Transparent
Inloggen
Sluiten

'Calvin Bassey met pijn in het hart akkoord met vertrek naar Fulham'

27 juli 2023 10:12 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Calvin Bassey met pijn in het hart akkoord met vertrek naar Fulham"; image source: Pro Shots

Volgens het Algemeen Dagblad is Calvin Bassey uiteindelijk schoorvoetend akkoord gegaan met een transfer naar Fulham. Voor de verdediger was het geen optie om te vertrekken uit Amsterdam. Onder een nieuwe trainer wilde hij vol voor zijn kans gaan en alsnog proberen te slagen bij Ajax. Ondanks dat Fulham zich inmiddels officieel had gemeld, was het voor Bassey onbespreekbaar om te vertrekken.

De verdediger krijgt in gesprek met Maurice Steijn vervolgens te horen dat hij zowel als centrale verdediger als linksback voorlopig niet de eerste keuze zal zijn en dat er bovendien de mogelijkheid is dat er nog een speler aangetrokken gaat worden. De kans bestond dus dat hij helemaal niet aan spelen zou gaan toekomen.

Een transfer naar de Engelse degradatiekandidaat zag de international van Nigeria aanvankelijk niet zitten. Manager Marco Silva zou op het punt staan om te vertrekken naar Saoedi-Arabië, terwijl ook sterspeler João Palhinha dreigt te vertrekken. Nadat Ajax en Fulham een akkoord hebben bereikt over een transfersom gaat hij toch in gesprek met de clubleiding. Silva blijkt het bod uit Saoedi-Arabië toch afgeslagen te hebben, terwijl de aanval inmiddels ook is versterkt. Het feit dat hij er qua speeltijd en qua salaris op vooruit gaat bij Fulham is voor de verdediger uiteindelijk toch reden om akkoord te gaan met een transfer, met pijn in het hart.

Meer op AD.nl
Tags

fulham bassey arabie saoedi silva afgeslagen degradatiekandidaat maurice nigeria palhinha schoorvoetend steijn toekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Uiteindelijk gaat het gasten toch om geld. Had gewoon zijn poot stijf kunnen houden als hij zo graaf wilde blijven.
+2/-6

 
8 maanden geleden
Als dat zo is, waarom is hij dan naar Ajax gegaan terwijl er toen ook al clubs waren (ook in de premier league) die Bassey graag wilde halen? Bassey wilde heel graag blijven, maarja wat moet je als een nieuwe trainer je naar de uitgang praat? Ondertussen kreeg hij ook te horen dat Ajax al akkoord is met de verkoop terwijl hij zelf eigenlijk nog niet wilde overstappen naar Fulham. Hij zou zich ontzettend ongewenst voelen en dat na 1 seizoen. Logisch dat hij de deur achter zich dicht trekt en dan maar ergens anders heen gaat voor een hoger salaris. Maar om te suggereren dat hij dit doet om het geld is natuurlijk niet juist.
+7/-2

 
8 maanden geleden
En dan?
Had geen perspectief.
+1/-0

8 maanden geleden
Bassey heeft op diverse gebieden natuurlijk niet kunnen imponeren. Toch zet ik mijn vraagtekens bij zijn verkoop. Allereerst omdat hij misschien te vroeg wordt afgeschreven. Zeker in combinatie met het feit dat we niet riant in de verdedigers zitten, houd ik mijn hart een beetje vast. Het ziet ernaar uit dat Sutalo niet wil komen. Wie gaan we dan halen? Er moét versterking komen. Bassey laten gaan vind ik een risico zolang er geen garantie is op versterkingen. Davinson Sanchez is op te pikken, maar er wordt volgens mij in Ajax kringen met geen woord over hem gerept.

Maar wat mij vooral zorgen baart is dat Ajax gewoon niet goed is in het op waarde schatten van (centrale) verdedigers. Recente voorbeelden zijn Mitchell Bakker en vooral Perr Schuurs die te eenvoudig afgeserveerd zijn. Het is een understatement om te stellen dat met name Schuurs het na zijn vertrek bij Ajax niet onaardig heeft gedaan. Mijn gevoel zegt dat het met Bassey dezelfde kant op zal gaan. Zul je zien dat-ie straks gewoon een super solide seizoen draait bij Fulham.

We kunnen dan wel weer gaan oreren over het feit dat Bassey geen Ajax-verdediger is, maar als het bovenstaande scenario bij Bassey weer uitkomt, dan zie ik het niet meer als toeval en denk ik dat Ajax gewoon wat kritischer naar zichzelf moet kijken. Centrale verdedigers en spitsen moeten het meest voldoen aan het Ajax-ideaal, maar ironisch genoeg zijn dat de afgelopen 5-8 jaar toch echt wel de plekken waar we de meeste problemen hebben gehad. Moet een nieuwe CV wel helemaal de ideale Ajax verdediger zijn, of moeten we ons - zeker in de huidige staat van de club - niet gewoon focussen op een man die doet wat hij primair moet doen: aanvallers uitschakelen. En zou Bassey niet die man kunnen zijn als hij goed wordt gebruikt?

Alles bij elkaar, zie ik dit als een onverstandige move, maar ik wacht af wat er terug wordt gehaald.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Eens.. Maar er heerst een tweedeling onder supporters wat betreft Bassey. Veel mede-fans zien het weggaan van Bassey als een “opgeruimd staat netjes”. Denk dat ze alleen niet beseffen dat Ajax helemaal niet zo aantrekkelijk is op dit moment om voor te spelen, helemaal niet voor buitenlandse spelers. De naam Ajax is bekend maar de huidige sportieve vorm van Ajax, de eredivisie, geen CL, klimaat, belastingen en de concurrentie van clubs die meer kunnen betalen is uiteindelijk nadelig voor Ajax. Ook trekken veel goede spelers naar een nieuwe competitie in de zandbak, waardoor de keuze goede spelers kleiner is geworden. Clubs als PSG en Chelsea vullen hun teams op met spelers uit dezelfde vijver waar Ajax aan het vissen is. Je gaat Bassey nu niet vervangen met iets beter, zeker niet als je maar 21 miljoen budget hebt. Satulo? Vergeet het. Als hij al überhaupt wil komen, dan mag je 25 miljoen neertellen en een hoger salaris. Dat geld is er blijkbaar niet, want Ajax moet wachten op uitgaande transfers voordat ze iets kunnen uitgeven. Ik ben er echt bang voor dat Mislintat tot de conclusie komt dat ze met het huidige budget niet iets beter gaan vinden dan Aertsen, en dan ga je er dus flink op achteruit tov Bassey. Overigens zit Sanchez in het vliegtuig naar Rusland, die gaat daar nog even cashen.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Helemaal mee eens. Toch jammer van Sanchez.
+3/-0

 
 
8 maanden geleden
Met Hato op links, moet er een dijk van een lange rechtsbenige verdediger naast hem staan en dat gaat Bassey niet worden. Prima om erbij te hebben als slot op de duer in sommige wedstrijden, maar denk dat hij dus niet de kans gaat krijgen om zich veel te ontwikkelen. En voor een bankzitter is hij te duur.
+1/-0

8 maanden geleden
Het lijkt me echt oprecht een goeie, sympathieke gozer maar hij komt kwalitatief gewoon tekort voor wat Ajax wil en verwacht. Succes in de PL!
+2/-2

8 maanden geleden
Beter voor alle partijen. En nou kan ajax als de wiederweer aan de bak om eencentrale verdediger te halen met ervaring.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom arrogant banel berghuis bodo boomen brobbey clubbie ditmaal eergisteren elsimao forbs gooijer hato hlynsson jim kaplan kiki martha nautilus ongeluk quido ramaj rensch sosa sutalo tahirovic taylor wow zonet