Transparent
Inloggen
Sluiten

Contract John Heitinga wordt ontbonden

18 juni 2023 18:22 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Contract John Heitinga wordt ontbonden</b>; image source: Pro Shots

Ajax meldt via de officiële kanalen dat het contract van John Heitinga wordt ontbonden. Met het clubicoon is overeenstemming bereikt dat het tot de zomer van 2025 lopende contract al per 1 juli zal eindigen. Heitinga maakte dit seizoen als interim-trainer het seizoen af na het ontslag van Alfred Schreuder nadat hij als trainer van Jong Ajax werkzaam was.

Meer op Ajax.nl




Tags

heitinga ontbonden alfred jong schreuder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Lullig voor John, heeft er zich vast veel van voorgesteld , heeft zijn nek uitgestoken, gegokt en verloren. Heeft het qua voetbal gewoonweg niet beter gedaan dan Schreuder. Ja zeker de kwaliteit van de spelers voor het eerste was niet best, maar hij heeft van wat er voorradig was ook nu niet bepaald een team van kunnen maken.
+5/-0

11 maanden geleden
Schandalig.
Hij wilde niet maar deed het voor de club.
Ze hadden moeten zeggen, John bedankt we gaan niet verder als hoofdcoach met je maar jij mag invullen waar je binnen Ajax wil coachen.
Hetzij jeugd hetzij assistent.
+6/-3

 
11 maanden geleden
Dit hoor ik overal. Dat John het eigenlijk niet wilde. Wat is de bron daarvan? Bij Van Nistelrooy was het erg duidelijk omdat hij het in eerste instantie weigerde. John was juist ijverig om erin te stappen. Niets mis mee, maar het argument van 'hij wilde dit helemaal niet' gaat niet echt op.
+3/-0

11 maanden geleden
Schandalig!!
Dit Ajax is niet mijn Ajax meer. Club jongens worden de tent uitgepakt,Heitinga,Bogarde, Reiziger en ja ook Overmars werd direct gekielhaald vanwege zijn domme fout. Had hem op non actief gezet en als de storm was gaan liggen en de emoties laag waren, het gesprek aan gegaan met de betreffende vrouwen en Overmars.
Er komt weer een leger onbekende spelers.
Ik hoop dat ik er finaal naast zit, maar dit seizoen kan echt een ramp worden.
+4/-6

 
11 maanden geleden
Wat is dat toch, die fascinatie voor 'clubspelers'?
+2/-1

11 maanden geleden
Triest voor deze Ajacied. Achteraf beschouwd had hij beter niet kunnen instappen omdat er al te veel gebeurd was. Een elftal wat geen elftal kon worden onder meer door vaag inkoopbeleid. Te veel punten waren al verloren. De organisatie niet op orde etc.. Hopelijk zien we John met de tijd weer bij Ajax terug.
+6/-2

11 maanden geleden
Hier mag hij zijn zaakwaarnemer voor bedanken. Dankzij die tirade was een langer verblijf van Heitinga niet meer mogelijk. Doodzonde.
+1/-0

11 maanden geleden
Los van het feit dat ik niets weet wat er intern heeft afgespeeld.
Betreur ik dat Heitinga zo word geserveerd.
Er werden geen dakpannen van het dak gespeeld maar het is wel een Ajaxied en die gooi je niet weg als oud vuil. Ik ben bang dat er nog wel meer "rare" dingen gaan gebeuren
+5/-1

11 maanden geleden
De grens tussen hero en zero is een zeer delicate, dunne lijn. Ook John weet dat nu, gegokt en verloren (zowel Ajax als John zelf).
+1/-0

11 maanden geleden
Alles is hierboven wel beschreven en het meeste kan ik me bij aansluiten.
Ajax is Ajax niet meer, de trots van het Nederlandse voetbal gaat verloren door wanbeleid en bestuurlijke dwalingen.
+4/-1

11 maanden geleden
Door gebrek aan kwaliteiten bij de leiding van AJAX heeft Heitinga een plek in de organisatie van AJAX gekregen. Het is duidelijk dat Johnnie graag wil maar niet de kwaliteiten heeft om trainer van AJAX te zijn; niet bij Jong en niet bij het eerste. Als acteur vind ik hem ook matig, als poseur daarentegen weer uitstekend.
Het wordt tijd voor grote schoonmaak; figuren die op basis van sentimenten en gunsten de boel tegenwerken op weg naar topsport-professionalisering moeten zo snel mogelijk wegwezen ..
Ik word zo moe van die conservatieve lui met het geroeptoeter dat vroeger alles beter was..!
+2/-2

11 maanden geleden (gewijzigd)
Mislintat heeft Heitinga getest.

En de test was of Heitinga het aandurfde Tadic te passeren, en voor die test is hij gezakt. En mede die uitkomst heeft de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach bepaald.

Buitenstaanders kunnen wel iets roepen over clubmensen, maar clubmensen hebben als nadeel te loyaal te zijn aan de club (en visie).
+3/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is een ontzettend leuke statistiek, maar vooral op papier.

Er wordt namelijk elk jaar iemand MVP.

En hoe leuk het ook is dat Traffic dat is, feit is en blijft dat Traffic aankomend seizoen 35 jaar oud wordt. En een ander feit is dat hij flink aan snelheid heeft ingeboet terwijl je dat wel van een buitenspeler moet verwachten.

Dus dat Tadic MVP is, is vooral voor hem zelf leuk. Hij lag ook van alle spelers in de Eredivisie het langst op de grond, dat is ook een statistiek. Ajax heeft voorin meer variatie en meer snelheid nodig.

Mijn opmerking ging trouwens over Heitinga. Van een hoofdtrainer wordt verwacht dat hij ingrijpt als hij dat nodig vindt. De eerste plek om in te grijpen was de plek van Tadic. Dan komt het er op aan of je als trainer de ballen hebt om heilige huisjes te breken. En een clubman is vooral een man van de club omdat hij loyaal is aan de club.

En die komen niet aan heilige huisjes.

Dat was de test van Mislintat. En het verklaart zijn keuze voor Steijn.

Als Heitinga Tadic vanaf minuut 1 dat hij hoofdtrainer werd op de bank had gezet, en tweede geworden, had Heitinga nu hoofdtrainer geweest.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos