Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'De situatie bij Ajax is gewoon zorgelijk'

29 juli 2023 14:00 - AT5
Foto: Pro Shots

Steven Berghuis: "De situatie bij Ajax is gewoon zorgelijk"; image source: Pro Shots

In gesprek met AT5 geeft Steven Berghuis aan dat hij begrijpt dat Dusan Tadic is vertrokken. De creatieveling mist de Serviër bovendien ook. "Hij was gewoon onze leider. Persoonlijk had ik ook een heel goede band met hem, maar hij was gewoon onze aanvoerder. Het is heel teleurstellend dat hij weg is", aldus Berghuis. "Ik vond zijn vertrek niet heel verrassend. Hij is aanvoerder en geeft alles, alles, alles."

Berghuis gaat verder: "Hij is naar Ajax gekomen om elk jaar kampioen te worden en in ieder geval het gevoel te hebben dat je daarvoor kan gaan meedoen. Als hij dat dan niet heeft, is hij gewoon zo dat hij weggaat."

Ook Berghuis heeft hetzelfde gevoel. "De situatie is gewoon zorgelijk. Daar kunnen we niet omheen", zo geeft hij aan. "

De 45-voudig international vindt het moeilijk in te schatten wat voor seizoen Ajax gaat krijgen. "Wij zijn Ajax en van ons wordt verwacht dat we van iedere tegenstander gaan winnen. Ik betwijfel op dit moment of we aan die verwachtingen kunnen voldoen", zegt hij daarover. "Wij zullen het als spelers zelf moeten laten zien, maar we moeten dan wel een team hebben die daarvoor kan gaan, zodat we die verwachtingen waar kunnen gaan maken. Daar maak ik me wel zorgen over. Dusan heeft de eerste alarmbellen laten afgaan door weg te gaan. Ik sta daar ook achter."
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis zorgelijk afgaan alarmbellen betwijfel creatieveling schatten tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Ze hadden Vertonghen moeten halen.
+1/-1

 
12 maanden geleden
Ik snap wat je bedoeld. Vertonghen is weliswaar over zijn top maar kent de club. Beschikt over voldoende ervaring. Kan organiseren en brengt daardoor rust met zich mee.

We hebben in ieder geval dergelijke types asap hard nodig met de huidige kindercrèche en dan beroep ik me speciaal op Wijndal die zich daadwerkelijk als een kind gedraagt. Snel verkopen.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Gacweg metvfie Belg. Wat betreft Wijndal die moeten ze snel verkopen naar mannetje met een veel te grote eigen dunk.
+2/-0

12 maanden geleden
Wel een reele analyse van Berghuis. Op dit moment hebben geeneens een eredivisie waardige rcv, ontbreekt het aan creativiteit op het middenveld en is de spitspositie mager bezet en zijn er geen echte leiders. Er is dus een hoop werk aan de winkel waarbij voortvarendheid geboden is. Die mis ik tot nu toe.
+3/-0

12 maanden geleden
Volgens onze Duitse vriend is er niks aan de hand.
Totaal afgegleden de club. Binnen 1.5 jaar.
+3/-1

12 maanden geleden
Zorgelijk??? Valt wel mee toch. We hebben een goal gescoord tegen de nummer 15 van de Bundesliga en nog een keer op doel geschoten ook. Het beeld viel zelfs uit zo slecht was het. Zouden die supersukkels die het tegenwoordig voor het zeggen hebben nu eindelijk ook eens wakker zijn.
+3/-0

12 maanden geleden
Ik volg Ajax nu al bijna 30 jaar, maar dit moet de eerste keer zijn dat meerdere spelers de selectie afvallen en plein public. Steijn gaat zijn handen vol hebben om dit te managen.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst