Transparent
Inloggen
Sluiten

'Luis Súarez stopt noodgedwongen met voetbal'

21 juni 2023 08:53 - Esportes GZH
Foto: Pro Shots

"Luis Súarez stopt noodgedwongen met voetbal"; image source: Pro Shots

Luis Suárez gaat een einde maken aan zijn spelersloopbaan. Dat meldt het Braziliaanse Esportes GZH. De spits heeft al jaren last van artrose in zijn knie en daarvoor onderging hij al meerdere operaties en behandelingen. Omdat de klachten echter steeds verergeren zit er voor Suárez niets anders op dan te stoppen met professioneel voetbal en dat heeft hij deze week ook laten weten aan het bestuur van zijn huidige club Grêmio.

Volgens de Argentijnse journalist Germán García Grova zal er in de komende dagen verder worden gepraat over het beëindigen van het contract. De clubleiding van Grêmio wil wel een clausule opnemen dat de aanvaller niet mag gaan spelen bij het Amerikaanse Inter Miami FC, de club waar Lionel Messi vanaf deze zomer ook gaat spelen.

Suárez droeg van 2007 tot 2011 het shirt van Ajax. In 159 officiële wedstrijden kwam hij tot 111 doelpunten en won hij eenmaal de KNVB Beker. In het seizoen 2009/2010 won hij de Gouden Schoen als beste speler van de Eredivisie. Met vijf landstitels, vier bekers, twee supercups, de Champions League en de wereldbeker voor clubs was met name zijn periode in Spanje bij Barcelona en Atlético Madrid een groot succes. Als international van Uruguay kwam hij tot 137 interlands en won hij in 2011 de Copa América.




Tags

suarez gremio noodgedwongen artrose atletico barcelona bestuur eredivisie esportes garcia german grova gzh inter knvb madrid messi miami operaties schoen spelersloopbaan supercups uruguay verergeren wereldbeker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden (gewijzigd)
Oei, wat ziet ie er oud uit op die Gremio foto. Strijder, echte winnaar. Heeft het ver geschopt, mede dankzij Veldmate en Ajax. Blijft klote dat we met de tandem Huntelaar Suarez nooit een titel hebben gepakt. Zou meer dan verdiend geweest zijn (immers 85 punten, 106 voor, 20 tegen), maar Twente had dat seizoen extreme Ruiz mazzel.
+3/-0

11 maanden geleden
Eeuwige held! Chelseaman kom er maar in :-)
+3/-0

11 maanden geleden
ja de een na de ander stopt Ibra Steek nu suarez de jaren en vooral blessures beginnen te tellen
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos