Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax kijkt intern zeer kritisch naar mogelijke transfer Eduard Spertsyan'

26 juli 2023 18:32 - Het Parool
Foto: Pro Shots

"Ajax kijkt intern zeer kritisch naar mogelijke transfer Eduard Spertsyan"; image source: Pro Shots

Het is nog maar de vraag of Eduard Spertsyan deze zomer naar Ajax zal gaan vertrekken. Het Parool meldt dat binnen Ajax zeer kritisch wordt gekeken naar de mogelijke transfer van de Armeen. Het feit dat de middenvelder momenteel in Rusland speelt zorgt ook binnen de club voor beroering en heeft gezorgd voor gemengde gevoelens.

Volgens de NOS kan een eventuele transfer van Spertsyan een heel complex verhaal gaan worden. In een reactie heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland laten weten dat Ajax zelf een gedegen onderzoek moet doen naar de eigendoms- en zeggenschapsstructuur van de club en onder andere moeten nagaan of er sancties gelden tegen de aandeelhouders.

Indien alles in orde blijkt te zijn is het volgens sanctierechtadvocaat Heleen over de Linden alsnog ingewikkeld om geld over te kunnen maken. "De meeste Russische banken zijn afgesloten van het internationale betalingssysteem SWIFT. Dan moet het dus bijvoorbeeld via een bank in Dubai gaan", zo geeft ze aan. De RVO heeft hierop gereageerd dat dit ook niet is toegestaan indien de bank van de Russische club op de sanctielijst staat.

Een jaar geleden was er ook kritiek toen PSV Guus Til overnam van Spartak Moskou. De Eindhovenaren gaven toen in een reactie aan dat er geen sancties golden tegen de Russische club of de eigenaar en dat de FIFA bovendien stimuleerde dat voetballers de kans kregen om te vertrekken uit Rusland. Ajax heeft laten weten niet te willen reageren omdat het dit nooit doet bij transfergeruchten.

Meer op Het Parool




Tags

spertsyan eduard rusland sancties armeen beroering betalingssysteem dubai eigenaar eigendoms fifa gedegen heleen ingewikkeld linden nagaan nederland nos ondernemend overnam rijksdienst rvo sanctielijst sanctierechtadvocaat spartak stimuleerde swift til transfergeruchten zeggenschapsstructuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Pure waanzin deze zogenaamde sancties.
+6/-4

10 maanden geleden
Ik begrijp het niet helemaal.
Asielzoekers binnenlaten omdat hun land in oorlog is dat is menselijk.
Een voetballer uit een niet Russisch land verlossen uit het land dat in oorlog verkeerd is crimineel.
Zou de oorlog 1 seconde eerder afgelopen zijn wanneer Ajax dat geld niet overmaakt?
En dan nog, geef die jongen een torenhoog tekengeld zodat hij zijn contract kan afkopen zoals ze in Zuid-Amerika doen.
We zijn weer over andermans rug het braafste jongetje van de klas, toch Verweij?
+6/-0

10 maanden geleden
De aanvraag is reeds ingediend bij Victoria Koblenko, we wachten gespannen af of de transfer groen licht krijgt.
+5/-2


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah utrecht voetbalkwaliteiten zucht