Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Aan de ene kant heb ik er spijt van, maar aan de andere kant ook niet'

29 juli 2023 14:10 - AT5
Foto: Pro Shots

Steven Berghuis: "Aan de ene kant heb ik er spijt van, maar aan de andere kant ook niet"; image source: Pro Shots

Steven Berghuis is in een uitgebreid interview met AT5 ingegaan op het veelbesproken incident na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Twente van vorig seizoen. Het leverde hem een schorsing op. "Inhoudelijk kan ik daar niet op in gaan, maar ik sta er nog steeds fifty/fifty in", aldus Berghuis. "Ik vind nog steeds dat het uit de hand loopt richting spelers en scheidsrechters, hetgeen wat je over je heen moet laten krijgen."

Volgens Berghuis gebeurt het overal. "We hebben allemaal social media, maar ook op de tribunes en als we arriveren met de bus gaat het te ver", zo geeft hij aan. "Ik mis nu de eerste drie wedstrijden door wat ik heb gedaan en uiteindelijk heb ik mezelf daarmee, maar ook afgelopen donderdag liep het weer uit de hand op de tribune bij Twente. We hebben in Nederland een serieus probleem. Aan de ene kant sta ik er achter wat ik heb gedaan met van tot hier en niet verder. Voor mij houdt het ook een keer op. Aan de andere kant vraag ik me af of het wel iets oplost, behalve dan dat ik de eerste drie wedstrijden mis."

Hij voegt daaraan toe dat dit is wie hij is. "Het is het emotionele. Dan gebeurt zoiets", zei hij daarover. "Het mag alleen niet. Ik ben een speler van Ajax en ik snap dat kinderen naar mij opkijken naar het voorbeeld dat ik geef. Laat staan mijn eigen kinderen. Aan de ene kant heb ik er daarom spijt van, maar aan de andere kant ook niet. Want de KNVB moet hier iets aan gaan doen."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis kinderen twente knvb nederland opkijken oplost

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Prima reactie en ik sta honderd procent achter hem. Wat heeft hij al die tijd niet morten slikken. Geen gord voorbeeld maar wel begrijpelijk. 3 wedstrijden teveel watvde KNVB doet jammer want je word nu al gemist.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht