Transparent
Inloggen
Sluiten

´Ontevreden Dusan Tadic traint niet mee met Ajax´

13 juli 2023 17:37 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

´Ontevreden Dusan Tadic traint niet mee met Ajax´; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Dusan Tadic donderdag opnieuw niet meetrainde met Ajax. Waar hij op woensdag ontbrak vanwege privéredenen had hij nu samen met zijn zaakwaarnemer een uitgebreid gesprek met directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De aanvoerder van Ajax is ontevreden over de kwaliteit van de selectie en wil dat er heel snel topspelers worden aangetrokken.

Ajax is dat echter vooralsnog niet van plan. Eerst wil het het gat van 45 miljoen euro die de club misloopt vanwege het mislopen van de Champions League dichten en bovendien moet er flink gesnoeid gaan worden in de salariskosten. Eerst zullen er daarom dus spelers verkocht moeten gaan worden.

Tadic ziet het niet zitten om nogmaals een seizoen mee te maken zoals afgelopen jaar waarin Ajax tenauwernood op de derde plek eindigde. Hij lijkt daarom steeds meer open te staan voor een vertrek. Ook speelt mee dat zijn advies in de wind werd geslagen om door te gaan met John Heitinga als trainer en stoort het hem dat het bij Ajax afgelopen seizoen een grote chaos was en nog altijd is.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

tadic chaos gesnoeid heitinga meetrainde mislintat misloopt priveredenen salariskosten telegraaf tenauwernood wind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Ik geef hem geen ongelijk... Zou zelf ook stevig balen, als ik in zijn situatie zat...
+7/-0

8 maanden geleden
Je weet natuurlijk nooit wat waar is uit zo’n bericht maar het zou bizar zijn als Tadic echt denkt dat Heitinga de club uit het slop had getrokken. Klinkt eerder alsof hij bij Heitinga zeker was van z’n plekkie en daar nu plots voor moet vechten. Is ook vervelend. Dat je ergens voor moet werken. We leven met je mee Dusan. Pak basisplaats!
+7/-2

8 maanden geleden (gewijzigd)
Dit zit er natuurlijk al een tijd aan te komen. Vorig jaar zeer slecht ingekocht en wel dik geld uitgegeven voor Bergwijn die op zijn positie speelt.
Daarna een waardeloos seizoen waarin ook hij meestal niet op zijn eigen plek speelde net als Kudus en Bergwijn die allemaal bv in de spits stonden met de enige spits Brobbey meestal op de bank.
Nu is Ajax exact dezelfde fout aan het maken door slecht in te kopen. Er is geen enkele directe versterking op komst en Ajax zegt zelfs eerst nog te moeten verkopen (Kudus en Alvarez). Dat is eigenlijk een garantiebewijs voor weer een slecht seizoen en ook zal Tadic na 5 mvp jaren opnieuw niet op zijn eigen stek staan.
Zonder Kudus en Tadic zit er geen meter puur voetbal meer in het team en dit ziet de trotse Tadic niet zitten. Zijn gesprek met de nieuwe Duitse TD die er duidelijk de balletjes niet van afweet wat wij hier bij Ajax eigenlijk zoeken heeft de emmer doen overlopen. Dusan zal ons verlaten let maar op.
Mijn Ajax hart doet pijn. Alles wat goed was is nu bijna weg in de laatste jaren en we krijgen er niets noemenswaardig voor terug.
Natuurlijk is dat ook het lot van Ajax als opleidingsclub maar met deze mensen aan het bewind doen we echt bijna alles verkeerd. Alle goede spelers weg en al het geld zo meteen ook weg want zo gaan we weer geen CL halen. Ik durf zelfs te beweren dat Ajax best wel bewust op een breuk met Tadic aanstuurt. Tenslotte is hij niet alleen een van de grootverdieners maar de beslissing om Bergwijn voor een dikke 30 miljoen te halen op de positie van de veelvuldig mvp was al een voorteken.
+6/-0

 
8 maanden geleden
Goede analyse!
Ajax bijna weer helemaal terug naar af en heeft een gouden kans op suprematie in nederland in een seizoen helemaal verprutst.
+2/-0

8 maanden geleden
Trieste zaak dit.. Één jaar geen CL en we komen meteen geld tekort ondanks de verkoop van Martinez (57 miljoen), Antony (95 miljoen), Haller (31 miljoen), Gravenberch (19 miljoen), Schuurs (10 miljoen) en Tagliafico (4 miljoen). Ik kom uit op 216 miljoen uitgaande transfers.

Daarnaast ook spelers gekocht: Bergwijn (31 miljoen), Bassey (23 miljoen), Brobbey (17 miljoen), Kaplan (10 miljoen), Wijndal (10 miljoen), Rulli (8 miljoen), Conceicao (5 miljoen) en Sanchez (5 miljoen). Totaal 109 miljoen binnenkomende transfers. Dat is dus nog een plus van ruim honderd miljoen! De jaren daarvoor elk jaar CL kunnen spelen met wisselende resultaten (maar wel tientallen miljoenen jaarlijkse CL inkomsten). Ook tevens veel geld verdiend aan uitgaande transfers in de jaren hiervoor. Nu 1 slecht jaar (wel CL inkomsten) en nu is het geld op? Dat is toch niet te verklaren?

Vanaf het komende seizoen zal CL nog meer geld opbrengen, Ajax MOET dus in ieder geval tweede worden voor directe plaatsing om aansluiting te houden met PSV en Feyenoord (die overigens blijkbaar wel nog geld hebben om spelers te halen). Tadic heeft gelijk, om prijzen te pakken moet er geïnvesteerd worden en moet het team (met nieuwe spelers) nu al de voorbereiding in voor het nieuwe seizoen. Prima dat er miskopen verkocht moeten worden, maar stilstand is achteruitgang! Werken voor je geld Mislintat!
+8/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
We gaan niet kapot aan de miskopen maar aan een te duur salarishuis.
Met dit salarishuis ben je verplicht om CL te halen.
Dat dure salarishuis is begonnen met Tadic en Blind.
Want als die veel verdienen dan willen zijn mede(basis)spelers het ook wat dan ook geschiede.
Al ik hoor dat Timber een speler uit de eigen opleiding van 22 jaar oud ook 4 milj verdiende dan is het eind zoek.
Tadic is er op 2 manieren ook debet aan.
Met zijn salaris als voorbeeld voor de anderen en met zijn mindere prestaties het afgelopen seizoen waardoor ook door hem CL werd misgelopen.
Dat kan gebeuren maar verlaat dan niet het zinkende schip en geef de club terug wat de club jou gegeven heeft.
Hoeveel clichés kan je daar niet op los laten?
Samen uit samen thuis, in voor en tegenspoed, de ratten verlaten het zinkende schip etc.
+2/-2

 
8 maanden geleden
Precies dit

"Wij moet pak maximum income"
+1/-2

 
8 maanden geleden
Een salaris zou in verhouding moeten zijn t.o.v. de prestaties. Een absolute topspeler die een verkoopwaarde heeft van 50 miljoen mag je best een hoog salaris geven. Als je een jeugdspeler (bijvoorbeeld Taylor) net je eerste wedstrijden speelt, dan mag het salaris ook wat lager liggen. Niet iedereen heeft het recht op het salaris van Tadic, niemand kan namelijk de prestaties evenaren van Tadic. Maar zonder CL kan je helemaal niemand een competitief salaris geven, dat beseft PSV ook en die doen er alles aan om een top-team neer te zetten, en ja dat is risico nemen. Tadic is overigens niet weg, hij geeft alleen een duidelijk signaal af en dat is logisch na zo’n klote seizoen en matige selectie.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Tadic heeft geen zin in een eventuele reserverol. Of minder toonaangevende rol.

Dat is ook een van de redenen waarom Tadic met klem heeft gevraagd om Heitinga te laten staan.

Dit gaat om macht. En invloed.
+3/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is gewoon heel respectloos naar een speler die Ajax veel heeft gegeven de laatste jaren!
+2/-1

8 maanden geleden
Als dit waar is, heeft Dusan gelijk.
Keihard.
+5/-0

8 maanden geleden
Joh die Duitser is 1 grote mis peer.
Tadic TD maken :)
+6/-2

 
8 maanden geleden
Haha ja kan hij met zijn zaakwaarnemer inkopen gaan doen. Dezelfde zaakwaarnemer die er met zijn andere client Alfred Schreuder vorig seizoen 100 miljoen doorheen heeft gejaagd. Strak plan!
+5/-1

 
8 maanden geleden
Al begin aanstelling misluktat bekend, dan liever Martin van Geel!!!
+2/-4

 
8 maanden geleden
Eens! En de ellende is dat een deel van de ¨supporters¨ blind is en ze nog volgt ook. Zo voelen ze zich gesteund terwijl wij weten....er komt weer een moment aan dat de bus even moet gaan stoppen omdat de F-side even verhaal gaat halen omdat dit zo niet langer mag doorgaan.En dat is zonde! Want met mensen als Jonk en Molenaar (of van hetzelfde niveau) hadden we er nu al veel en veel beter voorgestaan. Nu deel ik de mening dat zelfs Martin van Geel een betere oplossing was geweest.
+1/-0

8 maanden geleden
Ben benieuwd wat ze mislintat voor opdrachten hebben gegeven en wie dat doet.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Het geeft helemaal niets met de kwaliteit van de selectie te maken. Voorlopig is de selectie nog intact met vorig seizoen met uitzondering van Antony en Timber.

Tadic heeft gewoon andere financiële plannen, maar dit keer komt de "uitleg" van De Telegraaf de supporters wél uit.

Wegblijven van de training is een goed voorbeeld voor de door ons zo bewierrookte jeugd door ons boegbeeld. Wordt dit seizoen 36 maar is net als Daley blind (leuke woordgrap) voor enige zelfreflectie.
+4/-2

8 maanden geleden
Als je CL wilt spelen zul je moeten voorsorteren op een CL waardige selectie.
Het lijkt er op dat Ajax weer terug is bij de periode van vóór Marc Overmars.
De hand op de knip houden. Als een polsstokhoogspringer die niet meer geld wil uitgeven voor een betere stok om hoger te kunnen springen. Straks zijn alleen nog de kneuzen op te halen. Ik zie het somber in. Mss wel de 4e plek in de competitie.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Een aanzienlijk deel van de tijd met Overmars als TD werden er geen idiote bedragen voor spelers betaald en werden er geen idiote bedragen aan spelers betaald. Met succes wat helaas onbedoeld heeft geleid tot de teloorgang van afgelopen seizoen. Sinds we voor Nederland extreme salarissen betalen aan een aanzienlijk deel van de selectie ipv alleen aan echte sterkhouders en transfersommen van tientallen miljoenen voor één enkele speler (en dan meerdere keren) is waar we goed in waren, jonge spelers ontwikkelen, successen boeken en uiteindelijk met winst doorverkopen, op de achtergrond geschoven in de onnozele gedachte dat een Eredivisie club structureel Europese subtop kan zijn zonder kruiwagentje (rijke eigenaar) en dan ook voor dat niveau 1-op-1 spelers moet én kan vervangen.

We kunnen wel spelers van dat niveau opleiden, maar we kunnen ze niet kopen. Tadic en Blind zaten daar nog het dichtst tegen aan en die kwamen alleen maar naar Ajax omdat ze echt een gevoel hadden met de club.
+3/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Alleen maar goed dat Tadic een signaal afgeeft dat er kwaliteit moet worden ingekocht. Zet de NV maar op scherp na vorig seizoen want anders strijdt Ajax straks nog om plek 5
+3/-2

 
8 maanden geleden
Als je genoeg aandelen koopt kun je zelf een einde maken aan de NV en RVC ;-)
+3/-0

8 maanden geleden
Ik ken wel iemand die heel dicht bij hem staat en die gaf mij aan dat hij heeft aangeboden om z’n contract te ontbinden.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Bedoel je dat Tadic transfervrij weg wil?

Die heeft dus ergens al een afspraak voor een bepaald salaris wat alleen mogelijk is als die club geen transfersom hoeft te betalen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ontbinding van verplichtingen van beide kanten (Tadic was na z’n carrière natuurlijk ook wat beloofd).

Ken niet alle ins and outs, maar de geruchten die je leest schijnen niet uit de lucht gegrepen te zijn.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
IK deel wel wat Tadic zegt , maar dat is helaas Ajax niets aan kan doen als je denkt dat het wel kan dan leef je in Utopia we zijn sinds vorig jaar Kwijtgeraakt Neres Traore Haller Antony Gravenberg Nico LIcha Schuurs Mazraoui Blind Onana Ihatarran en nu Timber en ook waarschijnlijk Kudus en Alvarez je kunt niet ongestraft meer dan een heel elftal verkopen en niet in moeilijkheden komenhet is onmogelijk om je hele achterhoede te verkopen te verwachten van de paar die er inkomen dit naadloos over te nemen dat is onmogelijk, Kijk naar Kudus hij is helemaal niet bezig met Ajax hij is bezig om weg te komen dat is het lot van Ajax.We zijn wel beroemd om onze jeugd afdeling maar zelfs dat kun je niet alles op af wikkelen
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
8 maanden geleden
Wat er ook gebeurd Tadic, je blijft mijn held! Niet alleen omdat je tig keer op rij de Most Valuable Player van de eredivisie was, maar vooral om je enorme wil om te winnen. Wat een enorme sufk*tten als ze jou ook laten gaan. Ongelofelijk hoe onze club in zo'n korte tijd wordt verkl**t.
+3/-0

8 maanden geleden
Tadic is in principe gewoon werknemer bij Ajax.
Op basis van zijn zeer goede prestaties in de tijd dat hij bij Ajax speelt, valt te prijzen dat hij ook zo betrokken is. En hij heeft zeker een punt. Hij kan alleen niet verwachten dat zijn stem bepalend is maar de technische staf moet zijn mening zeker in overweging nemen.
Wanneer het onverhoopt tot een vertrek leidt van Tadic, dan valt dat zeer te betreuren. Dan raakt Ajax weer iemand met een Ajax-hart kwijt.
Kanttekening vind ik wel bij Tadic, gezien hij om prijzen wil spelen, dan zou ik een vertrek naar bijv. de Turkse competitie een rare keuze vinden. Dan kies je voor geld en niet meer voor het sportieve. Ik hoop van harte dat hij wel voor het sportieve kiest en Ajax weer helpt de weg naar boven te vinden.
+5/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey dongen ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht