Transparent
Inloggen
Sluiten

Kudus en Bergwijn leiden Ajax langs Shakhtar

18 juli 2023 20:07
Foto: Pro Shots

Kudus en Bergwijn leiden Ajax langs Shakhtar ; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanmiddag een oefenwedstrijd op De Toekomst met 3-0 gewonnen van het Oekraiense Shakhtar Donetsk. De openingsgoal kwam van de stip van Kudus, na een overtreding op Rensch. Bergwijn en wederom Kudus bepaalden de ruststand op een comfortabele 3-0. In de tweede helft werd echter niet meer gescoord. Benjamin Tahirovic maakte zijn debuut bij Ajax.
Discussieer mee op de forums


Tags

kudus bergwijn shakhtar benjamin bepaalden donetsk oekraiense openingsgoal rensch tahirovic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Daar is ie dan….. leuke pot. Veel verrassende dingen gezien.
+1/-0

1 jaar geleden
Van de Boomen stond lekker te strooien met lange ballen. Zou zo maar schot in de roos kunnen zijn.
Bassey moet je echt verkopen, ook al bij een bod van 5 miljoen. Stond weer zo te kloten en spel te vertragen.
+5/-3

 
1 jaar geleden
Het blijft mij een groot raadsel hoe een Bassey bij Ajax terecht is gekomen. De belangrijkste vereisten om voor Ajax uit te mogen komen voldoet hij gewoon niet aan.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Schijnt uit de koker van Schreuder te komen ! Zaakwaarnemer van Schreuder en Tadic heeft zich ook met een aantal andere aankopen bemoeid die niet Ajax waardig bleken te zijn ( zou er dan geen geld voor hebben gekregen, maar toch ! )
+3/-0

1 jaar geleden
Kudus heeft een goede reclame gemaakt voor hem zelf, was een goede overwinning. Jammer dat Bassey niet kan uitverdedigen
+1/-0

1 jaar geleden
Na het zien van de samenvatting, licht optimisme.
Maar nog genoeg werk aan de winkel met name achterin, de hele verdediging moet op de schop.
+2/-0

1 jaar geleden
Waarom doet Kaplan nog steeds niet mee?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Kaplan is nog herstellende van een opgelopen knieblessure.
+1/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gezien de recente nederlagen met 5-0 tegen AEK en Dordrecht lijkt me 3-0 een magere score. Het liep leuk in de eerste helft maar totaal geen graadmeter, dat Shakhtar is net een amateur team nu met alle goede spelers weg. De beste verbetering vind ik dat Steijns de ploeg in de eerste helt in ieder geval verder terug liet spelen en er dus meer ruimte was voor Kudus en Bergwijn die dat echt nodig hebben. Verder vind ik Rasmussen een enorme verbetering tov Brobbey, die altijd maar wil is en op eigen succes uit is. Met Rasmussen in de spits en Klaassen op 10 had je 2 spelers die vast zijn en heel goed in hun rol kunnen blijven spelen. Voor het middenveld zal het erom gaan spannen. Normaal gesproken is Taylor beter dan Tahirovic maar ook die controleert beter dan Taylor die veel te veel wilt en dan onzorgvuldig wordt. Achterin is veel nodig ookal stond het best aardig met dat kleine centrum Hato en Aertsen. Hopelijk laat Mislintat eindelijk wat zien en brengt hij Sutalo en Livakovic terug uit Zagreb.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee de tegenstand was nihil, maar je kunt wel iets aflezen over de intenties. Hoog druk zetten en de bal zo dicht mogelijk bij de zestien van de tegenstander veroveren. Wanneer we dieper staan zo snel mogelijk de diepte zoeken en de kortste weg naar het doel.

Eerste lijkt op het type spel onder ten Hag en het tweede is m.i. een "realistische" tactiek/aanpassing om de snelheid van o.a. Bergwijn en Daramy te benutten en de tegenstander zo min mogelijk tijd te geven om de bus te parkeren.
+1/-0

1 jaar geleden
eindelijk zier ook verandering in speelstijl en beleving, meer pressie en meer de bal vooruit, ik hoorde ook een aantal keren vanaf de lijn ; vooruit, dat doet een ajacied goed.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson