Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB handhaaft regels over staken van duels

27 juni 2023 17:17 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB handhaaft regels over staken van duels; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft de KNVB bekend gemaakt dat de regels over het staken van een wedstrijd bij het gooien van voorwerpen op het veld ook komend seizoen zullen gelden. In een overleg hebben de VVCS, CBV, BSBV, Supporterscollectief Nederland en de werkgroep wedstrijdorganisatie de maatregelen unaniem gesteund. Wel zal er één aanpassing volgen. Indien een persoon die iets op het veld gooit direct wordt gepakt en verwijderd, zal de wedstrijd niet definitief worden gestaakt.

De KNVB meldt ook dat de arbitrage vanaf nu harder zal optreden tegen onsportief gedrag van de spelers. Binnen de huidige regels zullen scheidsrechters sneller een gele kaart gaan trekken. Daarnaast gaan de clubs zelf in gesprek met de spelers en trainers over dit onderwerp.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb staken handhaaft arbitrage bsbv cbv nederland onsportief supporterscollectief unaniem vvcs wedstrijdorganisatie werkgroep

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Dus alle randdebielen waarvan de wedstrijd van hun club niet verloopt zoals ze zouden willen weten wat te doen.
+3/-0

11 maanden geleden
De vraag is of zo’n randdebiel z’n club “helpt” bij staken en of de rest van het stadion het ook zo ziet. In Groningen was het overgrote merendeel niet echt blij met de acties.
+1/-0

11 maanden geleden
Als je het dus niet direct weet, trek je gewoon willekeurig iemand uit het publiek om de indruk te wekken dat je de dader hebt gepakt, zodat de wedstrijd niet wordt gestaakt.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht