Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dusan Tadic ligt op ramkoers, wil nog altijd niet meetrainen'

14 juli 2023 11:28 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Dusan Tadic ligt op ramkoers, wil nog altijd niet meetrainen"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Dusan Tadic ook vrijdag nog altijd niet meetrainde bij Ajax. De Serviër wil per se vertrekken bij Ajax vanwege het niveau van de huidige selectie en de belangstelling van meerdere clubs. Ajax is bereid om mee te werken aan een vertrek zodat het af is van het salaris van 6,5 miljoen euro per jaar. De clubleiding is echter van mening dat het niet meer dan normaal zou zijn dat er nog een afkoopsom tegenover staat, omdat Tadic nog een doorlopend contract heeft.

Tadic ziet het niet zitten om nog een seizoen mee te maken zoals afgelopen jaar. Hij is daarbij teleurgesteld in directeur voetbalzaken Sven Mislintat omdat hij de Serviër volledig zou hebben genegeerd in zijn noodkreet om de selectie snel en goed te versterken. Voor Tadic was het de druppel toen hij in de media vernam dat Jeremiah St. Juste en Sepp van den Berg in beeld waren als vervanger van Jurriën Timber, ook al bleek dit ten onrechte.

Daarnaast frustreert het de aanvoerder ook dat hij tijdens zijn vakantie geen enkel moment door Mislintat is gebeld om hem gerust te stellen. Tijdens het gesprek van donderdag hoopte hij te horen krijgen hoe en met welke spelers Ajax voor de landstitel zou kunnen strijden. Hij kreeg echter te horen dat Ajax het door Edwin van der Sar en Marc Overmars ingezette beleid overhoop gooit.

Naar mening van Mislintat en financieel directeur Susan Lenderink is er in de afgelopen jaren veel te veel geld uitgegeven en moet eerst het gat van 45 miljoen euro vanwege het mislopen van de Champions League gedicht gaan worden. In de salariskosten moet flink worden gesnoeid, zodat er eerst spelers verkocht moeten gaan worden.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

tadic mislintat ramkoers berg doorlopend druppel gedicht gesnoeid ingezette jeremiah juste landstitel lenderink meetrainde noodkreet overhoop overmars salariskosten sar sepp susan telegraaf timber vernam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Je kan het uitleggen als winnaarsmentaliteit, maar ik vind dit geen gedrag van een aanvoerder/voorbeeldfunctie. Voelt bij mij toch een beetje als de club in de steek laten.
+12/-3

 
10 maanden geleden
Inderdaad.
Hij is medeschuldig aan de situatie waar we inzitten en loopt nu snel weg, lafaard.
Sinds wanneer moet een TD een speler opbellen hoe het zit met de transfers?
Zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic heeft verdomme deze selectie samengesteld.
Hij moet zich kapot schamen.
Het zegt genoeg over de mens Tadic want laten we eerlijk zijn wie was voor Ajax supporters de meest gehate persoon geweest wanneer Tadic de afgelopen jaren bij PSV of Feyenoord gespeeld had?
De rat verlaat het zinkende schip.
+4/-3

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Welke spelers uit de huidige selectie zijn op voorspraak van Schreuder en dus de zaakwaarnemer van Tadic naar Ajax gehaald?

Ik kom niet verder dan Bassey?
+3/-0

 
10 maanden geleden
Grillitsch?

Kan me niet voorstellen dat de scouting hem uitvoerig in beeld had voordat Schreuder aangesteld werd en ze hadden al eerder samengewerkt.

Van Sanchez en Lucca zou het me ook niet verbazen als ze door kamp Schreuder zijn aangedragen.
+1/-1

 
10 maanden geleden
@MM99; wie het ook zijn, je kunt toch moeilijk eisen dat je weg mag om deze reden als je eigen zaakwaarnemer (en ik denk Tadic zelf waarschijnlijk ook) hier vorig seizoen een flinke steek heeft laten vallen)?
Vorig seizoen zijn er grote fouten gemaakt en dat moet nu beter, maar zoals Tadic er in staat lijkt me niet de manier waarop je dit moet doen.
Met Bergwijn en Daramy hebben we twee linksbuitens, dus nog een spits erbij naast Brobbey en een linksbuiten. Ik vraag me af wie ze nu op 10 willen hebben (Berghuis?), maar qua posities heb je Tadic eigenlijk niet nodig. Nu alleen zorgen dat je een nieuwe leider hebt binnen je selectie.
+2/-1

10 maanden geleden
Het wordt ook allemaal weer zo populistisch gebracht: 'Hij kreeg echter te horen dat Ajax het door Edwin van der Sar en Marc Overmars ingezette beleid overhoop gooit.'

Zo klinkt het alsof Mislintat het prima vindt dat Ajax voortaan een middenmoter is. Terwijl het in werkelijkheid natuurlijk betekent dat Ajax op dit moment helemaal niet moet denken aan de Europese top en eerst orde op zaken moet stellen om weer de beste van Nederland te worden. De ambities zijn er altijd maar enig realisme is wel geboden.
+9/-0

10 maanden geleden
We kunnen van de actie van Tadic vinden wat we ervan vinden, zorgwekkender is hoe de situatie tot stand is gekomen...
+8/-0

 
10 maanden geleden
Zo voelt het anders wel, alsof het beleid overboord gaat. Natuurlijk moet je realistisch blijven, maar de resultaten spraken wel voor zich en door nu op je handen te gaan zitten wordt het er niet beter op. Je zult toch op meerdere posities moeten versterken, anders blijf je achter psv en feyenoord eindigen.
+6/-0

 
10 maanden geleden
En daarom dus zorgwekkend hoe het tot stand is gekomen.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Hmmm zo te zien is mijn reactie onder de verkeerde comment terecht gekomen, was een reactie op Fluffy.

Eensch met XmokumX
+1/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal mee eens, ben er kots misselijk van! En dat kan allemaal zijn gang gaan! Over 2 maanden staan de die-hards bij de directie! Capuchon weer op ! Beter nu ingrijpen lijkt me verstandiger!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Eind vorig seizoen hoorde je ze ook niet, maar ja toen was ekte EKTE Ajacied Sjonnie trainer en dat is belangrijker dan talent of kunde voor sommigen.
+1/-0

10 maanden geleden
Het frustreert hem dat hij elders meer kan verdienen, dus komt hij met onzinnige dingen als 'ik ben niet gebeld tijdens mijn vakantie' en 'ik las geruchten in de krant'. De sterkte van de selectie gebruikt hij nu als excuus, omdat hij weer een jaartje ouder wordt en onder een nieuwe trainer niet meer verzekerd is van een basisplaats.

Tadic is een absolute held geweest de afgelopen jaren, maar dit vind ik meer gedrag voor de leeftijdscategorie van mijn zoontje dan voor de aanvoerder van Ajax. Zonde.
+7/-6

 
10 maanden geleden
Hoe kom je erbij dat het hem frusteert dat hij elders meer kan verdienen. Hij wil weg vanwege het niveau van de selectie, lijkt me logisch en denk niet hij uit zn nek lult. Kan zijn hoor dat hij liegt en dat je gelijk hebt, maar er is eigenlijk nog weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar dus geloof Tadic wel wat hij zegt. Ik had ook bepaalde verwachtingen na afgelopen seizoen, maar ja de eurootjes zijn nog niet binnen om te investeren.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Nah. Het gaat Tadic niet om het geld. Hij bleef Ajax trouw, ook wanneer clubs als Barça aanklopten. Hij wilt gewoon in een goede ploeg spelen, houdt van Ajax, maar heeft wel een zekere eis wat betreft de kwaliteit van de ploeg.
+7/-0

10 maanden geleden
Laat Dusan maar lekker kritisch zijn. Alleen maar goed.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Exact. Dit is hoe je je clubhart laat spreken tegenover een buitenstaander. Totale verloochening van Ajax als club dit.

Waar is het voetbal?
+2/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Probleem is ook wel een beetje dat Timber nog steeds niet verkocht is. Met die verkoop is het gat van het mislopen CL meteen gedicht. Dan moet je ook Alvarez en wellicht Kudus verkopen om te kunnen investeren, maar het schiet nog niet echt op met de verkoop. Snap wel dat je wacht tot iemand verkocht is, want lukt dat toch niet met verkopen dan heb je dik geinvesteerd(transfersom) en een te brede selectie/salaris huishouding. Financieel dus niet verantwoord. Dus ik snap Tadic, die heeft geen geduld meer, maar snap Ajax ook. Probleem is dat er eigenlijk nog niets verkocht is en dat is niet handig, want evt. pareltjes kunnen inmiddels al verkocht zijn aan een andere club. Denk dat het lijstje van Mislintat steeds kleiner wordt. Beroerde situatie dus. Als Timber, Alvarez en Kudus(die een stap willen maken) verkocht waren dat was de selectie waarschijnlijk al op orde geweest.
+4/-0

 
10 maanden geleden
In de beginjaren had Overmars de selectie ook niet op orde aan het begin van de voorbereiding, sterker nog de eerste jaren was er een enorme disbalans. We mogen Frank de Boer nog steeds op onze blote knieën bedanken voor de kampioenschappen want elk jaar had psv een sterkere selectie. Mislintat begint dus hetzelfde als Overmars begin, maar dan met de luxe dat het al normaal is dat spelers van Ajax veel geld kosten.
+2/-0

10 maanden geleden
Het vertrek van Tadic lijkt aanstaande.
En dan? Wie wordt er aanvoerder? Gevoelsmatig is er momenteel niemand zeker van altijd een basisplaats...

Wat een zooitje is het aan het worden.
+4/-1

10 maanden geleden
Dit is het resultaat van de erfenis van de op vele vlakken flagrant incompetente van der Sar. De organisatie bij Ajax was eveneens zo incompetent dat na het wegvallen van Overmars het anderhalf jaar duurde voordat men eindelijk ingreep. Kosten: om en nabij €130 miljoen.'
+4/-0

10 maanden geleden
Is eigenlijk gewoon werkweigering
+3/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een treurnis zeg.

We nemen afscheid van een 34 jarige speler die elk jaar 6,5 miljoen opstreek en Ajax voor dat bedrag drie landstitels en twee KNVB Bekers schonk.

Voor die 5 titels hebben we 33 miljoen euro salaris en een transfersom van 16 miljoen betaald, en inmiddels hebben we elke wedstrijd dat de man van 33 miljoen speelt de scheidsrechter tegen. En als je dan toch op de uitgaven let als supporter, ik denk dat we met de helft van dat bedrag die drie titels ook wel hadden gewonnen.

Je speelt hier niet elke week tegen Liverpool, Manchester City of Bayern München hoor.

Een beetje perspectief zou wel fijn zijn. En ik begrijp best dat het vertrek van Tadic symbool staat voor het einde van het tijdperk 1-4 in Madrid.

Maar de vraag is of dat tijdperk op structurele basis wel realistisch is in een land wat twee minuten vliegen breed is. Er zijn hier mensen die gewoon naar de voedselbank gaan om te kunnen eten.

Waar hebben we het over. 49 Miljoen euro voor drie schalen, en vervolgens transfervrij weg willen omdat je je niet genoeg geraadpleegd voelt.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah utrecht voetbalkwaliteiten zucht