 4e worden het seizoen erop hopelijk 2e en dan weer ouderwetse tijden gaan beleven want we blijven ondanks de crisis waar we inzitten de grootste club van Nederland.
+4/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dit casinobeleid is begonnnen met Overmars. Het begroten van CL groepsfase en de noodzaak voor 50m aan de transfers. Die 110 miljoen aan salarissen komt niet uit de lucht vallen..
+3/-0

7 maanden geleden
Haha serieus mensen, Overmars de schuld geven van dit totale wanbeleid met incapabele mensen aan de macht, heeft Overmars deze mensen aangesteld??
De mam heeft meer dan 500 miljoen binnengehaald voor de club, 500 miljoen!!en de zittende macht heeft nu geen stuiver om uit te geven
+3/-1

 
7 maanden geleden
Ja, volgens mij is juist afgelopen zomer een ongelooflijke hoeveel geld door de put gespoeld. Wat een afgang dat de leider van je team vertrekt omdat hij het niet meer ziet zitten en het zinkende schip wil verlaten.! Wat een afgang voor de mensen die het het afgelopen jaar voor het zeggen hebben gehad!
Dan hebben we nog geluk dat er een club was die voor Bassey veel geld over had. De tendens is verder vooral dat het goede vertrekt, en de troep blijft of er zelfs bijkomt.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ja. Maar Overmars heeft er ook voor gezorgd dat Ajax al niet meer kan overleven zonder dat ze de groepsfase CL doorkomt.

Nogmaals, een banksaldo is iets heel anders dan een begroting. Lat staan een meerjarige begroting.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Goed lezen!
Overmars was een uitstekende onderhandelaar maar daar was het beleid op gebaseerd.
Nu is hij weggevallen en is er geen organisatie die het klakkeloos kan overnemen.
Overmars wist dat hij ieder seizoen voor 50 mlj winst uit transfers moest maken en was daar niet bang voor.
Maar dat betekend dat wanneer deze man op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn gulp opendoet de hele club in elkaar stort is wel gebleken.
En nu wordt er een organisatie neer gezet wanneer er een potloodventer wordt weggestuurd dan kan een ander poppetje het overnemen.
Je kan geen beleid van één man laten afhangen.
Als Overmars zijn libido lager was geweest dan was er ook een moment gekomen dat de boel was ingestort gezien zijn gezondheidsproblemen.
En zowel Overmars als Mislintat zijn beide afhankelijk van hun scouting, welke A.D. heeft het afgelopen jaar dat laten ontsporen?
Dus kom je uit bij tussenpersonen.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Dit had hoe dan ook fout gegaan, ook als Overmars was blijven zitten.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Als dit afketst is Jort Borgmans (tweede keeper van FC Eindhoven) wellicht de volgende waar ze naar kunnen informeren. Heinz Stuy wellicht er nog bij als stand-in voor Pasveer?
+1/-2

7 maanden geleden
Zou Branderhorst iets voor Ajax zijn?
Las net dit artikel: https://nos.nl/artikel/2484958-keeper-branderhorst-na-drie-weken-alweer-klaar-bij-utrecht-transfer-is-optielink

Vraag is wel of hij 2e keeper zou willen zijn achter Rulli, al kan je daarvan dan weer afvragen of hij lang eerste keeper blijft, als hij zo blijft spelen als in de laatste wedstrijd.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Dat lijkt me inderdaad het niveau wat je moet willen hebben. Te slecht om bij NEC of FC Utrecht in het doel te zetten, maar wel goed genoeg voor Ajax :D
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom arrogant banel berghuis bodo boomen brobbey clubbie ditmaal eergisteren elsimao forbs gooijer hato hlynsson jim kaplan kiki martha nautilus ongeluk quido ramaj rensch sosa sutalo tahirovic taylor wow zonet