Transparent
Inloggen
Sluiten

Maurice Steijn: 'Ik wil van die maniertjes en het irritante gedrag af'

29 juli 2023 09:40 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Maurice Steijn: "Ik wil van die maniertjes en het irritante gedrag af"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Maurice Steijn aan dat hij af wil van de maniertjes en het irritante gedrag van zijn spelers. In het oefenduel tegen Anderlecht sloeg zijn ploeg daarin opnieuw door. "Dat vond ik niet goed en daar heb ik naar aanleiding van die wedstrijd ook met Devyne Rensch en Davy Klaassen over gesproken. Ik wil van dat reageren af", aldus Steijn. "Als trainer van Sparta ergerde ik me kapot aan het gedrag van sommige Ajacieden. Maar ook van PSV, bijvoorbeeld in de bekerfinale."

De trainer gaat verder: "Davy doet zichzelf daarmee tekort, want hij is helemaal niet zo’n jongen. De tackle van Devyne tegen Anderlecht was op het randje en zat tussen geel en rood in. Daarna moet het klaar zijn. Gewoon niet reageren. Van mij mag het stevig zijn en op een gegeven moment kwamen de spelers als ploeg voor elkaar op. Dat is goed. Maar ik wil van die maniertjes en het irritante gedrag af."

Tijdens een van de trainingen op het trainingskamp in Duitsland kwam Jay Gorter daar ook achter. "Als ik een partij leid en in de ogen van een speler een foute beslissing neem, dan mogen ze er iets van zeggen, maar er niét in blijven hangen. Dan grijp ik in", zo geeft Steijn aan. "Ik heb de groep bij elkaar geroepen en gezegd dat ik dit niet accepteer als trainer. Ik ga fouten maken in mijn opstellingen, wissels en tactische keuzes, want iedereen maakt fouten. En dat doen de spelers ook. Maar de reacties moeten niet doorslaan en daarmee zijn we aan de slag gegaan"

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

steijn irritante maniertjes maurice anderlecht accepteer bekerfinale duitsland gorter jay leid opstellingen rensch sparta telegraaf trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Heel goed, dat gejank van volwassen miljonairtjes tegen een scheidsrechter is een zielige vertoning.
+10/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Ben er ook klaar mee. Hard aanpakken dat soort gedrag. UEFA spring er maar in want het is een algemeen probleem. Eerder suggereerde van Basten dat alleen de aanvoerder voortaan nog zijn beklag mag indienen bij de scheids. Iedere snotneus die daar niet toebehoort zou je wat mij betreft meteen rood moeten geven. Spelers die dat op de koop toenemen, draaideur klagers en andere onrust stokers zou je op de duur financieel moeten kunnen treffen. Gewoon helft van de salaris inleveren, of meer. Eens kijken of ze het dan nog flikken.
+3/-0

10 maanden geleden
Vele waren sceptisch over deze trainer, maar tot nu toe alleen maar duidelijke taal. Heb ook wel vertrouwen in dat jij tactisch weet wat hij doet. Nu moet hij nog het team achter zich krijgen en houden. Voor de buitenwereld klinkt dit logisch, maar het kan ook averechts werken bij spelers als Berghuis en Klaassen. Zou er ook niet vaak staan te kijken als dit de reden is dat Tadic weg wilde. Zijn trekjes is het tegenovergestelde van wat Steiin wil bereiken.
Belangrijk zal ook zijn of hij vanaf minuut 1de steun krijgt van het publiek.
+4/-0

10 maanden geleden
Het is maar een gevoel en kwalitatief heeft Steijn mindere spelers dan Schreuderen hoewel Schreuder een tijdje met Ten Hag heeft mee gejopen maar ik heb een beter gevoel met Steijn dan met die Schreuder ik kan het totaal mis hebben maar steun die man hij heeft het nodig
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht