Transparent
Inloggen
Sluiten

Sven Mislintat: 'Onder de omstandigheden, waarin we verkeren, heb ik het best denkbare budget'

27 juli 2023 17:28 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Sven Mislintat: "Onder de omstandigheden, waarin we verkeren, heb ik het best denkbare budget"; image source: Pro Shots

Tegenover onder meer De Telegraaf is technisch directeur Sven Mislintat uitgebreid ingegaan op het huidige transferbeleid van Ajax. De Duitser geeft aan de angst van de supporters te begrijpen. "Door de huidige financiële situatie beseffen we dat we onze selectie pas laat – misschien zelfs pas op 31 augustus – compleet hebben. Wellicht is het ook niet eens in één transferperiode geregeld", aldus Mislintat. "Ik geniet van mijn werk, maar weet dat het een moeilijke job is. Als je geen Champions League-geld hebt, is het passen en meten qua budget."

Mislintat gaat verder: "Maar toen ik mijn contract tekende, wist ik dat dit risico bestond. Met de financiële afdeling en de raad van commissarissen hebben we een strategie uitgestippeld om eerst te verkopen en daarna te kopen. Daar houden we aan vast."

Volgens de technisch directeur moet er wel realisme zijn. "Hoeveel van de spelers die Dortmund vernietigden, zijn we de afgelopen twee seizoenen kwijtgeraakt? We moeten eerlijk naar onszelf zijn. Het is een nieuw project, maar wél met de ambitie om zo snel mogelijk zo goed mogelijk te presteren", zo geeft hij aan. "Als je een speler van Ajax bent, moet je ongeacht het budget altijd om de titel strijden. Maar de vorige keer dat Ajax geen Champions League speelde, duurde het vier jaar voordat we terug waren. Dat willen we nu sneller doen."

Ondanks dat er op de centen moet worden gelet, is Mislintat wel tevreden. "In zekere zin hebben we ons Champions League-budget behouden. En daar verdienen Susan Lenderink en de rvc een compliment voor", zegt hij daarover. "Vaak moet er tien of twintig procent worden gesneden in de salarissen. Dat hoeft niet."

De Duitser voegt daaraan toe dat er een goede risicoanalyse is gemaakt. "Wat kunnen we uitgeven zonder de club te beschadigen? Onder de omstandigheden, waarin we verkeren, heb ik het best denkbare budget", legt hij uit. "En mijn opdracht is een zo’n sterk mogelijke selectie te formeren."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

mislintat afdeling beschadigen centen dortmund formeren gelet geniet gesneden job kwijtgeraakt lenderink project realisme risicoanalyse rvc susan telegraaf titel transferbeleid uitgeven vernietigden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Schandalig beleid.
Als je giga transfers hebt geïncasseerd en meer dan alleen startpremies van CL in de afgelopen jaren, dan moet een minder jaar toch gedekt zijn?
+7/-3

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Corona heeft 90-100 miljoen gekost. Er kan dan wel 300 miljoen aan transfers binnen zijn gekomen, maar er is ook weer veel terug uitgegeven, vorig seizoen alleen al meer dan €120m. Alvarez 15m, Kudus 9, Daramy 12, Promes 16, Klaassen 11 etc in de jaren daarvoor. Lijkt allemaal niet veel maar bij elkaar opgeteld tikt het aan. Lang niet alle spelers zijn met winst weer doorverkocht.

En wat Ajax aan transfersom binnenkrijgt of uitgeeft is niet netto, maar bruto. Bij Antony bijv is 20% (€16m) van de winst op doorverkoop naar zijn oude club gegaan. Bij Frenkie 18% (€13,5m). Dat is bovenop de oorspronkelijk betaalde aan -en verkoopsom, prestatiebonussen, vergoeding van de makelaar(s) etc. De transfer van Klaassen bijv. was 11 miljoen maar oplopend tot 14 miljoen en met kampioenschap/eerste plek en CL gespeeld kun je er vanuit gaan dat het uiteindelijk 14 miljoen is geworden.

Dan heeft Ajax ook nog minstens €40m per jaar nodig om de salarissen te kunnen betalen omdat Ajax te weinig vaste inkomsten (tv gelden etc) heeft om quitte te draaien. Dat geld kwam de laatste jaren van de Champions League premie, maar we spelen nu geen CL dus dat geld komen we te kort.

Ajax heeft budgettair jarenlang boven zijn stand geleefd en de zorgvuldig opgebouwde transferpot is er vorig jaar in één keer doorheen gejaagd.
+7/-1

 
8 maanden geleden
Dat laatste.. we weten allemaal wie de hoofdverantwoordelijke was.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Geen idee , maar goede band Comeback kid
+1/-0

 
8 maanden geleden
We hadden in 2019, direct na de halve finale CL, moeten snappen dat dit succes eens in de 20 jaar voorkomt en zeker geen maatstaf kon zijn. We hadden dus na de halve finale CL veel meer spelers moeten verkopen dan alleen Matthijs de ligt en Frenkie de Jong.

We hadden toen al opnieuw moeten beginnen in plaats van nu. Dan waren we nu al verder geweest.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Het is geen vetpot en je kan niet meer uitgeven dan je binnenkrijgt maar je weet sowieso dat je Alvarez en Kudus aan Engeland kunt verkopen. Die clubs komen altijd en komen altijd laat. Je kan niet rekenen op de 45 miljoen voor elk maar wel op 25 voor elk als je wil. En daar moet je nu spelers op gaan aankopen want je komt gewoon te laat straks. En als je dat niet durft, dan moet je je scouting vertrouwen en net als bij Feyenoord meerdere goedkope aankopen doen, je coaching goed voor elkaar hebben en erop vertrouwen dat een paar van die aankopen het goed gaan doen.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Totaal krankzinnig dit.
Tel alleen al de inkomsten op van de afgelopen 2 jaar. En nu zijn we een stel zwervers die alles moeten laten lopen. Wtf is er met alle poen gebeurd? En eerst zei dat er sowieso gelijk een vervanger zou komen voor Timber.
Die hockeybal en Mislinat zijn totaal incapabel. Wat een tyfszooi is het binnen de club. Gek he dat iedereen de tent uit loopt.
Em waarom nog praten met die onruststokers van de telegraaf
+5/-11

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Wtf is er met 'de poen gebeurd'? Contracten zijn opengebroken om bepaalde spelers te behouden. Dat begon al bij Tagliafico. Het gevolg daarvan is dat er jarenlang met een salaris huishouding is gewerkt op basis van een eenmalig succes (halve finale CL).Ik denk juist dat Mislintat en Lenderink de enige zijn met een gezonde dosis realiteitszin.
+10/-2

 
8 maanden geleden
Realiteit is dus dat we in 1 jaar afgezakt zijn naar een bedenkelijk kneuzen niveau? 1 jaar geen CL en daar voor 5 jaar wel, bijzonder.
+6/-2

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Nee.

Het betekent dat het ene succes in de CL niet automatisch betekent dat we ineens 5 jaar serieus meedoen.

We hebben die 5 jaar te veel moeten investeren om aan de verwachtingen te kunnen voldoen.

In die zin heeft Overmars daar met zoveel schuld aan als vd Sar.

Voor structureel meedoen in Europa is Nederland te klein.
+8/-0

 
8 maanden geleden
Helaas heb je gelijk en ben ik van mening dat de Super League de enige uitkomst is voor Ajax als de meeste Ajax fans ook op het hoogste niveaus actief willen blijven. Vind de meeste supporters een plek in de luwte van Europa geen probleem dan moeten we vooral in de eredivisie blijven spelen.

Mislintat is een aardige vent, verwoord alles goed, maar heeft totaal geen gewicht, en heeft binnen Ajax niemand die even met hem mee kan. Je moet zo snel mogelijk een legende aan Ajax binden om Mislintat succesvoller te laten zijn. Ik zou van Basten eens gaan polsen om een rol te spelen binnen Ajax in het management. De 'pannenkoek' supporter moet dan maar een stadionverbod krijgen.
+1/-2

8 maanden geleden (gewijzigd)
Allemaal leuk en aardig maar elke keer weer krijgen we een soort sprookjesverhaal te horen waardoor we niets kunnen kopen. Natuurlijk hebben we veel geld in de put gegooid vorig jaar en natuurlijk moeten we dat niet nog een keer doen.
Maar hoe je het ook draait of keert is Ajax nog steeds de club met het meeste geld op de bank in Nederland. Toch begrijp ik het verhaal van eerst verkopen en dan pas inkopen. Prima, niks mis mee want we moeten niet dezelfde fouten maken. Maar dan zijn Timber en Bassey verkocht voor 60 miljoen en is gootverdiener Tadic ook afgevoerd en is er nog steeds niets gebeurd. Ten minste een centrale verdediger hadden we natuurlijk meteen moeten kopen na de uitgaande transfers.
Maar nee, het blijft bij praten over het gebrek aan geld en met namen goochelen.
Er is geen enkele daadkracht t bespeuren en wie nu eigenlijk wat beslist is ook totaal onduidelijk. De club zit met een machtsvacuüm en zit bovenop het geld.
De concurrentie heeft ook een first out en dan pas in beleid maar daar komt wel het een en ander binnen. Kortom, Ajax gooit nu dan geen geld over de balk maar is net zo hard bezig om de club naar de kloten te helpen.
Als we zo doorgaan halen we voorlopig helemaal geen CL meer en lopen we financieel nog veel harder leeg want we houden zo ook helemaal niets meer over om te verkopen.
Je zal het zien, zo meteen Alavarez en/of Kudus ook nog weg en dan worden er last minute twee halve of hele paniekaankopen gedaan die bij lange na niet de kwaliteiten hebben van de spelers die weggegaan zijn. En dan hebben we dus een zeer matige selectie over die in Nederland waarschijnlijk derde of vierde gaat worden en in Europa liggen we er heel snel uit. En dan kunnen we dus volgend jaar helemaal niets meer want op die manier loopt de kassa leeg en de andere clubs lopen ons financieel en sportief voorbij. Praten maar jongens, praten en praten. We hebben het best denkbare budget hoor ik nu weer alleen gebeurt daar helemaal niets mee terwijl de competitie op het punt van beginnen staat.
We zitten bij een voetbalclub hoor en die heet Ajax. Het wij zijn Ajax kan voorlopig wel even in de koelkast, zelfs in Nederlandse competitie.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Jij snapt het. Goede post.
Alleen mag je hier geen kritiek hebben en moet je babbels van onze TD slikken als zoete koek.
+5/-2

 
8 maanden geleden
Ben ik met je eens, hier lijkt het er soms op dat de term "supporters" verwijst naar "mensen die alles blind accepteren wat er gebeurt zonder er zelf kritisch over na te denken".

Een mening die anders is dan het bestaande beleid leidt tot negatieve reacties die soms aanvoelen alsof ze afkomstig zijn van de persoonlijke assistent(en) van de huidige beleidsmakers.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap je helemaal, maar stel nou eens voor dat we nu wel spelers gaan kopen. Een stuk of 4 spelers willen ze nog kopen. Ga na hoeveel dat aan transfers kost(60+) en hoe je salaris huishouding wordt. Geen probleem als je vervolgens laat Kudus, Alvarez en Bassey verkoopt, maar die gok kan je niet nemen. Stel dat het toch niet lukt, dus Bassey komt niet door de keuring en Kudus en Alvarez worden uiteindelijk niet verkocht. Dan zit je met EN een hele brede selectie, EN erg veel geld uitgegeven aan transfers EN een knappe salarishuishouding. Dan gaat de club erg snel financieel naar de knoppen en dan ga je als het sportief tegen zit weer richting de periode(2010) van schulden. We willen dat stokje toch zeker niet overnemen van 010. Ik ben dus van mening dat Ajax geen grote financiele risico's moet nemen, . En dus is de selectie pas laat op orde en dat is lastig, want ik ben zelf niet de meest geduldige. Met de verkoop van Timber is eigenlijk alleen het gat gedicht. En het is compleet waardeloos dat Alvarez nog niet verkocht is en Bassey, dan had de Ajax-wereld er anders uit gezien.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik zeg ook niet dat ze grote financiële risico's moeten nemen maar niets doen zoals nu dan gaat het ook niets worden dit jaar.
Last minute even 2/3/4 spelers kopen dat werkt niet.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als je nu kwaliteit wil halen dan gaat dat geld kosten en dus risico. Alternatief is om b-garnituur te halen, goedkoop maar dat lijkt me sportief gezien een grotere ramp. Ik zie helaas geen andere opties. Wat zou je dan nu moeten doen?
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou een goede centrale verdediger halen voor 20/25 miljoen. Daarnaast Kudus openbreken en een topcontract geven als Steijn hem tenminste naar het middenveld wil halen. Zo niet dan heb je een giga probleem want wie je ook opstelt van Tahirovic, v/d Boomen, Alvarez, Klaassen en Berghuis dat gaatm niet worden op het middenveld want er zit geen winnaar bij die ook creatief is. Alvarez is wel weer een winnaar maar die heeft geen meter creativiteit dus die verkopen om de eerste twee suggesties te betalen.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Zo eenvoudig is dat niet.

Goede verdedigers zitten of bij een CL team, zijn daar wellicht reserve en wachten hun kansen af tijdens de huidige transferperiode.

Of ze zitten bij ploegen die nu strijden voor plaatsing CL of EL, en die clubs gaan niet op dit moment goede verdedigers verkopen.

Niet alles is voor geld te koop, ook niet in het voetbal. En het uitgeven van geld hebben we de afgelopen 5 jaar genoeg gedaan met als prijs 1x een halve finale CL.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Met alle respect Joris maar toen Schuurs weg ging zei iedereen terecht dat er wel een centrale verdediger bij moest komen. Toen daarna ook Blind nog weg ging schreeuwde iedereen dat het vijf voor twaalf was en we als eerste die centrale verdediger moesten halen.
Dat Timber weg zou gaan kon ook iedereen op zijn vingers natellen dus dat er nu nog geen verdediger gekocht is laat perfect zien dat er een stelletje kneuzen al een hele tijd het transfer beleid bepalen.
Hoe kan het toch zijn dat bij een club als Ajax sowieso geen back up lijst is. En dan Schuurs, Blind en Timber weg en er gebeurd helemaal niets. Schande, geen andere woord voor. Wanbeleid ten top.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Nou ik heb het anders ervaren.

Toen Schuurs weg ging was men voornamelijk blij. Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Bassey, miskoop. Blind was een ander verhaal, daar hadden we al een vervanger voor Wijndal.

En er is wel degelijk een backup lijst, maar Steijn heeft heel duidelijk aangegeven dat ze alleen voor de nummer 1 gaan en niet voor de nummers 2 en 3 op die lijst.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Je 1ste zin daar ben ik het 100 % mee eens. Lees net das Bassey verkocht is dus dat moet nu mogelijk zijn. Ik hoop op Sutalo en snel, maar ben bang dat hij de voorrondes nog mee speelt met Dynamo.
+2/-0

8 maanden geleden
De Telegraaf is alles schuld!! hahaha
+1/-2

8 maanden geleden
Over 14 dagen start de competitie en wij hebben een halve verdediging. Wat een kamikaze beleid. En maar babbelen deze man.
Straks voor 8 miljoen zeker Martins Indi ophalen bij de buren en dan vertellen hoe goed die in de Ajax visie past. We hebben nog geen hol gehaald. Ja een te duur talent bij Roma en een transvrrije speler van Toulouse,logisch dat hij die overstap zit zitten. Heeft een mooie trap maar is tergend langzaam.
Zoals het er nu uit ziet:

Rulli-Rensch-Alvarez-Hato-Wijndal-Taylor-vd Boomen-Berghuis-Bergwijn-Brobbey-Kudus.

Met wat pech Kudus, Alvarez weg.
+2/-1

8 maanden geleden
Doe rustig aan, eerst misschien nog wat spelers verkopen of gewoon contracten ontbinden zonder vergoeding.
De competitie begint pas over 2 weken dus we hebben alle tijd.

Als Kudus of Alvarez nog verkocht worden dan hebben ze voor 100 miljoen verkocht maar waarschijnlijk gaan ze uiteindelijk gewoon allebei.
Met die gedachten kan je nu toch al een stuk slagvaardiger zijn dan de schamele 7,5 miljoen die er tot dusver is uitgegeven?
Waar zijn die enorme financiële buffers gebleven?
Deze man schijnt Ajax al vanaf vorig jaar op de voet te volgen, dan moet je toch precies weten wat je nodig heb en toeslaan?
+3/-1

 
8 maanden geleden
Totaal incapabel is deze man. Vraag maar aan zijn vorige clubs.
+4/-2

8 maanden geleden
Zal even een lijstje maken van spelers die vertrokken zijn het laatste 1.5 jaar, zal waarschijnlijk niet compleet zijn maar om maar aan te geven wat we kwijtgeraakt zijn in het salarishuis maar ook in kwaliteit, Neres Traore Haller Antony Gravenbergh Tacliafico Martinez Schuurs Mazraoui Ihattarran Timber Tadic Onana Blind Labyad Hansen Jensen, Baas Regeer Ununvar Bassey Stekelenburg Roggeveen De waal Pirie Warmerdam Grillitsch Lucca in meer pg mindere mate een hoop kwaliteit is de deur uitgegaan. plus natuurlijk een hoop geld aan salaris
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
100 miljoen Antony, 35 miljoen Haller, 55 miljoen Martinez, 18 miljoen Gravenberch, 36 miljoen CL inkomsten. En dan nuniks kunnen kopen volgens Mislintat??
De man kan gewoon niemand overtuigen en heeft geen netwerk.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ja en daar komt ook nog 21 miloen voor Bassey 45 miljoen voor Timber en dan ook nog 10 miljoen voor Schuurs en ook ik geloof 10 miljoen voor Nico zo al dat gelul dat er geen geld is wat heb je er mee gedaan ok je heb brobbey er voor teruggehaald en bergwijn wijndal en concercao maar komop zeg Cruijff zei altijd dat het kapitaal op het veld moet staan daar lijkt het echt niet op , op dit moment lijkt het erg sterk op dat Kudus ook weggat die helemaal niet bij Ajax wil zijn en ook Alvarez lijkt erg sterk dat hij weggaat , die heeft nog niets meegedaan dit jaar en waarschijnlijk gaat ook niets mee doen
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey dongen ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht