Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Contract Dusan Tadic per direct ontbonden

14 juli 2023 21:59 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Contract Dusan Tadic per direct ontbonden</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax het nieuws bevestigd dat het contract van Dusan Tadic per direct is ontbonden. In een reactie geeft de Serviër aan dat hij het gevoel heeft dat dit het juiste moment is om te vertrekken uit Amsterdam terwijl het ook voor Ajax het beste is om een nieuwe start te maken. Daarnaast hoopt hij in de toekomst als trainer terug te kunnen keren bij de club.

Tadic kwam in vijf seizoenen bij Ajax uiteindelijk tot 241 officiële wedstrijden en daarin kwam hij tot 105 doelpunten en 112 assists. Drie keer werd hij landskampioen en twee maal won hij de TOTO KNVB Beker.

Meer op Ajax.nl




Tags

tadic ontbonden knvb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
And we’re playing football like it’s 1999!
+3/-0

10 maanden geleden
Dusan, bedankt voor de mooie jaren bij ons Ajax. Wat hebben wij kunnen genieten van jou. Uiteraard ben je in de toekomst van harte welkom om je trainerschap nieuw leven in te blazen. Topper, nogmaals bedankt.
+17/-0

10 maanden geleden
Schandalig! Ik hoor het hem nog zeggen, Ajax is mijn club… dikke BS dus, als het tegen zit zijn ze weg. ( nu in het juiste topic). Ben benieuwd waar die gaat voetballen moet wel bij Madrid of Barca zijn, zoveel kwaliteit op het veld….. Wedden dat ie voor het geld kiest, onze aanvoerder!
+4/-10

10 maanden geleden
Zo dan! Je kan maar haast hebben... Ik vind dit einde van Tadic bij Ajax wel erg zonde. Dit verdient hij niet met zijn staat van dienst bij/voor Ajax, maar Ajax ook niet. Ik ben ook wel benieuwd waarom het allemaal zo abrupt is gegaan. Overigens denk ik dat Blind met die contractontbinding wel een soort precedent heeft geschept voor deze situatie. In het geval van Blind viel er wel iets voor te zeggen, omdat hij binnen no time was afgeserveerd door Schreuder, maar dat is bij Tadic niet het geval. Ik had het dan logischer gevonden dat Ajax zich meewerkend zou opstellen als zich een club met interesse voor Tadic zou melden, maar dat is dus niet voor gratis de deur uitlopen.
+12/-0

10 maanden geleden
Oef, 30 goals die zo maar de deur uitlopen.
Bedankt! HELD.
+5/-0

10 maanden geleden
Wat een tyfus bende is het!
+5/-3

10 maanden geleden (gewijzigd)
Laatste jaar zat ik regelmatig met medelijden te kijken hoe hij worstelde met de bal. Aannames zo moeizaam, passing net allemaal wat minder strak etc. Ging allemaal een stuk moeizamer. Echte klasse was er helaas van af.

Daarvoor in de plek kwamen de duikelingen en het zeuren tegen de scheids wat nooit werkt. Jammer, maar ik zag het aankomen dat het niet lang meer zou duren.
+6/-1

10 maanden geleden
Puinhoop!! Wanbeleid!! Aftakeling!!
+6/-5

 
10 maanden geleden
Vreemd.

Voor mij is dit juist een indicatie dat Ajax nog steeds bezig is met topsport.

Als je begrijpt wat er van een linksbuiten wordt gevraagd leverde Tadic op die precieze punten al twee seizoenen niet meer.
+5/-7

 
10 maanden geleden
Wat wordt er van een linksbuiten gevraagd? Doelpunten en assists?
+3/-0

10 maanden geleden
Als hij echt 6.5 miljoen bruto per jaar verdiende dan is het maar beter ook op dit punt. Doorselecteren moet toch een keer gebeuren.
+10/-1

10 maanden geleden
Zonde!!

Meer kan ik er niet van maken..
+4/-0

10 maanden geleden
Tadic heeft zich ontpopt tot een Ajax-legende en heeft heel goed in de smiezen hoe binnen minder dan twee jaar tijd alles is afgebroken wat door Overmars en Ten Hag was opgebouwd. Ik wens Tadic alle succes in zijn volgende keuze. Ik denk dat ik Tadic volg in de zin van dat ik de wedstrijden van Ajax dit seizoen ook ga overslaan. Deze selectie is totaal Ajax-onwaardig. 18 maanden geleden hadden we nog Onana, Pasveer, Mazraoui, Rensch, Timber, Schuurs, Martinez, Blind, Tagliafico, Álvarez, Gravenberch, Taylor, Klaassen, Kudus, Berghuis, Antony, Neres, Tadic, Haller. Als je kijkt wat daar nu nog van over is dan springen de tranen in je ogen (met ook dien verstande dat de meesten die nog gebleven zijn over the hill zijn). Dramatisch.
+7/-6

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
De echte supporters tonen zich! Laat je club maar in de steek. Ajacied ben je niet alleen wanneer het goed gaat en onze club heeft al veel meer stormen doorstaan. Niemand is groter dan de club, enkel Cruijff komt in de buurt.
+11/-1

 
10 maanden geleden
Daar heb je 100% gelijk in maar dat geldt ook voor Tadic.
"Ajax is mijn club", yeah right.
+4/-1

10 maanden geleden
Tadic zie ik nog steeds als een levende Ajax-legende. Er zullen maar weinig Ajax-spelers zijn die dezelfde statistieken kunnen overleggen. Aan alles komt een einde, ook de samenwerking tussen Tadic en Ajax. Tadic zou dit jaar of en jaar hierop op de bank gaan belanden. Hij heeft gewacht of er een CL-waardig team zou worden gevormd, maar het is inmiddels duidelijk dat Mislintat eerst dragende spelers moet verkopen om nieuwe spelers aan te trekken en dan zullen deze vervangers meestal (nog) niet het niveau halen van de spelers die vertrekken. Tadic doet niet aan spelen voor 2e plaats, dus die heeft besloten dat één waardeloos Ajax-seizoen genoeg was. Ik wens hem alle succes toe met het afsluiten van zijn carrière bij een andere club! Het maakt het werk van een coach wat makkelijker met de lastige keuze tussen Bergwijn of Tadic op linksbuiten! Ik hoop ook daarom dat ze geen vervanger voor Tadic halen maar eerder voor andere posities op het veld zoals een spits of rechtsbuiten.
+8/-1

10 maanden geleden
Saudi Arabia, here we go! Nouja, hij verdient het wel, en voor Ajax is het inderdaad tijd om door te selecteren. Ben bang dat Bergwijn zijn belofte niet gaat inlossen maar met een paar gerichte volwassen, superpro, leidinggevende spelers, een spits en cv zijn we in feite compleet, ook als we Bassey, Alvarez en kudus nog kwijtkunnen voor 100 miljoen. Het is nu aan Steijn om de overperformer te zijn die mislintat zegt dat hij is. We hebben ook dan nog steeds de duurste selectie!
+4/-0

10 maanden geleden
IK kan Tadic wel begrijpen Ajax moet weer helemaal opnieuw beginnen en hij heeft daar niet zo veel zin in , hij wil gewoon nog lekker voetballen en niet een heel elftal op sleep touw nemen.
+6/-0

10 maanden geleden
Verstandige keuze. Ajax moet gaan bouwen en Dusan heeft een dusdanige leeftijd dat hij hierop niet kan wachten. Hij is een topsporter en een absolute winnaar. Ik denk alleen dat hij er zelf niets mee op gaat schieten. Want ik denk niet dat hij bij een club terecht gaat komen waar hij in een topcompetitie om de prijzen kan spelen. Ajax behandeld hem met veel respect door hem de vrijheid te geven. Verder komt er meer geld beschikbaar omdat hij best flink op de salaris huishouding drukte. Bovendien denk ik dat er meer balans in het elftal komt en Bergwijn beter tot zijn recht zal komen.
+2/-0

10 maanden geleden
Trieste constatering, het pas juli en het is nu al een klote seizoen.
Benieuwd wat de nieuwe trainer er nog van gaat maken.
Zucht en snik.
+2/-2

 
10 maanden geleden
Hoewel ik het nog niet zo somber in zie, mocht het inderdaad niet goed komen met aankopen hebben we in ieder geval nog iets goed; een trainer die er aan is gewend om in de middenmoot te spelen!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Nou, dat kan maar misschien is Mr. Overperformer ook wel een goede keuze voor ons. Ben blij dat Maduro erbij is, das een verstandige jongen. Verder hebben we slechts twee leiders nodig, jongens die professioneel zijn en ervaring meebrengen, het liefste in de spits en rechts op CV. Met Rulli/Pasveer, Rensch/Sanchez, ??/Aertssen, Hato/Kaplan, Salah-Eddine/Wijndal, vdBoomer/Fitz-Jim, Klaassen/Rasmussen, Taylor/Vos, Berghuis/Conceicso, ??/Brobbey, Bergwijn/Godts
heb je in feite al een team met de wetenschap dat je Bassey, Alvarez en Kudus tezamen voor 80 weg kan zetten. Het gaat allemaal om hoe onze overperformer het team neerzet. Er zit meer kwaliteit bij ons dan bij welk team dan ook.
+1/-0

10 maanden geleden
Deze gouden editie is dan bij deze tot een einde gekomen.
Helaas, de quest is over en heeft mooie jaren opgeleverd
+4/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Tadic is een winnaar en ziet voor dit komend seizoen reeds de bui hangen. Overigens zijn zijn statistieken (assists) van het afgelopen seizoen, ondanks een kwakkelend Ajax, nog altijd 4x beter dan Bergwijn (Bergwijn scoorde wel 1x meer dan Tadic)

Top Assists
RKN Naam W A
1 Dusan Tadic 34 20
2 Steven Berghuis 29 9
3 Steven Bergwijn 32 5

Heel veel succes gewenst Dusan met je verdere loopbaan waar die ook mag zijn en misschien tot gauw als trainer.
+2/-0

10 maanden geleden
Slappe zak Tadic nu we hem nodig hebben stapt hij op ajax onwaardig
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht