Transparent
Inloggen
Sluiten

Evgeniy Levchenko: 'Ajax sponsort indirect de oorlog in Rusland'

26 juli 2023 10:43 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Evgeniy Levchenko: "Ajax sponsort indirect de oorlog in Rusland"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf heeft Evgeniy Levchenko uitgehaald naar Ajax. De voorzitter van de VVCS vindt het onbegrijpelijk dat de club probeert om Eduard Spertsyan te kopen van het Russische Krasnodar. "Als Oekraïner ben ik bevooroordeeld, maar als Ajax Spertsyan van Krasnodar koopt, sponsort men indirect de oorlog", aldus Levchenko. "Ik wil geen namen noemen, maar ik ben door veel clubs gebeld, omdat ze ermee worstelen of ze zaken kunnen doen met Russische clubs. Nee, Ajax heeft niét gebeld."

Levchenko gaat verder: "Tegen iedereen die het horen wil, zeg ik dat het een morele kwestie is. Ik vind dat Nederlandse clubs geen bloed aan hun handen moeten willen hebben. Iedereen die geld naar Rusland overmaakt, participeert indirect in de oorlog."

Ook de Vereniging van Effectenbezitters is niet te spreken over de handelswijze van Ajax. "Natuurlijk vormen transfers een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering, maar je hoéft niet in Rusland te kopen", zo geeft voorzitter David Tomic aan. "Ajax overweegt op vrijwillige basis deze speler te halen. En om dat te doen moet er rechtstreeks met een Russische club worden onderhandeld én geld aan Russen worden betaald. Nogmaals, dat vinden wij hoogst onwenselijk."

Tomic vraagt zich bovendien af of het voor Ajax wel mogelijk is om Spertsyan vast te leggen. "Ajax is een beursgenoteerd voetbalbedrijf en de VEB denkt dat een transfer van Spertsyan onder de huidige sanctiemaatregelen tegen Rusland niet mogelijk is", zegt hij daarover.

De Telegraaf voegt daarbij aan toe dat Ajax een jaar geleden al door het Ministerie van Buitenlandse zaken op de vingers werd toen het probeerde om Lisandrom Magallan te verkopen aan CSKA Moskou. "Dat wist ik niet, maar het verbaast me niet dat er door het ministerie kritisch naar wordt gekeken en dat Buitenlandse Zaken toeziet op de naleving van de sancties", reageert Tomic daarop. "In dit licht is het nog opmerkelijker dat Ajax kennelijk overweegt Spertsyan aan te trekken."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

levchenko rusland spertsyan oorlog evgeniy sponsort tomic krasnodar telegraaf beursgenoteerd bevooroordeeld bloed cska eduard effectenbezitters kwestie lisandrom magallan naleving oekrainer onwenselijk opmerkelijker overmaakt participeert russen sanctiemaatregelen sancties toeziet veb vrijwillige vvcs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden (gewijzigd)
De Telegraaf komt binnenkort waarschijnlijk met een artikel dat Ajax de oorlog heeft veroorzaakt.
+17/-0

10 maanden geleden
Dus Ajax moet eerst op audiëntie bij de grote Evgeniy Levchenko om toestemming te vragen of ze mogen proberen om een speler uit Krasnodar te contracteren? Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar de mening van Levchenko over de berichten op RTL-Z van gisteren dat Akzo-Nobel nog steeds actief is in Rusland.
+11/-0

10 maanden geleden
Ja want Krasnodar gaat kogeltje kopen voor Poetin die ze dan gaan afschieten in de Donbas. Wat praat deze man veel onzin. Net als in de hele Corona discussie wordt iedereen sociaal 'meegezogen' in de eenzijdige mening die de media voor je bepaald. De oorlog heeft Oekraïne aan zichzelf te wijten, je kan enkel heel veel verdriet hebben voor alle mensen die zoveel verliezen omwille de van marionet Zelensky. Hoe sneller die man weg is, hoe sneller we vrede hebben. Sport zou sowieso geen politieke lading mogen hebben, en daarom moet zo'n Levchenko uit positie worden ontheven. Laat hem lekker gaan vechten in de Donbas als hij zo'n stoere man is.
+9/-6

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Geheel mee eens, dwars tegen de doctrine van de MSM in. Wat fijn dat er nog mensen zijn die zelfstandig na kunnen denken.
+4/-3

10 maanden geleden
Waar was deze man toen PSV de heer Til verloste uit Moskou? Of toen Feyenoord de heer Szymanski tijdelijk verloste uit dezelfde stad?
+15/-0

10 maanden geleden
Komt weinig zinnigs uit z’n mond maarre moet hij niet naar het front om te vechten voor z’n land? Enne neem gelijk je vrouw mee.
+10/-0

 
10 maanden geleden
Neuh, die komt niet uit Oekraïne, die is "geboren in een regio van de Soviet Unie die tegenwoordig onder Oekraïne valt".

Dat zei ze er zelf over toen in een soap speelde in dat enge Rusland en om de geldstroom door te laten gaan ze te vriend moest houden.

Typisch gevalletje van vingertje wijzen naar iedereen behalve henzelf zoals dat gaat in dat deel van het politieke spectrum.
+7/-0

10 maanden geleden
Ze maken zich druk om een transfer die misschien helemaal niet plaats zal vinden.
+6/-0

10 maanden geleden
De lastercampagne van de Telegraaf (want Mike heeft Levchenko gebeld, niet andersom) begint inmiddels toch wel absurde dimensies aan te nemen. Vraag me af waar de grens ergens getrokken kan worden tussen persvrijheid en regelrechte smaad. Hier wordt inmiddels een privé oorlog uitgevochten tussen Telesport en Ajax. Hopelijk de laatste stuiptrekkingen van een toxische relatie die op de klippen is gelopen. Maar mijn hemel, wat moet je zuur in het leven staan om de dagelijkse bagger die Verwey over Ajax uitstrooit vol te kunnen houden. De man moet er haast wel van genieten, echte beroepsmasochist.
+15/-0

10 maanden geleden
Hou toch op! De hele wereld is corrupt. Wat te denken van de vele bedrijven die nog handel drijven met Rusland? Daar horen we mijnheer Levchenkon niet. Maar omdat het AJAX is moet het weer groot in de Nederlandse media komen.
+8/-0

tackle (geschorst)
10 maanden geleden
Wat een mafkees. Ga je corrupte land redden en bemoei je niet met Ajax.
+8/-0

10 maanden geleden
Met die veel te modieuze jas die die op de foto draagt, sponsort Levchencko waarschijnlijk indirect kinderarbeid in Bangladesh of India. Wat een kansloze rukker.
+8/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Deze man is veel te persoonlijk betrokken bij die oorlog, dat is te begrijpen. Maar hij slaat door. Dit is niet mijn oorlog en zeker niet van NL. De hele EU word in een oorlog getrokken wat eigenlijk een conflict in een provincie is. Je kan namelijk nog prima hotels boeken in 90% van Oekraïne. Heel de EU sponsort een niet te winnen conflict waar dagelijks doden valen. Dat mensen dat niet willen zien is bijzonder te noemen.
De telegraaf is een zielig hoopje krant geworden waar ik mijn hond zijn behoefte op laat doen. 1 grote hetze voeren tegen Ajax omdat ze hun lekjes kwijt zijn. Ze speculeren er op los en grijpen alles aan om Ajax te framen, walgelijk.
Ajax zou met de Televaag moet breken qua partnership.
Fey en PSV haalden Szymanski en Til op uit Rusland, dat was geen probleem?
+10/-0

10 maanden geleden
Ach ga toch weg man. Achter de schermen worden er continu politieke spelletjes gespeeld en profiteren genoeg partijen van de oorlog overal in de wereld.
Wat een aardappelartikel is dit zeg.
+5/-0

10 maanden geleden
De Telegraaf is nu wel erg zielig aan het worden...
+5/-0

10 maanden geleden
Ik heb net een meergranenbrood en een fles wodka gekocht, sta ik morgen ook in de krant?
+6/-0

 
10 maanden geleden
Enkeltje Scheveningen voor jou!
+1/-0

10 maanden geleden
Spartak Moskou mag wel Davinon Sanches overnemen van de Spurs ??

Oekraïne in oorlog doet ook gewoon mee in CL en andere competenties.
En wel is langs de zuidas gereden , zit daar vol met russen.
Maar het is Ajax dus alles onder vergrootglas.
+4/-0

10 maanden geleden
Ik word een beetje moe van die Levchenko en zijn vrouw met hoe ze zich profileren als Rusland en Oekraïne kenners en hun betweterige gedrag...
+6/-0

10 maanden geleden
Ach ach je kon op dit soort onzin reacties wachten van de "Tele" Graaf, is deze krant die gedurende de 2e wereldoorlog gewoon nog uitkwam dan toch op de hand van de (oekrainse) Nazi's (-e.g. Azov Bataljon" https://nl.wikipedia.org/wiki/Azovbataljonlink) hier hoor je Evgeniy niet over natuurlijk, wat een flapdrol
+3/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Nee dat zie je niet op tv. Dat hebben ze vermoed ik voor het gemak onder het tapijt gestopt. Volgens Scott Ritter zijn het de Britse MI-6 en de CIA die van begin af aan acteur Zelenski dirigeren. Ritter beweerd dat deze kliek, het Azov batalion, en andere Oekraïense nationalisten jaarlijks de verjaardag van neonazi Stephan Bandera vieren. Russen als untermenschen zien en deze de Oekraïne uit wilde schoppen al voor de Maidan revolutie waarbij plusminus 14.000 Russen in de Donbass regio met oekraïens paspoort om het leven kwamen.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Scott Ritter, de veroordeelde pedofiel. Lekkere bron ;)
+1/-1

 
10 maanden geleden
Als dat zo is heeft scott een probleem. Weet niks van zijn zaak maar gezien hij vrij rondloopt zal de ernst er van meevallen??

Verder vind ik hem wel geloofwaardig en deskundig gezien zijn achtergrond. Geld ook voor kolonel douglas macgreggor die overigens exact tot de dezelfde conclusies komt!

Zend ze maar eens uit op de NPO. Eens kijken hoe het nederlandse volk dan nog over de CIA, NAVO, en deze vuile oorlog denkt. Maar dat durven ze niet natuurlijk🤣
+4/-0

 
10 maanden geleden
Tja, wil de echte Zelensky opstaan. Of terwijl, wat een creatie...
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht