Transparent
Inloggen
Sluiten

Sven Mislintat: 'De realiteit is dat we veel moeten opbouwen'

15 juli 2023 08:17 - Ajax TV
Foto: Pro Shots

Sven Mislintat: "De realiteit is dat we veel moeten opbouwen"; image source: Pro Shots

Tegenover Ajax TV is directeur voetbalzaken Sven Mislintat ingegaan op het vertrek van Dusan Tadic. De Serviër wilde weg omdat hij het niet eens is met het beleid. "Dat hadden we op voorhand niet verwacht, maar de reden die hij gaf is aan hem om te vertellen omdat het een beetje een privékwestie is", aldus Mislintat. "Het waren rationale argumenten die we moeten respecteren gezien zijn carrière bij Ajax. Ook door hoe hij is als mens en hoe hij altijd de club heeft vertegenwoordigd."

Volgens Mislintat is het wel de realiteit dat Ajax veel moet gaan opbouwen. "We zijn een volledig elftal kwijtgeraakt. Het kost leiders veel energie om opnieuw ergens onderdeel van te zijn. Gezien zijn leeftijd is dit een verzoek dat ik begrijp", zo geeft hij aan. "Hoe hij zijn gevoelens uitte, is het een juiste keuze om hem vrijheid te geven. Voor ons is het zaak om een vervanger voor Tadic te zoeken. We moeten ook het contact onderhouden, hij heeft al gezegd terug te keren.
Tags

mislintat opbouwen tadic kwijtgeraakt privekwestie rationale voorhand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Succes de komende dagen/weken, ik blijf hopen, maar het word moeilijk. Ben benieuwd naar de waarheid, maar die horen we toch nooit.
+4/-0

12 maanden geleden
We kunnen nu Mislintat nog niet goed beoordelen, maar het valt mij wel op dat hij iedere situatie wel goed weet te verwoorden. Hij lijkt mijn inziens wel goed aan te voelen en zal dan ook beslissingen nemen die op de langere termijn goed zullen zijn voor de club. Nu als een gek onverantwoorde paniekaankopen gaan doen lijkt me niet verstandig. Wie weet tovert onze Maurice wel een konijn uit de hoed en wordt Daramy een nieuwe revelatie in het team en wordt Bergwijn de onverwachte nieuwe nr 10. Rensch wordt omgeturnd tot een nieuwe rechtsbuiten die sensationeel gaat renderen. Ik blijf dromen en ons cluppie altijd supporteren en steunen.
+8/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat we hem nu al heel goed kunnen beoordelen!
Het is een man met een goede babbel die zich uitstekend en snel aanpast aan iedere nieuwe situatie. In andere woorden een goede pr man die iets kan recht kan praten wat eerder krom was, maar helaas door Ajax is gehaald voor een heel andere positie!
+1/-0

12 maanden geleden
Deze man kan goed babbelen, feit is dat de competitie over 3 weken start en dat we een kut selectie hebben.
Erg vaag allemaal over Tadic.
+5/-2

 
12 maanden geleden
Yep, ik zie vier oefenwedstrijden aanstaande en durf op geen ééntje een cent te zetten dat Ajax wint.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Puntje tegen Anderlecht moet lukken toch? Die gingen gisteren met 0-6 onderuit tegen Sparta Praag.
+1/-0

12 maanden geleden
Het zijn zware tijden voor ons Ajacieden.
Ik blijf hopen op versterkingen voor komend seizoen.
+4/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Er zou binnen de club irritatie zijn over de te aanwezige Hendriks en Mislintat. 'Wie je ook spreekt binnen Ajax; ze worden helemaal gek van alle PowerPoint-presentaties van Hendriks en Mislintat', meldt Verweij. 'Mislintat staat ook op het trainingsveld en waarom weet niemand. Er is een cultuur waarin Hendriks en Mislintat alles bepalen binnen de club. Dat is de voetballers een doorn in het oog.'

Het zou voetballers irriteren dat Mislintat zo nadrukkelijk aanwezig is op of bij het veld. Marc Overmars liet zijn gezicht amper tot niet zien volgens Verweij. ' Die stond meters verderop met een kopje koffie te kijken. Je denkt toch niet dat Overmars een trainingsveld opstapte?'
Aldus de Telegraaf.
+4/-7

 
12 maanden geleden
Je kunt je bedenkingen hebben met het huidige beleid, maar ik zou Verweij niet al te serieus nemen.
+11/-0

12 maanden geleden
Een mooi tijdperk, daarvan is vorig seizoen het eind al in gang gezet.
Het is treurig te moeten constateren hoe dat is gegaan en er niet voor continuïteit is gezorgd.
Een nieuw tijdperk van uithuilen en opnieuw beginnen is nu begonnen, hoop dat het niet lang gaat duren maar vrees het ergste.
+5/-0

12 maanden geleden
Ik vind het erg moeilijk om te beslissen of ik hier heel verdrietig van ben of dat dit een goede beslissing is voor de club.

Aan de ene kant vind ik het vreselijk jammer dat Tadic geen Huntelaar rol zal gaan vervullen en dat hij zo ambitieus is dat hij zelf nog alle wedstrijden wilt spelen. Wel moet je goed kunnen begrijpen dat het dan beter is voor de club om iemand vrijheid te geven om ergens anders nog die rol te vervullen. Ik kan alleen maar hopen dat deze held nog terug komt naar Ajax...

Maar het grootste probleem is dat ik niets, maar dan ook niets, hoor over welke versterkingen Ajax aan het halen is. Er was aan het einde van het seizoen al bekend dat er versterkingen nodig waren maar ik zie alleen maar verkopen en geen aankopen.

Daarnaast weet ik echt niet waar deze man voor staat. Gaan we focussen op de jeugd? Gaan we obscure buitenlanders halen? Gaan we 'directe' versterkingen halen? Echt geen idee. Ik denk dat ik me daar nog meer om frustreer.

Zo lang er geen visie en duidelijkheid is, waar kom je dan nog? Misschien dat dit wel de reden is dat Tadic vertrok: pure wanhoop en onduidelijkheden...
+6/-1

 
12 maanden geleden
Er is juist veel duidelijkheid verstrekt door Mislintat (voor diegene die het willen horen). Door het desastreuze wanbeleid, sinds het wegvallen van Overmars, heeft de club vorig transferseizoen zo'n €130 miljoen gedesinvesteerd en is daardoor Champions Leageu inkomsten (€45 miljoen) misgelopen. Nu moet eerst de kassa volstromen voordat men wat uit kan geven.
+5/-0

 
12 maanden geleden
Dat verhaal snap ik en begrijp ik. Maar we hebben straks drie spelers verkocht en dat gat gevuld - wat dan? Jeugd? Directe versterkingen?

Dat verhaal en de acties die hierbij horen mis ik gewoon. Of gaan we daar pas over denken als we het geld binnen hebben?

Ik ben ook niet anti-Mislintat, ik denk dat hij echt wel weet wat hij doet. Maar toen Overmars en TH kwamen wist je heel goed waar de club naartoe ging; namelijk geld uitgeven en zo snel mogelijk de top halen met een mix van ervaring en jeugdige aankopen.

Bij Mislintat weet ik het gewoon niet, laat staan van Steijn.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Lijkt me niet erg handig voor je onderhandelingspositie om je precieze financiële omstandigheden en opgelegde beperkingen met de gehele wereld te delen.
+3/-0

 
12 maanden geleden
De verantwoordelijken hiervoor zijn Hamstra, Huntelaar en v d Sar.
Hamstra terecht weggestuurd, v d Sar onderdruk van de supporters zelf opgestapt en Huntelaar zit er nog.
Wat was zijn rol hierin?
Waarom mag hij blijven?
Hebben Hamstra en v d Sar zijn adviezen genegeerd?
En wie fluistert Mislintat in?
Je maakt mij niet wijs nadat Mislintat alle data had ingevoerd de naam Steijn uit zijn laptop kwam rollen.
Is het omdat die hockeyer de samenvattingen van de nacompetitie gezien heeft?
Het gaat tegenwoordig om termen als pole-position en Ajax DNA maar waar is de tijd gebleven dat het woord de vijfde colonne gebruikt werd?
+1/-1

12 maanden geleden
Misteltat, ik hoop dat je de achteruitgang vind! Toedeledoki
+1/-2

12 maanden geleden
Mislintat, begin nu eens, om net als Overmars deed te zorgen dat niet alle nieuws naar buiten komt. Dit zorgt voor onrust binnen de organisatie. Mislinat, he praat te veel en doet te weinig zelfs als je in Duitsland en engeland hebt gedaan. Geld hoord op het veld te staan en niet in de zakken van slinkse bestuurders te verdwijnen. Er zijn inmiddels 17 namen uitgelekt in de periode dat jij ronddarteld bij Ajax. Maar er zijn 2 middenmoot spelers gecontracteerd. Mislintat je bent in mijn ogen Ajax aan het ruineren en maakt net als in Duitsland de club volledig kapot. Supporters komen straks niet naar het stadion. De vereniging Ajax en het Bestuur moeten nu het nog kan keihard ingrijpen. Want met die Smurf Wesley kom je ook niet verder als bestuurder.
+0/-2

 
12 maanden geleden
Haha, Mislintat zegt juist niets. Namen worden genoemd door de media en juist de twee namen die niet werden genoemd tot een paar uur voor de bevestiging due kwamen wel.

Degene die de club geruïneerd hebben zijn de prutsers die vorig seizoen €120m er doorheen hebben gejaagd aan pure middelmaat waardoor nu de hand op de knip moet worden gehouden.
+3/-0

12 maanden geleden
@Sven, in de bouw leggen ze dan steen voor steen in een bepaald werktempo zodat het gebouw af is voor de oplevering. Er zijn nu 2 spelers gehaald en het seizoen begint bijna. Het werktempo mag daarom wel (flink) omhoog anders ben je straks alweer opzoek naar een andere baas.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst